Tonnikala-makaronigratiini
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Tonnikala-makaronigratiini on edullinen uunissa valmistettava kala-pastaruoka. Gratiinin mausteiksi sopivat pizzamauste, suola ja pippuri.
Ainekset
4 annosta
4 dl (250 g) | makaronia tai |
1 | kasvisliemikuutio tai |
1 tlk (200 g/150 g) | tai |
1 ps (250 g) | tai |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tlk (390 g) | tai |
2 tl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 ps (150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 663 kJ / 159 kcal |
Rasva | 5,7 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 16,7 g |
josta sokereita | 2,9 g |
Proteiini | 9 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Keitä makaronit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit ja tonnikala.
Kuullota kasvissuikaleet, sipulit ja hienonnettu valkosipuli öljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
Sekoita kasvisseos, makaronit ja tonnikala keskenään. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.