Luumupaistos
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Luumupaistos on helppo jälkiruoka! Paistoksessa on päällä rapea taikina ja pehmeät kanelilla ja kardemummalla maustetut luumut ovat vastustamaton herkku.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 500 g tuoreita tummia luumuja
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl Pirkka kardemummaa
- 1/2 tl kanelia
Taikina
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- 1 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vettä
Ravintosisältö
- Energia952 kJ / 228 kcal
- Rasva8,6 g
- josta tyydyttynyttä5,4 g
- Hiilihydraatit33,6 g
- josta sokereita24,6 g
- Proteiini2,3 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Laita luumut uunivuokaan (Ø 25 cm) leikkauspinta ylöspäin. Ripottele luumuille sokeri, kardemumma ja kaneli.
- Nypi jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe huoneenlämpöiseen voihin. Lisää vesi ja sekoita. Levitä taikina litteinä nokareina luumujen pinnalle.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes taikina on hieman ruskistunut. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(77 arviota)
- 30 - 60 min3,8(40 arviota)
- 30 - 60 min4,5(59 arviota)
- 30 - 60 min3,8(153 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 247 arviota)
- Video30 - 60 min3,7(54 arviota)
- 30 - 60 min4,3(363 arviota)
- yli 60 min4,3(39 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (93 arviota)
- Köksänope2 vuotta sittenParas!
- Vinski2 vuotta sittenTosi hyvää! Tehty useampi paistos syksyn aikana.
- Herkkusuu2 vuotta sittenTosi hyvää! Itse laittaisin taikinaan reilusti vähemmän sokeria, niin sopisi paremmin aikuiseen makuun, mutta hyvää näinkin.