Puoloffee eli puolukka-toffeepiirakka
Banoffee on banaanista ja kinuskista valmistettu piirakka. Hieman kirpeämpi versio syntyy puolukasta ja nimikin on siksi puoloffee. Tämäkin resepti vain n. 0,60€/annos*.
10 annostaalle 30 min316 kcal / annos (110g)
Ainekset
10 annosta
- 75gvoita
- 1prk(2 dl)Pirkka kinuskikastiketta
- 1levy (100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka vähälaktoosista mietoa maitorahkaa
- 1rklsokeria
- 1ps(200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
Valmistus
alle 30 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä ja painele seos piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Nosta vuoka jääkaappiin.
- Kuumenna kinuskikastike pienessä kattilassa lähes kiehuvaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita niin kauan, kunnes seos on tasaista. Anna seoksen jäähtyä. Levitä jäähtynyt kinuskikastike keksipohjan päälle ja nosta piirakka jääkaappiin.
- Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla. Levitä kermarahka kylmän kinuskikastikkeen päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle lopuksi kohmeiset puolukat. Tarjoa puoloffee kahvin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pehmeä toffee keitetään tavallisesti kondensoidusta maidosta, mutta sen voi ostaa myös valmiiksi keitettynä. Säilyketölkissä lukee tällöin karamellisoitu. Tässä reseptissä toffee on tehty valmiista kinuskikastikkeesta, johon on sulatettu valkosuklaata. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 316 kcal1 320 kJ
- Proteiinia 5,01 g
- Hiilihydraatteja31 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Vähän valkosuklaan kanssa läträtessä arvelutti, että kuinkahan äklömakea tästä tulee, mutta pelko oli turha: rahka ja puolukat taittoivat liian makeuden hyvin. Koostumus oli myös kaikkien kerrosten osalta hyvä. Pitää tosiaan malttaa jäähdyttää kunnolla ja kermavaahdon tarvii todellakin olla napakka. Digestivet korvasin Annas-pipareilla, jotka toimivat hyvin antaen jouluisen twistin.
Jos pohja jää kovaksi, niin lisää vähän vettä tai jotain muuta nestettä siihen, niin helpompi leikata. Tämän kokenut monesti hyvänä keksipohjen kanssa.
Voiko rahkan jättää pois ?😀
Jaakko, voit halutessasi jättää rahkan pois. Sen tilalle voit laittaa esimerkiksi kuohukermaa, tuorejuustoa tai turkkilaista jogurttia.
Pohja jää kovaksi ja pehmeä täyte menee kasaan
Mikä avuksi?, harmillista kuulla, että piirakka ei ole onnistunut toivotulla tavalla. Pohjaan tuleva voi saattaa kovettua jääkaapissa niin, että piirakkaa on vaikea leikata. Laitamme palautetta eteenpäin reseptin tekijöille.
Ihan hyvä resepti
Ihan mahtava resepti! Rakkautta ensi haukkauksella <3
Vaihdoin digestiven tilalle piparit, tuli jouluisempi!
Onko muilla sama ongelma: pohja jäi kovaksi, jolloin pehmeä täyte ei toiminut puoloffeeta leikatessa paloiksi? Mikä tähän voisi auttaa?
Aivan super hyvää. Helppo ja nopea tehdä - suosittelen!