• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hollandaisekastike

Klassinen hollandaisekastike sopii erityisen hyvin tuoreen parsan ja kalan kanssa. Tämäkin resepti vain n. 0,30€/annos*.
Hollandaisekastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-6 annosta
  • alle 30 min
  • 365 kcal / annos (75ml)

Ainekset

4-6 annosta
    • 150gvoita
    • 3kananmunan keltuaista
    • 2rklvettä
    • 1rklsitruunanmehua
    • (ripaussuolaa)
    • mustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa ja sakeaa.
  2. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa keltuaisseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike mustapippurilla, sitruunanmehulla ja halutessasi suolalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 75ml100 g

  • 365 kcal1 530 kJ
  • Proteiinia3,22 g
  • Hiilihydraatteja0,28 g
  • Rasvaa39,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3