• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaura-suklaakeksit

Kaura-suklaakeksit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12-14 kpl
  • 30 - 60 min
  • 190 kcal / annos (35g)

Ainekset

12-14 kpl

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa veitsellä suklaa ja hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet, suklaa ja hasselpähkinät keskenään.
  2. Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta noin 20 cm:n pituinen ja noin 6 cm:n paksuinen tanko.
  4. Leikkaa taikinarullasta terävällä veitsellä reilun sentin paksuisia viipaleita. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes viipaleet saavat vähän väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua pellillä.

Ravintosisältö perannos 35g100 g

  • 190 kcal795 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10