Puoloffee eli puolukka-toffeepiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Banoffee on banaanista ja kinuskista valmistettu piirakka. Hieman kirpeämpi versio syntyy puolukasta ja nimikin on siksi puoloffee.
Ainekset
10 annosta
175 g | tai |
75 g | voita tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 levy (100 g) | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 ps (200 g) | tai |
Valmistus
alle 30 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä ja painele seos piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Nosta vuoka jääkaappiin.
Kuumenna kinuskikastike pienessä kattilassa lähes kiehuvaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita niin kauan, kunnes seos on tasaista. Anna seoksen jäähtyä. Levitä jäähtynyt kinuskikastike keksipohjan päälle ja nosta piirakka jääkaappiin.
Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla. Levitä kermarahka kylmän kinuskikastikkeen päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle lopuksi kohmeiset puolukat. Tarjoa puoloffee kahvin kanssa.
Vinkki! Pehmeä toffee keitetään tavallisesti kondensoidusta maidosta, mutta sen voi ostaa myös valmiiksi keitettynä. Säilyketölkissä lukee tällöin karamellisoitu. Tässä reseptissä toffee on tehty valmiista kinuskikastikkeesta, johon on sulatettu valkosuklaata.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(92 arviota)
- 30 - 60 min3,8(26 arviota)
- alle 15 min4,2(20 arviota)
- alle 30 min3,8(23 arviota)
- alle 30 min4,0(45 arviota)
- alle 30 min4,6(23 arviota)
- yli 60 min4,3(41 arviota)
- alle 30 min3,8(23 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (142 arviota)
- Jauhopeukalo keskellä kämmentä2 vuotta sittenVähän valkosuklaan kanssa läträtessä arvelutti, että kuinkahan äklömakea tästä tulee, mutta pelko oli turha: rahka ja puolukat taittoivat liian makeuden hyvin. Koostumus oli myös kaikkien kerrosten osalta hyvä. Pitää tosiaan malttaa jäähdyttää kunnolla ja kermavaahdon tarvii todellakin olla napakka. Digestivet korvasin Annas-pipareilla, jotka toimivat hyvin antaen jouluisen twistin.
- Juustokakku2 vuotta sittenJos pohja jää kovaksi, niin lisää vähän vettä tai jotain muuta nestettä siihen, niin helpompi leikata. Tämän kokenut monesti hyvänä keksipohjen kanssa.
- Jaakko3 vuotta sittenVoiko rahkan jättää pois ?😀
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJaakko, voit halutessasi jättää rahkan pois. Sen tilalle voit laittaa esimerkiksi kuohukermaa, tuorejuustoa tai turkkilaista jogurttia.
- Mikä avuksi?3 vuotta sittenPohja jää kovaksi ja pehmeä täyte menee kasaan
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMikä avuksi?, harmillista kuulla, että piirakka ei ole onnistunut toivotulla tavalla. Pohjaan tuleva voi saattaa kovettua jääkaapissa niin, että piirakkaa on vaikea leikata. Laitamme palautetta eteenpäin reseptin tekijöille.
- Toffee5 vuotta sittenIhan hyvä resepti
- Ansku6 vuotta sittenIhan mahtava resepti! Rakkautta ensi haukkauksella <3
- Nannaa ja namia6 vuotta sittenVaihdoin digestiven tilalle piparit, tuli jouluisempi!
- Inka6 vuotta sittenOnko muilla sama ongelma: pohja jäi kovaksi, jolloin pehmeä täyte ei toiminut puoloffeeta leikatessa paloiksi? Mikä tähän voisi auttaa?
- Riina7 vuotta sittenAivan super hyvää. Helppo ja nopea tehdä - suosittelen!