Helppo tonnikalalasagne
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Lasagne on monien herkku, mutta sen tekeminen mielletään usein työlääksi. Kokeile tätä helppoa tonnikalalasagnea, joka syntyy kastikkeesta, juustosta sekä lasagnelevyistä.
Ainekset
5–6 annosta
12 | tai |
2 tlk (à 200 g/150 g) | tai |
2 (150 g) | sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 rkl | öljyä tai |
1 tlk (390 g) | tai |
1 dl | vettä tai |
2 tlk (200 g) | tai |
1 (200 g) | punainen paprika tai |
1/2 dl | basilikaa hienonnettuna tai tai |
1–2 tl | basilikaa tai |
1 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 ps (150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 809 kJ / 193 kcal |
Rasva | 9,9 g |
josta tyydyttynyttä | 4,8 g |
Hiilihydraatit | 14,4 g |
josta sokereita | 4,1 g |
Proteiini | 10,9 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Valuta tonnikalat.
Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä.
Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi (huuhtaise vedellä ensin tomaattimurskapakkaus), ruokakerma, tonnikalat, hienonnettu paprika ja mausteet. Hauduta kannen alla 5–10 minuuttia.
Lisää joukkoon noin 100 g (2/3 osaa) juustoraasteesta ja sekoita.
Voitele lasagnevuoka.
Kaada vuoan pohjalle tonnikalakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Täytä näin muutama seuraavakin kerros. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vielä tonnikalakastiketta. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka lasagnelevyt 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka tonnikalapalat öljyssä 200g/150g MSCPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl11,67/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Plussa-etu −20 %Pirkka chilitomaattimurska 390gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl2,14/kgIlman Plussa-korttia 1,05/kpl (2,69/kg)
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Santa Maria Basilika, pussi 6gHinta 0,95/kpl158,33/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Myllyn Paras Lasagne 500g lasagnelevyjäHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Rummo Lasagne all'uovo No173 500gHinta 4,39/kpl8,78/kg
- Pirkka tonnikalapalat öljyssä 3x95g/75g MSCHinta 3,59/kpl15,96/kg
- K-Menu hienojakoinen tonnikala öljyssä 185g/140gHinta 1,00/kpl7,14/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Paprika punainenHinta n. 0,96/kpl6,39/kg
- Basilika rkk luomu Suomi 1lkHinta 2,49/kpl
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- Meira Basilika 7g pussiHinta 0,79/kpl112,86/kg
- Pirkka basilika 8gHinta 0,65/kpl81,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(137 arviota)
- 30 - 60 min3,9(214 arviota)
- yli 60 min4,1(196 arviota)
- yli 60 min4,3(184 arviota)
- yli 60 min3,9(240 arviota)
- alle 30 min3,6(152 arviota)
- 30 - 60 min3,8(315 arviota)
- yli 60 min4,3(38 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (261 arviota)
- Markus_9 päivää sittenHyvä ohje. Itse lisäsin vielä reseptiin cayennepippuria, kasvisliemikuution ja muskottipähkinää. Hyvää tuli!
- Bela1 kuukausi sittenLaitoin vähän enemmän mausteita, persiljaa ja cayanne pippuria. Sekä vähän enemmän juustoa. Todella hyvää tuli, menee jatkoon.
- Tuna2 kuukautta sittenOlen tehnyt monesti. Parasta arkiruokaa!
- Hercule Poirot1 vuosi sittenTodella hyvä 👌pistin kyllä aitoa kermaa ja juusto reilummin.
- Jonsku1 vuosi sittenToinen kerma Pippuripekkaa, laktoositon, erittäin hyvää. Hyvä ohje on!
- Sisko1 vuosi sittenKorvasin toisen kerman chiliruokakermalla. Tuli hyvää!
- KooÄs1 vuosi sittenHyvää tuli :-) Voisiko vähälaktoosisen juustoraasteen korvata jollain laktoosittomalla raasteella?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKooÄs, reseptissä voi käyttää myös laktoositonta juustoraastetta.
- Kotikokki1 vuosi sittenTuli hyvää! Paistoin uunissa 30 min + jälkilämmöissä 15 min, niin ei palanut pinnalta.
- grrrr1 vuosi sittenJa lisäys vielä, että käyttämäni kaurakermat olivat pakkauskoossa 2,5 dl eikä tullut yhtään liian kosteaa.
- grrr1 vuosi sittenHyvää oli! Ruokakerman voi hyvin korvata kaurakermalla, sopii hyvin. Sitä mieti, että onko pakko pitää uunissa 45 min kun jossain toisessa ohjessa oli 25 min.
- TL1 vuosi sittenHelppo, nopea ja maukas!