Helppo hollandaisekastike
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Pikahollandaise syntyy hetkessä sauvasekoittimella ilman vesihaudetta. Helppo hollandaisekastike on täydellinen valinta tuoreen parsan kaveriksi.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4–6 annosta
150 g | voita tai |
3 | keltuaista tai |
1 1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
(1/2–1 tl | valkoviinietikkaa) tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 503 kJ / 598 kcal |
Rasva | 62,1 g |
josta tyydyttynyttä | 37,7 g |
Hiilihydraatit | 1,2 g |
josta sokereita | 1,2 g |
Proteiini | 10 g |
Suola | 2,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Sulata voi kattilassa. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Siirrä sivuun hetkeksi. Kaada hieman jäähtynyt voi varovasti esimerkiksi mitta-astiaan siten, että valkoinen hera jää kattilaan.
Erottele huoneenlämpöisistä kananmunista keltuaiset sauvasekoittimen kapeaan kulhoon. Lisää sitruunanmehu.
Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voita ohuena nauhana keltuaisten joukkoon samalla sekoittaen, kunnes seos on emulgoitunut ja paksuuntunut. (Lisää tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.)
Mausta kastike suolalla ja halutessasi valkoviinietikalla. Tarjoa heti lämpimänä esimerkiksi keitetyn parsan kanssa.
3 tapaa maustaa hollandaise: 1. YRTIT: Lisää lopuksi noin 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna. Kokeile myös muita yrttejä. 2. MISO: Lisää valmiin kastikkeen joukkoon noin 1 1/2 tl vaaleaa misotahnaa. Jätä suola pois ja lisää tarvittaessa. 3. RUSKISTETTU VOI: Ruskista voi kattilassa ennen kuin lisäät sen keltuaisten ja sitruunanmehun joukkoon. Jätä ruskea sakka lisäämättä. Mausta valmis kastike valkoviinietikalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Plussa-etuPirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −9 %Filos valkoviinietikka 350mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(149 arviota)
- yli 60 min3,3(66 arviota)
- alle 5 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min5,0(2 arviota)
- alle 15 min
- yli 60 min3,8(39 arviota)
- alle 15 min4,7(46 arviota)
- alle 5 min3,5(386 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (76 arviota)
- Pitkän linjan ruoanlaittaja6 kuukautta sittenAika raskas ja pahanmakuinen hollandaise, jos reseptin määriä noudattaa.
- Minde669 kuukautta sittenHyvä kastike ja niin nopea tehdä.
- Timo1 vuosi sittenHuono hollandaise ohje
- Sami2 vuotta sittenToimii muuten hyvin, mutta sitruunamehua on omaan makuuni liikaa reseptissä.
- ?2 vuotta sittenKuuluuko kastike lämmittää ennen tarjoilua?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sitten?, kastike on tarkoitus syödä heti valmistamisen jälkeen, jolloin se on vielä lämmintä. Uudelleen lämmitettynä rakenne erottuu helposti. Jos kastike pitää lämmittää uudestaan, suosittelemme vesihaudetta. Kastikkeen rakenne ei kestä kattilassa lämmittämistä ja vesihauteenkin kanssa pitää olla varovainen, ettei rakenne juoksetu. Vesihauteen vesi ei saa olla kiehuvan kuumaa vaan hanasta laskettu kuuma vesi riittää.
- Nam2 vuotta sittenOlen tehnyt kolme kertaa, yhdellä kerralla epäonnistui.
- Eionnistunut2 vuotta sittenIhan fiasko homma! Juoksettu, ei oo emulgotumista nähnytkään. Ei jatkoon.
- Minä2 vuotta sittenMissä on rakuuna
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMinä, hollandaisekastikkeen voi halutessaan maustaa yrteillä. Tällöin on hyvä lisätä yrtit kastikkeeseen lopuksi.
- Tellu2 vuotta sitten…. näkyy jo voin määrä 😁
- Tellu2 vuotta sittenMikä on voin määrä ???