Helppo hollandaisekastike
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Pikahollandaise syntyy hetkessä sauvasekoittimella ilman vesihaudetta. Helppo hollandaise maistuu erityisesti tuoreen parsan kanssa. Maustamalla saat vaihtelua kastikkeeseen. Noin 0,35€/annos.*
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4–6 annosta
150 g | voita tai |
3 | keltuaista tai |
1 1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
(1/2–1 tl | valkoviinietikkaa) tai |
Valmistus
alle 15 min
Sulata voi kattilassa. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Siirrä sivuun hetkeksi. Kaada hieman jäähtynyt voi varovasti esimerkiksi mitta-astiaan siten, että valkoinen hera jää kattilaan.
Erottele huoneenlämpöisistä kananmunista keltuaiset sauvasekoittimen kapeaan kulhoon. Lisää sitruunanmehu.
Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voita ohuena nauhana keltuaisten joukkoon samalla sekoittaen, kunnes seos on emulgoitunut ja paksuuntunut. (Lisää tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.)
Mausta kastike suolalla ja halutessasi valkoviinietikalla. Tarjoa heti lämpimänä esimerkiksi keitetyn parsan kanssa.
3 tapaa maustaa hollandaise: 1. YRTIT: Lisää lopuksi noin 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna. Kokeile myös muita yrttejä. 2. MISO: Lisää valmiin kastikkeen joukkoon noin 1 1/2 tl vaaleaa misotahnaa. Jätä suola pois ja lisää tarvittaessa. 3. RUSKISTETTU VOI: Ruskista voi kattilassa ennen kuin lisäät sen keltuaisten ja sitruunanmehun joukkoon. Jätä ruskea sakka lisäämättä. Mausta valmis kastike valkoviinietikalla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,1(12 arviota)
- alle 15 min3,3(67 arviota)
- alle 15 min3,5(23 arviota)
- alle 15 min4,7(41 arviota)
- alle 15 min4,2(5 arviota)
- alle 30 min3,8(111 arviota)
- yli 60 min3,3(57 arviota)
- 30 - 60 min3,0(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (35 arviota)
- Sami7 kuukautta sittenToimii muuten hyvin, mutta sitruunamehua on omaan makuuni liikaa reseptissä.
- ?11 kuukautta sittenKuuluuko kastike lämmittää ennen tarjoilua?
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sitten?, kastike on tarkoitus syödä heti valmistamisen jälkeen, jolloin se on vielä lämmintä. Uudelleen lämmitettynä rakenne erottuu helposti. Jos kastike pitää lämmittää uudestaan, suosittelemme vesihaudetta. Kastikkeen rakenne ei kestä kattilassa lämmittämistä ja vesihauteenkin kanssa pitää olla varovainen, ettei rakenne juoksetu. Vesihauteen vesi ei saa olla kiehuvan kuumaa vaan hanasta laskettu kuuma vesi riittää.
- Nam11 kuukautta sittenOlen tehnyt kolme kertaa, yhdellä kerralla epäonnistui.
- Eionnistunut11 kuukautta sittenIhan fiasko homma! Juoksettu, ei oo emulgotumista nähnytkään. Ei jatkoon.
- Minä11 kuukautta sittenMissä on rakuuna
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenMinä, hollandaisekastikkeen voi halutessaan maustaa yrteillä. Tällöin on hyvä lisätä yrtit kastikkeeseen lopuksi.
- Tellu11 kuukautta sitten…. näkyy jo voin määrä 😁
- Tellu11 kuukautta sittenMikä on voin määrä ???