• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pinaattilasagne

Pinaattilasagne on kasvisruoka, joka maistuu kaikille. Herkullinen pinaattilasagne saa lisämakua fetasta. Kokeile ja ihastu!
Pinaattilasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 132 kcal / 100 g (330g)

Ainekset

5-6 annosta

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla rasvassa ja lisää joukkoon kohmeinen pinaatti. Kuumenna seosta välillä sekoittaen, kunnes pinaatti on pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pois levyltä ja murenna joukkoon fetajuusto.
  2. Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita sulan rasvan joukkoon vehnäjauhot. Kaada joukkoon puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää mustapippuri ja juustoraaste.
  3. Voitele suorakaiteenmuotoinen uunivuoka. Kaada vuoan pohjalle hieman pinaattiseosta ja levitä päälle lasagnelevyt. Kaada levyjen päälle pinaattiseosta ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraasteetta.
  4. Paista pinaattilasagne 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 132 kcal552 kJ
  • Proteiinia7,43 g
  • Hiilihydraatteja10,4 g
  • Rasvaa6,71 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua