Helppo puolukka-luumurahkatorttu
Helppo puolukka-luumurahkatorttu tehdään ilman uunia ja liivatetta. Se sopii hyvin glögin kanssa tarjottavaksi.
12 annostaalle 15 min253 kcal / annos (110g)
Ainekset
12 annosta
- 200gPirkka piparkakkuja
- 75gvoita
Täyte
- 2prk(à 200 g)Valio maustettua rahkaa, luumu-kaneli
Pinnalle
- 300g(n. 6 dl)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 1dlglögitiivistettä (1+3, esim. Marli)
- 1rklsokeria
- 1 1/2rklperunajauhoja
Valmistus
alle 15 min- Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli. Mittaa marjat, 1/2 dl glögitiivistettä ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä. Sekoita 1/2 dl glögitiivistettä ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana marjojen joukkoon. Kuumenna vielä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Kiisselistä on tarkoitus tulla hyvin sakeaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tiiviisti piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle (ei reunoille). Nosta vuoka jääkaappiin.
- Vaahdota kerma. Sekoita kerma ja luumurahkat keskenään. Levitä seos keksipohjan päälle. Lusikoi sakea, haalea kiisseli rahkakerroksen pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa glögin tai kahvin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 253 kcal1 060 kJ
- Proteiinia 4,06 g
- Hiilihydraatteja22,9 g
- Rasvaa16,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tästä on tullut ihan ehdoton suosikki. Maistuu vähän juustokakulta, mutta on vähän kevyempi ja raikkaampi. Ihan mielettömän hyvää. Nimim. tein vieraille ja söin itse puolet.
Helppo ja herkullinen!