• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pinaattilasagne

Pinaattilasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 132 kcal / 100 g (350g)

Ainekset

6 annosta

Jauhelihakastike

    • 400gjauhelihaa
    • 2sipulia
    • 1rklöljyä
    • 1dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta
    • 2tloreganoa

Juustokastike

    • 50gmargariinia
    • 1lmaitoa
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta
    • 1tltimjamia
    • 100gjuustoraastetta

Pinnalle

    • 50gPirkka juustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista jauheliha ja kuoritut hienonnetut sipulit paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippurirouhe. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.
  2. Juustokastiketta varten sulata kattilassa margariini ja sekoita sulan rasvan joukkoon vehnäjauhot. Kaada joukkoon puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri, timjami ja juustoraaste.
  3. Lisää jauhelihakastikkeeseen oregano. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyt. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista pinaattilasagne 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö per 100 g

  • 132 kcal552 kJ
  • Proteiinia7,43 g
  • Hiilihydraatteja10,4 g
  • Rasvaa6,71 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4