HollandaisekastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hollandaisekastike

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
Klassinen hollandaisekastike sopii erityisen hyvin tuoreen parsan ja kalan kanssa.
  • Gluteeniton

Ainekset

4–6 annosta
150 g
 
voita
tai
3
 
kananmunan keltuaista
tai
2 rkl
 
vettä
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
(ripaus
 
suolaa)
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 832 kJ / 438 kcal
Rasva
45,5 g
josta tyydyttynyttä
27,7 g
Hiilihydraatit
0,8 g
josta sokereita
0,8 g
Proteiini
7,3 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä muutama minuutti. Mittaa keltuaiset ja vesi metallikulhoon tai kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia kuumaan vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa ja sakeaa, noin 3–5 minuuttia.

Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa keltuaisseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike mustapippurilla, sitruunanmehulla ja halutessasi suolalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (131 arviota)

  • Vicente
    17 päivää sitten
    Kastikkeesta tulee lirua. Kannattaa kokeilla vispata sekoittamisen sijaan
  • THO
    6 kuukautta sitten
    Ohjeesta puuttuu etikka, joka on olennainen osa Hollandaisea.
  • Jeesjees
    1 vuosi sitten
    Itse käytin kirkastettua voita normi voin sijaan, ei vienyt kauaa tämä lisästeppi. Maustamiseen käyttäisin myös caynnepippuria hieman. Pallovispilä ja laakea ohutpohjainen metallikulho ovat mielestäni ideaalit tähän toimenpiteeseen. Tarjoilin uppomunan ja parsojen kanssa.
  • Jööti
    1 vuosi sitten
    Tein ensimmäistä kertaa juuri. En tiedä haudutinko keltuaista liian kauan vai mistä johtuu, mutta rasva ja muna eivät sekoittuneet toisiinsa kunnolla. Maku kuitenkin tosi hyvä, että ei voi valittaa kuin lopputuloksen ulkonäöstä. Seuraavalla kerralla varmaan onnistuu sekin.
  • Mummi
    1 vuosi sitten
    Parempaa kuin kaupan valmis
  • Mamma keittiössä
    1 vuosi sitten
    Taivaisen pehmeää ja niin (valheellisen) kevyttä 🤩 Kananmunan vatkaaminen pitää olla voimakasta. Hella kannattaa laittaa nollaan, kun vatkaamisen aloittaa, ettei haude mene liian kuumaksi, muuten seos tulee liian paksuksi ja lopputulos plörinäksi. Itse laitoin hieman reseptiin enemmän sitruunamehua ja suolaa.
  • Kotikokkailija
    3 vuotta sitten
    Ihan loistava resepti, tuli täydellisen kuohkeaa, samettista ja täyteläistä kuin ravintolassa! Ei vaatinut lisäsuolaa. Jos joku väittää huonoksi tätä reseptiä, sori, vika on kyllä kokissa ;) Vesihauteessa vie tosiaan hetken, että sakenee - liekö siinä syy epäonnistumiseen jollain.
  • Huvittunut
    3 vuotta sitten
    Tällä reseptillä tuli sulan voin ja raa’an munankeltuaisen sekoitusta. Ei tullut kastiketta. Aito hollandaise tehdään kattilassa, ei tehosekoittimessa. Suosittelen tekemään oikealla tavalla.