Helpot viineritTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helpot viinerit

  • Annosmäärä10 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Helpot viinerit kootaan ylösalaisin pellille. Näin hedelmäviipaleet karamellisoituvat hunajan kanssa maukkaiksi taikinan alla tarte tatatinin tapaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 kpl
1 pkt (5 kpl/500 g)
 
tai
4 (300 g)
 
2-3 (300 g)
 
tuoretta luumua
tai
kotimaista omenaa
tai
n. 1/2 dl
 
tai
 
tomusokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 408 kJ / 336 kcal
Rasva
20,1 g
josta tyydyttynyttä
10,8 g
Hiilihydraatit
32,7 g
josta sokereita
9,9 g
Proteiini
4,8 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Levitä voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt kahteen osaan. Kauli tai venytä taikinapaloja hieman ohuemmiksi.

Halkaise luumut, poista kivet ja viipaloi luumut. Jos käytät omenoita, viipaloi ne kuorineen.

Levitä pellille ohuesti hunajaa hedelmäviipaleiden leveydeltä. Asettele hedelmät pinnalle hieman lomittain ja nosta päälle voitaikina. Painele taikinalevyn reunat tiiviisti peltiä vasten.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Anna valmiiden viinereiden jäähtyä hetki pellillä ennen kääntämistä. Käännä varovasti ohuen paistinlastan avulla. Asettele hedelmät tarvittaessa takaisin paikoilleen.

Ripottele hieman jäähtyneille viinereille tomusokeria ja tarjoa heti.

Mausta tomusokeri halutessasi ripauksella vaniljasokeria. Helpot viinerit onnistuvat hyvin myös Pirkka gluteenittomista voitaikinalevyistä (pakaste), varmista paistoaika pakkauksesta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (48 arviota)

  • Innokas leipoja
    2 kuukautta sitten
    Viinerit: Sulatan taikina levyt, jaan ne kolmeen osaan, voitelen ne kananmunalla, laitan ne voideltu pinta alaspäin lautaselle, jossa raesokeria. Pellillä painan jokaiseen pienen syvennyksen, johon pursotan omena marmeladia ja hyvää tulee. Nopea vierasvara, joista lapsetkin pitää.
  • Siru
    6 kuukautta sitten
    Paistoin vain 15min (225c) ja paloivat pohjasta aivan mustiksi, roskikseen menivät
  • Taikinapallo
    8 kuukautta sitten
    Paljon leipovana ihmisenä täytyy sanoa että huono lopputulos. ”Viinereitä” ei saanut irti niiden hajoamatta ja samalla loputkin hedelmänviipaleet mitä vielä oli olemassa (sulivat käytännössä pois hunajan sekaan paistaessa) katosivat taivaantuuliin. Lopputuloksena sekalaisen näköisiä paljaita taikinapaloja jotka luultavasti päätyvät roskiin.
  • Myyrmäen Mummi
    8 kuukautta sitten
    Hyvää tuli
  • Kre
    9 kuukautta sitten
    Käykö alle joku muu kuin hunaja?
  • K-Kuluttajapalvelu
    9 kuukautta sitten
    Kre, reseptiä ei ole testattu muulla kuin hunajalla. Halutessaan hunajan voi kokeilla korvata esimerkiksi vaahterasiirapilla.