• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Helppo puolukka-luumurahkatorttu

Helppo puolukka-luumurahkatorttu tehdään ilman uunia ja liivatetta. Se sopii hyvin glögin kanssa tarjottavaksi.
Helppo puolukka-luumurahkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • alle 15 min
  • 253 kcal / annos (110g)

Ainekset

12 annosta
    • 200gPirkka piparkakkuja
    • 75gvoita

Täyte

Pinnalle

Valmistus

alle 15 min
  1. Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli. Mittaa marjat, 1/2 dl glögitiivistettä ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä. Sekoita 1/2 dl glögitiivistettä ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana marjojen joukkoon. Kuumenna vielä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Kiisselistä on tarkoitus tulla hyvin sakeaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.
  2. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tiiviisti piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle (ei reunoille). Nosta vuoka jääkaappiin.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita kerma ja luumurahkat keskenään. Levitä seos keksipohjan päälle. Lusikoi sakea, haalea kiisseli rahkakerroksen pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa glögin tai kahvin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 253 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia4,06 g
  • Hiilihydraatteja22,9 g
  • Rasvaa16,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua