Puoloffee eli puolukka-toffeepiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Banoffee on banaanista ja kinuskista valmistettu piirakka. Hieman kirpeämpi versio syntyy puolukasta ja nimikin on siksi puoloffee.
Ainekset
10 annosta
- 175 g Pirkka täysjyvädigestivekeksejä
- 75 g voita
- 1 prk (2 dl) Pirkka kinuskikastiketta
- 1 levy (100 g) Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1 prk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1 prk (250 g) Pirkka vähälaktoosista mietoa maitorahkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 ps (200 g) Pirkka puolukoita (pakaste)
Ravintosisältö
- Energia1 353 kJ / 323 kcal
- Rasva18,8 g
- josta tyydyttynyttä10 g
- Hiilihydraatit33,2 g
- josta sokereita25,7 g
- Proteiini4,8 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä ja painele seos piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Nosta vuoka jääkaappiin.
- Kuumenna kinuskikastike pienessä kattilassa lähes kiehuvaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita niin kauan, kunnes seos on tasaista. Anna seoksen jäähtyä. Levitä jäähtynyt kinuskikastike keksipohjan päälle ja nosta piirakka jääkaappiin.
- Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla. Levitä kermarahka kylmän kinuskikastikkeen päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle lopuksi kohmeiset puolukat. Tarjoa puoloffee kahvin kanssa.
Vinkki! Pehmeä toffee keitetään tavallisesti kondensoidusta maidosta, mutta sen voi ostaa myös valmiiksi keitettynä. Säilyketölkissä lukee tällöin karamellisoitu. Tässä reseptissä toffee on tehty valmiista kinuskikastikkeesta, johon on sulatettu valkosuklaata.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(96 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min4,0(51 arviota)
- alle 15 min4,2(22 arviota)
- yli 60 min4,5(620 arviota)
- alle 30 min4,2(79 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min4,5(29 arviota)
- yli 60 min4,0(72 arviota)
- alle 30 min4,0(57 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (160 arviota)
- Anne1 vuosi sittenMoneen kertaan tehty jo kehuttu
- Jauhopeukalo keskellä kämmentä4 vuotta sittenVähän valkosuklaan kanssa läträtessä arvelutti, että kuinkahan äklömakea tästä tulee, mutta pelko oli turha: rahka ja puolukat taittoivat liian makeuden hyvin. Koostumus oli myös kaikkien kerrosten osalta hyvä. Pitää tosiaan malttaa jäähdyttää kunnolla ja kermavaahdon tarvii todellakin olla napakka. Digestivet korvasin Annas-pipareilla, jotka toimivat hyvin antaen jouluisen twistin.
- Juustokakku4 vuotta sittenJos pohja jää kovaksi, niin lisää vähän vettä tai jotain muuta nestettä siihen, niin helpompi leikata. Tämän kokenut monesti hyvänä keksipohjen kanssa.
- Jaakko5 vuotta sittenVoiko rahkan jättää pois ?😀
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJaakko, voit halutessasi jättää rahkan pois. Sen tilalle voit laittaa esimerkiksi kuohukermaa, tuorejuustoa tai turkkilaista jogurttia.
- Mikä avuksi?5 vuotta sittenPohja jää kovaksi ja pehmeä täyte menee kasaan
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMikä avuksi?, harmillista kuulla, että piirakka ei ole onnistunut toivotulla tavalla. Pohjaan tuleva voi saattaa kovettua jääkaapissa niin, että piirakkaa on vaikea leikata. Laitamme palautetta eteenpäin reseptin tekijöille.
- Toffee7 vuotta sittenIhan hyvä resepti
- Ansku8 vuotta sittenIhan mahtava resepti! Rakkautta ensi haukkauksella <3
- Nannaa ja namia8 vuotta sittenVaihdoin digestiven tilalle piparit, tuli jouluisempi!
- Inka8 vuotta sittenOnko muilla sama ongelma: pohja jäi kovaksi, jolloin pehmeä täyte ei toiminut puoloffeeta leikatessa paloiksi? Mikä tähän voisi auttaa?
- Riina9 vuotta sittenAivan super hyvää. Helppo ja nopea tehdä - suosittelen!