Hyppää sisältöön
Tonnikala-makaronigratiiniTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tonnikala-makaronigratiini

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tonnikala-makaronigratiini on edullinen uunissa valmistettava kala-pastaruoka. Gratiinin mausteiksi sopivat pizzamauste, suola ja pippuri.

    Ainekset

    4 annosta
    4 dl (250 g)
     
    makaronia
    tai
    1
     
    kasvisliemikuutio
    tai
    1 tlk (200 g/150 g)
     
    tai
    1 ps (250 g)
     
    tai
    1/2 ps (à 200 g)
     
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 tlk (390 g)
     
    tai
    2 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Pinnalle

    1 ps (150 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    663 kJ / 159 kcal
    Rasva
    5,7 g
    josta tyydyttynyttä
    2,4 g
    Hiilihydraatit
    16,7 g
    josta sokereita
    2,9 g
    Proteiini
    9 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Keitä makaronit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit ja tonnikala.
    Kuullota kasvissuikaleet, sipulit ja hienonnettu valkosipuli öljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
    Sekoita kasvisseos, makaronit ja tonnikala keskenään. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.