Helpot viinerit
- Annosmäärä10 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Helpot viinerit kootaan ylösalaisin pellille. Näin hedelmäviipaleet karamellisoituvat hunajan kanssa maukkaiksi taikinan alla tarte tatatinin tapaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 kpl
1 pkt (5 kpl/500 g) | tai |
4 (300 g) 2-3 (300 g) | tuoretta luumua tai kotimaista omenaa tai |
n. 1/2 dl | tai |
tomusokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 408 kJ / 336 kcal |
Rasva | 20,1 g |
josta tyydyttynyttä | 10,8 g |
Hiilihydraatit | 32,7 g |
josta sokereita | 9,9 g |
Proteiini | 4,8 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Levitä voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt kahteen osaan. Kauli tai venytä taikinapaloja hieman ohuemmiksi.
Halkaise luumut, poista kivet ja viipaloi luumut. Jos käytät omenoita, viipaloi ne kuorineen.
Levitä pellille ohuesti hunajaa hedelmäviipaleiden leveydeltä. Asettele hedelmät pinnalle hieman lomittain ja nosta päälle voitaikina. Painele taikinalevyn reunat tiiviisti peltiä vasten.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Anna valmiiden viinereiden jäähtyä hetki pellillä ennen kääntämistä. Käännä varovasti ohuen paistinlastan avulla. Asettele hedelmät tarvittaessa takaisin paikoilleen.
Ripottele hieman jäähtyneille viinereille tomusokeria ja tarjoa heti.
Mausta tomusokeri halutessasi ripauksella vaniljasokeria. Helpot viinerit onnistuvat hyvin myös Pirkka gluteenittomista voitaikinalevyistä (pakaste), varmista paistoaika pakkauksesta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakasteHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Luumu punainenHinta n. 0,56/kpl4,69/kg
- Luumu tumma 500g 1lkEtuhinta 2,49/kpl4,98/kgnorm. 3,29/kpl (6,58/kg)
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(93 arviota)
- 30 - 60 min4,3(60 arviota)
- yli 60 min4,1(13 arviota)
- yli 60 min3,7(41 arviota)
- yli 60 min3,6(45 arviota)
- alle 30 min3,5(42 arviota)
- 30 - 60 min3,9(179 arviota)
- 30 - 60 min4,1(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (53 arviota)
- Innokas leipoja11 kuukautta sittenViinerit: Sulatan taikina levyt, jaan ne kolmeen osaan, voitelen ne kananmunalla, laitan ne voideltu pinta alaspäin lautaselle, jossa raesokeria. Pellillä painan jokaiseen pienen syvennyksen, johon pursotan omena marmeladia ja hyvää tulee. Nopea vierasvara, joista lapsetkin pitää.
- Siru1 vuosi sittenPaistoin vain 15min (225c) ja paloivat pohjasta aivan mustiksi, roskikseen menivät
- Taikinapallo1 vuosi sittenPaljon leipovana ihmisenä täytyy sanoa että huono lopputulos. ”Viinereitä” ei saanut irti niiden hajoamatta ja samalla loputkin hedelmänviipaleet mitä vielä oli olemassa (sulivat käytännössä pois hunajan sekaan paistaessa) katosivat taivaantuuliin. Lopputuloksena sekalaisen näköisiä paljaita taikinapaloja jotka luultavasti päätyvät roskiin.
- Myyrmäen Mummi1 vuosi sittenHyvää tuli
- Kre1 vuosi sittenKäykö alle joku muu kuin hunaja?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKre, reseptiä ei ole testattu muulla kuin hunajalla. Halutessaan hunajan voi kokeilla korvata esimerkiksi vaahterasiirapilla.