Pinaatti-tonnikalacannelonit
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevät cannelonit voi tehdä myös lasagnelevyistä! Ne valmistuvat arkiruuaksi helposti uunissa.
Ainekset
5 annosta
12 | tai |
2 tlk (185 g/130 g) | tai |
1 ps (150 g) | tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 pkt (180 g) | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Kastike | |
---|---|
1 tlk (500 g) | tai |
2 dl | tai |
1 tl | basilikaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
1/2 ps (à 150 g) | tai |
Valmistus
yli 60 min
Valuta tonnikalat ja sulatettu pinaatti. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki paistinpannussa öljyssä.
Sekoita tuorejuusto, tonnikala, pinaatti, sipulit ja mausteet tasaiseksi. Voitele uunivuoka öljyllä.
Keitä lasagnelevyjä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Lisää keitinveteen hieman öljyä, jotta levyt eivät tartu kiinni toisiinsa.
Nosta lasagnelevyt työtason päälle ja puolita ne kahtia. Nosta täytettä levyn reunaan ja rullaa. Nosta rullat vieri viereen vuokaan.
Sekoita paseerattu tomaatti ja ruokakerma keskenään ja mausta seos basilikalla, suolalla ja pippurilla. Kaada tomaattikastike cannelonien pinnalle. Levitä kastike tasaisesti niin, että sitä menee myös pastaputkien väleihin. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Nosta vuoka ylätasolle vielä 10 minuutiksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(229 arvostelua)
- yli 60 min4,1(1 385 arvostelua)
- yli 60 min4,1(285 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(133 arvostelua)
- yli 60 min3,8(25 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(150 arvostelua)
- yli 60 min4,0(199 arvostelua)
- yli 60 min4,2(330 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (109 arvostelua)
- Tumpelo2 vuotta sittenPuolitetaanko pitkittäin vai poikittain?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTumpelo, lasagnelevyt puolitetaan poikittain.
- Kefeus4 vuotta sittenTodella hyvää! Teen yleensä tuplakastikkeen. Lasagnelevyt keitän isossa kattilassa 3 kpl kerrallaan. Tonnikalan voi korvata myös nyhtökauralla.
- K4 vuotta sittenOikein hyvä, reseptissä toimii kaikki.
- S5 vuotta sittenOnnistuu oikein hyvin myös kuivapastasta. Cannelonit voi täyttää kypsentämättä, kypsyvät kyllä hyvin kastikkeessa.
- Kokki kolmonen5 vuotta sittenHyvä ruoka, laitoin puolikkaan määrän kastiketta ja riitti hyvin.
- Sakari5 vuotta sittenOli ihan hyvä ruoka, pidin enemmän tästä kuin jauhelihatäytteisistä cannelloneista. Tuon hinnan voisitte kyllä korjata; ei voi pitää paikkansa 0,5€/annos. Eihän tuohon hintaan (2,5€/5 annosta) saa edes kahta tonnikalapurkkia, ainakaan Pirkan. Oikeampi hinta tälle olisi jotain kahdeksan euron luokkaa.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSakari, kiitos huomiostasi. Reseptille on tosiaan merkitty väärä annoshinta. Korjaamme oikean hinnan reseptiin.
- Kale6 vuotta sittenOnnistui hyvin ja maku hyvä. Levyt otti kiinni toisiinsa jos piti liian kauan vedessä, tein kaksikertaisen määrän ja se täyttäminen oli hidasta.
- Mia6 vuotta sittenLasagnelevyt eivät tartu kiinni jos niitä voitelee öljyllä ennen kun laittaa veteen
- Kotikokki6 vuotta sittenMaistuva ruoka! Lopputulos oli hyvä, vaikka öljystä huolimatta lasagnelevyt tarttuivat kiinni toisiinsa keitettäessä ja täytettä ja kastiketta tulee isot annokset, en saanut mitenkään kaikkia menemään ruokaan.