Piparikranssi Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparikranssi

  • Annosmäärä1 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kaunis piparkakkukranssi sopii syötäväksi lahjaksi tai kotiin seinäkoristeeksi. Piparikranssi valmistuu helposti kaupan piparitaikinasta ja itse tehdystä koristelupikeeristä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

1 kpl
500 g
 
valmista piparkakkutaikinaa (pakaste)
tai
1/2 dl
 
tai
3 1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
3 554 kJ / 846 kcal
Rasva
23,1 g
josta tyydyttynyttä
9,6 g
Hiilihydraatit
149,2 g
josta sokereita
109,9 g
Proteiini
8,2 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Voit käyttää apuna vehnäjauhoja.
Leikkaa taikinasta veitsellä ison ruokalautasen (Ø 25 cm) avulla ympyrä. Leikkaa keskeltä pienemmän lautasen (Ø 15 cm) avulla irti toinen ympyrä. Näin syntyy kranssin pohjakehikko. Siirrä leivinpaperi varovasti uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarkkaile uunia, ettei kranssi kärähdä. Anna jäähtyä.
Kauli jäljelle jäänyt taikina uudelleen ohueksi levyksi ja leikkaa siitä piparkakkumuottien avulla eri kokoisia tai muotoisia piparkakkuja. Nosta piparit varovasti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pipareita 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia niiden koon mukaan. Tarkkaile uunia, etteivät piparit kärähdä. Anna jäähtyä.
Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää halutessasi elintarvikeväri ja vatkaa vielä noin minuutin ajan.
Kaada pikeeri pakastepussiin tai pursotuspussiin. Leikkaa pussin kulmaan pienenpieni reikä. Koristele piparit ja anna pikeerin kovettua.
Kokoa kranssi, kun koristeet ovat kovettuneet. Pujota kranssin läpi ripustusnauha ja kiinnitä piparit pohjakehikkoon pikeerin avulla. Voit kiinnittää pipareita myös hieman päällekkäin. Anna jähmettyä ja kuivahtaa vähintää yön yli ennen ripustamista.
Voi värjätä pikeerin halutessasi geeliväreillä. Voit oikaista ja koristella kranssin myös valmiilla sokerikuorrutteilla ja koristerakeilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina 500 g pakastetaikina
    Hinta 2,29/kpl
    4,58/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 1,95/kpl
    3,36/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Sunnuntai piparitaikina 1 kg
    Hinta 5,69/kpl
    5,69/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (41 arviota)

  • JS
    1 kuukausi sitten
    Mahtava