Puolukka-limejuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-limejuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Limetin, puolukan ja glögin yhdistelmä yllättää. Raikas maku ja täyteläinen koostumus tekevät juustokakusta ihanan jälkiruoan vaikka joulupöytään.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    1 pkt (260 g)
     
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    3 rs (à 180 g)
     
    tai
    1 prk (150 g)
     
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    2 rkl
     
    limetinmehua
    tai
    n. 2 tl
     
    limetinkuorta raastettuna
    tai

    Pinta

    1 dl
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai

    Glögikastike

    3 dl
     
    tai
    1 dl
     
    glögitiivistettä (Marli)
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 260 kJ / 301 kcal
    Rasva
    16,2 g
    josta tyydyttynyttä
    9,9 g
    Hiilihydraatit
    33,5 g
    josta sokereita
    25,4 g
    Proteiini
    5,1 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.

    Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.

    Mittaa sulaneet puolukat (1 dl) ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi puolukkasose laikuiksi kakun pinnalle. Tee pintaan marmorointi tai sydänkuvioita: vedä viillot laikkujen keskeltä pitämällä cocktailtikkua pystysuorassa.

    Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Aseta vuoan alle folio, jotta kakkuvuoasta valuva rasva ei sotke uunia.

    Jätä kakku jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämän jälkeen irrota kakun reunat vuoasta varovasti veitsellä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä ja poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä. Näin voit ehkäistä kakun pinnan halkeilemisen jäähtymisen aikana.

    Soseuta sulat puolukat (3 dl) ja glögi sauvasekoittimella. Kaada seos ja sokeri kattilaan ja keitä kastikkeeksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Lime
      Hinta n. 0,32/kpl
      3,99/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 3,09/kpl
      7,73/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 2,19/kpl
      12,17/kg
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Hinta 0,99/kpl
      6,60/kg
    • Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
      Hinta 1,09/kpl
      5,45/kg
    • Pirkka suomalainen puolukka 500g pakaste
      Hinta 2,69/kpl
      5,38/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      3,68/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,69/kpl
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,39/kpl
      11,95/kg
    • Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositon
      Hinta 0,99/kpl
      4,95/kg
    • Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakaste
      Hinta 2,09/kpl
      10,45/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (65 arviota)

    • Inka
      3 vuotta sitten
      Tosi ihana kakku, tästä tykkää kaikki! Tänä jouluna tein pohjan pipareista, sopii niinkin oikein hyvin.
    • Mmonaaaa
      5 vuotta sitten
      Hmmm ttodellakin👌🏼