• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omena-puolukkakääretorttu

Omena-puolukkakääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • alle 30 min
  • 162 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 3/4tlkanelia

Täyte

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa noin 5-6 minuuttia.
  2. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  3. Kuori ja raasta omenat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, omenaraaste ja puolukat. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 162 kcal679 kJ
  • Proteiinia5,14 g
  • Hiilihydraatteja21,9 g
  • Rasvaa7,26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua