Puolukka-limejuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-limejuustokakku

Limetin, puolukan ja glögin yhdistelmä yllättää. Raikas maku ja täyteläinen koostumus tekevät juustokakusta ihanan jälkiruoan vaikka joulupöytään. Noin 1,00€/annos.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Pinta

Glögikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
  2. Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
  3. Mittaa sulaneet puolukat (1 dl) ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi puolukkasose laikuiksi kakun pinnalle. Tee pintaan marmorointi tai sydänkuvioita: vedä viillot laikkujen keskeltä pitämällä cocktailtikkua pystysuorassa.
  4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Aseta vuoan alle folio, jotta kakkuvuoasta valuva rasva ei sotke uunia.
  5. Jätä kakku jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan. Tämän jälkeen irrota kakun reunat vuoasta varovasti veitsellä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä ja poista kakku vuoasta vasta täysin kylmänä. Näin voit ehkäistä kakun pinnan halkeilemisen jäähtymisen aikana.
  6. Soseuta sulat puolukat (3 dl) ja glögi sauvasekoittimella. Kaada seos ja sokeri kattilaan ja keitä kastikkeeksi.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 37 arvostelua