Hyppää sisältöön
Helppo hollandaisekastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo hollandaisekastike

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pikahollandaise syntyy hetkessä sauvasekoittimella ilman vesihaudetta. Helppo hollandaisekastike on täydellinen valinta tuoreen parsan kaveriksi.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4–6 annosta
150 g
 
voita
tai
3
 
keltuaista
tai
1 1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai
(1/2–1 tl
 
valkoviinietikkaa)
tai

Ravintosisältö

Energia
2 503 kJ / 598 kcal
Rasva
62,1 g
josta tyydyttynyttä
37,7 g
Hiilihydraatit
1,2 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
10 g
Suola
2,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min
Sulata voi kattilassa. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Siirrä sivuun hetkeksi. Kaada hieman jäähtynyt voi varovasti esimerkiksi mitta-astiaan siten, että valkoinen hera jää kattilaan.
Erottele huoneenlämpöisistä kananmunista keltuaiset sauvasekoittimen kapeaan kulhoon. Lisää sitruunanmehu.
Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voita ohuena nauhana keltuaisten joukkoon samalla sekoittaen, kunnes seos on emulgoitunut ja paksuuntunut. (Lisää tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.)
Mausta kastike suolalla ja halutessasi valkoviinietikalla. Tarjoa heti lämpimänä esimerkiksi keitetyn parsan kanssa.
3 tapaa maustaa hollandaise: 1. YRTIT: Lisää lopuksi noin 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna. Kokeile myös muita yrttejä. 2. MISO: Lisää valmiin kastikkeen joukkoon noin 1 1/2 tl vaaleaa misotahnaa. Jätä suola pois ja lisää tarvittaessa. 3. RUSKISTETTU VOI: Ruskista voi kattilassa ennen kuin lisäät sen keltuaisten ja sitruunanmehun joukkoon. Jätä ruskea sakka lisäämättä. Mausta valmis kastike valkoviinietikalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Plussa-etu
    Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    3,68/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lk
    Hinta 1,00/kpl
    2,00/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Plussa-etu −9 %
    Filos valkoviinietikka 350ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,89/kpl
    5,40/l
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 3,39/kpl
    8,48/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (76 arviota)

  • Pitkän linjan ruoanlaittaja
    6 kuukautta sitten
    Aika raskas ja pahanmakuinen hollandaise, jos reseptin määriä noudattaa.
  • Minde66
    9 kuukautta sitten
    Hyvä kastike ja niin nopea tehdä.
  • Timo
    1 vuosi sitten
    Huono hollandaise ohje
  • Sami
    2 vuotta sitten
    Toimii muuten hyvin, mutta sitruunamehua on omaan makuuni liikaa reseptissä.
  • ?
    2 vuotta sitten
    Kuuluuko kastike lämmittää ennen tarjoilua?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    ?, kastike on tarkoitus syödä heti valmistamisen jälkeen, jolloin se on vielä lämmintä. Uudelleen lämmitettynä rakenne erottuu helposti. Jos kastike pitää lämmittää uudestaan, suosittelemme vesihaudetta. Kastikkeen rakenne ei kestä kattilassa lämmittämistä ja vesihauteenkin kanssa pitää olla varovainen, ettei rakenne juoksetu. Vesihauteen vesi ei saa olla kiehuvan kuumaa vaan hanasta laskettu kuuma vesi riittää.
  • Nam
    2 vuotta sitten
    Olen tehnyt kolme kertaa, yhdellä kerralla epäonnistui.
  • Eionnistunut
    2 vuotta sitten
    Ihan fiasko homma! Juoksettu, ei oo emulgotumista nähnytkään. Ei jatkoon.
  • Minä
    2 vuotta sitten
    Missä on rakuuna
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Minä, hollandaisekastikkeen voi halutessaan maustaa yrteillä. Tällöin on hyvä lisätä yrtit kastikkeeseen lopuksi.
  • Tellu
    2 vuotta sitten
    …. näkyy jo voin määrä 😁
  • Tellu
    2 vuotta sitten
    Mikä on voin määrä ???