• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rukiinen puolukkapiirakka

Rukiinen puolukkapiirakka yhdistää perinteiset suomalaiset maut: rukiin ja puolukan. Maukkaan piirakan kanssa sopii vaniljajäätelö.
Rukiinen puolukkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 290 kcal / annos (90g)

Ainekset

10 annosta

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan mahdollisimman vähän sekoittaen, kuitenkin niin että taikina on tasaista.
  2. Ota taikinasta ristikoita varten 1/4 erilleen. Levitä taikina jauhojen avulla piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita kohmeisten puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Levitä täyte piirakkapohjalle. Sekoita lopputaikinan joukkoon noin 1 rkl vehnäjauhoja. Pyörittele taikinasta pikkurillin paksuisia nauhoja. Asettele taikinanauhat ristikoksi täytteen päälle.
  4. Paista rukiista puolukkapiirakkaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia2,7 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa13,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua