Omena-puolukkakääretorttu
Kääretortu ovat siitä ihania, että ne valmistuvat helposti käden käänteessä. Kokeile tätä herkullista omena-puolukkakääretorttua, jossa maistuu syksyn maut.
12 annostaalle 30 min162 kcal / 100 g
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1dlvehnäjauhoja
- 1/2dlperunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 3/4tlkanelia
Täyte
- 1-2(250 g)omenaa
- 1/2dlsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
Valmistus
alle 30 min- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa noin 5-6 minuuttia.
- Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
- Kuori ja raasta omenat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, omenaraaste ja puolukat. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 162 kcal679 kJ
- Proteiinia 5,14 g
- Hiilihydraatteja21,9 g
- Rasvaa7,26 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi