Hollandaisekastike
Klassinen hollandaisekastike sopii erityisen hyvin tuoreen parsan ja kalan kanssa. Noin 0,35€/annos.*
4-6 annostaalle 30 min365 kcal / annos (75ml)
Ainekset
4-6 annosta
- 150gvoita
- 3kananmunan keltuaista
- 2rklvettä
- 1rklsitruunanmehua
- (ripaussuolaa)
- mustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä muutama minuutti. Mittaa keltuaiset ja vesi metallikulhoon tai kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia kuumaan vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa ja sakeaa, noin 3-5 minuuttia.
- Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa keltuaisseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike mustapippurilla, sitruunanmehulla ja halutessasi suolalla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 75ml100 g
- 365 kcal1 530 kJ
- Proteiinia 3,22 g
- Hiilihydraatteja0,28 g
- Rasvaa39,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Parempaa kuin kaupan valmis
Taivaisen pehmeää ja niin (valheellisen) kevyttä 🤩 Kananmunan vatkaaminen pitää olla voimakasta. Hella kannattaa laittaa nollaan, kun vatkaamisen aloittaa, ettei haude mene liian kuumaksi, muuten seos tulee liian paksuksi ja lopputulos plörinäksi. Itse laitoin hieman reseptiin enemmän sitruunamehua ja suolaa.
Ihan loistava resepti, tuli täydellisen kuohkeaa, samettista ja täyteläistä kuin ravintolassa! Ei vaatinut lisäsuolaa. Jos joku väittää huonoksi tätä reseptiä, sori, vika on kyllä kokissa ;) Vesihauteessa vie tosiaan hetken, että sakenee - liekö siinä syy epäonnistumiseen jollain.
Tällä reseptillä tuli sulan voin ja raa’an munankeltuaisen sekoitusta. Ei tullut kastiketta. Aito hollandaise tehdään kattilassa, ei tehosekoittimessa. Suosittelen tekemään oikealla tavalla.