Helppo hollandaisekastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo hollandaisekastike

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pikahollandaise syntyy hetkessä sauvasekoittimella ilman vesihaudetta. Helppo hollandaise maistuu erityisesti tuoreen parsan kanssa. Maustamalla saat vaihtelua kastikkeeseen. Noin 0,35€/annos.*
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4–6 annosta
150 g
 
voita
tai
3
 
keltuaista
tai
1 1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai
(1/2–1 tl
 
valkoviinietikkaa)
tai

Valmistus

alle 15 min
Sulata voi kattilassa. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Siirrä sivuun hetkeksi. Kaada hieman jäähtynyt voi varovasti esimerkiksi mitta-astiaan siten, että valkoinen hera jää kattilaan.
Erottele huoneenlämpöisistä kananmunista keltuaiset sauvasekoittimen kapeaan kulhoon. Lisää sitruunanmehu.
Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voita ohuena nauhana keltuaisten joukkoon samalla sekoittaen, kunnes seos on emulgoitunut ja paksuuntunut. (Lisää tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.)
Mausta kastike suolalla ja halutessasi valkoviinietikalla. Tarjoa heti lämpimänä esimerkiksi keitetyn parsan kanssa.
3 tapaa maustaa hollandaise: 1. YRTIT: Lisää lopuksi noin 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna. Kokeile myös muita yrttejä. 2. MISO: Lisää valmiin kastikkeen joukkoon noin 1 1/2 tl vaaleaa misotahnaa. Jätä suola pois ja lisää tarvittaessa. 3. RUSKISTETTU VOI: Ruskista voi kattilassa ennen kuin lisäät sen keltuaisten ja sitruunanmehun joukkoon. Jätä ruskea sakka lisäämättä. Mausta valmis kastike valkoviinietikalla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,53/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    1,09/kpl
    1,09/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Druvan valkoviinietikka 300ml
    2,59/kpl
    8,63/l
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Filos valkoviinietikka 350ml
    2,09/kpl
    5,97/l
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -12 %
    3,29/kpl
    6,58/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,75/kpl
    9,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (35 arviota)

  • Sami
    7 kuukautta sitten
    Toimii muuten hyvin, mutta sitruunamehua on omaan makuuni liikaa reseptissä.
  • ?
    11 kuukautta sitten
    Kuuluuko kastike lämmittää ennen tarjoilua?
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    ?, kastike on tarkoitus syödä heti valmistamisen jälkeen, jolloin se on vielä lämmintä. Uudelleen lämmitettynä rakenne erottuu helposti. Jos kastike pitää lämmittää uudestaan, suosittelemme vesihaudetta. Kastikkeen rakenne ei kestä kattilassa lämmittämistä ja vesihauteenkin kanssa pitää olla varovainen, ettei rakenne juoksetu. Vesihauteen vesi ei saa olla kiehuvan kuumaa vaan hanasta laskettu kuuma vesi riittää.
  • Nam
    11 kuukautta sitten
    Olen tehnyt kolme kertaa, yhdellä kerralla epäonnistui.
  • Eionnistunut
    11 kuukautta sitten
    Ihan fiasko homma! Juoksettu, ei oo emulgotumista nähnytkään. Ei jatkoon.
  • Minä
    11 kuukautta sitten
    Missä on rakuuna
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    Minä, hollandaisekastikkeen voi halutessaan maustaa yrteillä. Tällöin on hyvä lisätä yrtit kastikkeeseen lopuksi.
  • Tellu
    11 kuukautta sitten
    …. näkyy jo voin määrä 😁
  • Tellu
    11 kuukautta sitten
    Mikä on voin määrä ???