Hollandaisekastike
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
Klassinen hollandaisekastike sopii erityisen hyvin tuoreen parsan ja kalan kanssa.
- Gluteeniton
Ainekset
4–6 annosta
150 g | voita tai |
3 | kananmunan keltuaista tai |
2 rkl | vettä tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
(ripaus | suolaa) tai |
mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 832 kJ / 438 kcal |
Rasva | 45,5 g |
josta tyydyttynyttä | 27,7 g |
Hiilihydraatit | 0,8 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 7,3 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä muutama minuutti. Mittaa keltuaiset ja vesi metallikulhoon tai kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia kuumaan vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa ja sakeaa, noin 3–5 minuuttia.
Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa keltuaisseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike mustapippurilla, sitruunanmehulla ja halutessasi suolalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,7(76 arviota)
- yli 60 min3,3(66 arviota)
- 30 - 60 min4,5(13 arviota)
- alle 30 min4,0(66 arviota)
- alle 15 min3,7(247 arviota)
- alle 30 min3,9(44 arviota)
- alle 30 min3,1(9 arviota)
- 30 - 60 min3,8(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (148 arviota)
- Vicente8 kuukautta sittenKastikkeesta tulee lirua. Kannattaa kokeilla vispata sekoittamisen sijaan
- THO1 vuosi sittenOhjeesta puuttuu etikka, joka on olennainen osa Hollandaisea.
- Jeesjees1 vuosi sittenItse käytin kirkastettua voita normi voin sijaan, ei vienyt kauaa tämä lisästeppi. Maustamiseen käyttäisin myös caynnepippuria hieman. Pallovispilä ja laakea ohutpohjainen metallikulho ovat mielestäni ideaalit tähän toimenpiteeseen. Tarjoilin uppomunan ja parsojen kanssa.
- Jööti2 vuotta sittenTein ensimmäistä kertaa juuri. En tiedä haudutinko keltuaista liian kauan vai mistä johtuu, mutta rasva ja muna eivät sekoittuneet toisiinsa kunnolla. Maku kuitenkin tosi hyvä, että ei voi valittaa kuin lopputuloksen ulkonäöstä. Seuraavalla kerralla varmaan onnistuu sekin.
- Mummi2 vuotta sittenParempaa kuin kaupan valmis
- Mamma keittiössä2 vuotta sittenTaivaisen pehmeää ja niin (valheellisen) kevyttä 🤩 Kananmunan vatkaaminen pitää olla voimakasta. Hella kannattaa laittaa nollaan, kun vatkaamisen aloittaa, ettei haude mene liian kuumaksi, muuten seos tulee liian paksuksi ja lopputulos plörinäksi. Itse laitoin hieman reseptiin enemmän sitruunamehua ja suolaa.
- Kotikokkailija3 vuotta sittenIhan loistava resepti, tuli täydellisen kuohkeaa, samettista ja täyteläistä kuin ravintolassa! Ei vaatinut lisäsuolaa. Jos joku väittää huonoksi tätä reseptiä, sori, vika on kyllä kokissa ;) Vesihauteessa vie tosiaan hetken, että sakenee - liekö siinä syy epäonnistumiseen jollain.
- Huvittunut4 vuotta sittenTällä reseptillä tuli sulan voin ja raa’an munankeltuaisen sekoitusta. Ei tullut kastiketta. Aito hollandaise tehdään kattilassa, ei tehosekoittimessa. Suosittelen tekemään oikealla tavalla.