Tonnikalalasagne
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Tonnikalalasagne on mehevä arkiruoka, joka vaatii hieman vaivannäköä, mutta lopputulos palkitsee varmasti.
Ainekset
4 annosta
- 6–8 Pirkka lasagnelevyä
- 2 tlk (à 200 g/150 g) Pirkka tonnikalapaloja öljyssä
- 1–2 (150 g) sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 rkl öljyä
- 1 tlk (500 g) Pirkka tomaattimurskaa
- 2 rkl Pirkka kapriksia
- 1 tl oreganoa
- 3/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Juustokastike
- 2 rkl (30 g) Pirkka voita tai margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 8 dl maitoa
- 2 dl (100 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
- 1/2 tl suolaa
- ripaus musta- tai valkopippuria myllystä
Pinnalle
- 1 dl (50 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Ravintosisältö
- Energia478 kJ / 114 kcal
- Rasva5,5 g
- josta tyydyttynyttä2,7 g
- Hiilihydraatit8,3 g
- josta sokereita3,3 g
- Proteiini7,5 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Valuta tonnikalat. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska, kaprikset ja mausteet. Hauduta kannen alla 5–10 minuuttia.
- Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kahdessa erässä kattilaan sekoittaen. Keitä 2–3 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada lasagnevuoan pohjalle 1/2 tonnikalakastikkeesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Levitä päälle puolet lasagnelevyistä. Tee seuraava kerros samoin. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −11 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,30/3 kpl11,78/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl1,67/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (1,98/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(274 arviota)
- yli 60 min4,0(233 arviota)
- yli 60 min3,9(241 arviota)
- yli 60 min4,3(185 arviota)
- 30 - 60 min3,8(316 arviota)
- yli 60 min3,8(1 390 arviota)
- yli 60 min4,0(137 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,6(36 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (214 arviota)
- Annukka5 kuukautta sittenOdotukset oli korkealla, mutta lasagnesta tuli tällä ohjeella todella vetistä. Kastikketta pastalevyihin nähden todella paljon. Ei jatkoon tällä ohjeella.
- Mappe19701 vuosi sittenHyvä ja herkullinen lasagne👍 Sävelsin ohjetta vähäsen😌 Lisäsin mausteeksi mango/currya sekä sweet chili tonnikalaa 1 prk. Käytin kaurakermaa ja uunissa 30min. ja jälkilämmössä 15 min. 👍
- Pirjo1 vuosi sittenTein nopean tonnikalalasagnen. Kattilaan 50 g voita ja kolmen tonnikalapurkin öljyt. Vehnäjauhoja sen verran, kuin rasva imee. Kaksi tomaattimurskatölkkiä joukkoon. Lämmitä litra täysmaitoa muoviastiassa mikrossa ja lisää kattilaan. Lisää mausteet. Kiehauta sekoittaen. Kokoa lasagne tavanomaisesti ja pane päällimmäiseksi kastiketta sekä juustoraastetta.
- Dani2 vuotta sitten3 prk tonnikalaa ja tomaattimurskan vaihto kokonaisiin purkki tomaatteihin/ purkki kirsikkatomaatteihin. Toimii!😊
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMarijaleena, halutessasi voit hyvin käyttää ruokaan myös tonnikalan öljyä.
- Marijaleena2 vuotta sittenMiksi Kalat valutetaan öljystä ja kuitenkin lisätään muuta öljyä?
- Namnam4 vuotta sittenEhdottomasti yksi lempiruuistani, olen tehnyt tätä useasti. Kaprikset jäävät aina tarkoituksella pois, koska niistä en niin välitä.
- Kotikokki695 vuotta sittenHyvä ohje.Tehty monta kertaa ja taas tänään .
- Momma6 vuotta sittenJätin kaprikset pois. Ilman niitä tämä on tosi hyvää!!
- 😊6 vuotta sittenhyvä resepti! olen kokeillut pari kertaa.
- mä vaan7 vuotta sittenen tykännyt.