Helppo hollandaisekastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo hollandaisekastike

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pikahollandaise syntyy hetkessä sauvasekoittimella ilman vesihaudetta. Helppo hollandaise maistuu erityisesti tuoreen parsan kanssa. Maustamalla saat vaihtelua kastikkeeseen.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4–6 annosta
150 g
 
voita
tai
3
 
keltuaista
tai
1 1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai
(1/2–1 tl
 
valkoviinietikkaa)
tai

Ravintosisältö

Energia
2 503 kJ / 598 kcal
Rasva
62,1 g
josta tyydyttynyttä
37,7 g
Hiilihydraatit
1,2 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
10 g
Suola
2,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Sulata voi kattilassa. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Siirrä sivuun hetkeksi. Kaada hieman jäähtynyt voi varovasti esimerkiksi mitta-astiaan siten, että valkoinen hera jää kattilaan.

Erottele huoneenlämpöisistä kananmunista keltuaiset sauvasekoittimen kapeaan kulhoon. Lisää sitruunanmehu.

Aseta sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voita ohuena nauhana keltuaisten joukkoon samalla sekoittaen, kunnes seos on emulgoitunut ja paksuuntunut. (Lisää tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.)

Mausta kastike suolalla ja halutessasi valkoviinietikalla. Tarjoa heti lämpimänä esimerkiksi keitetyn parsan kanssa.

3 tapaa maustaa hollandaise: 1. YRTIT: Lisää lopuksi noin 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna. Kokeile myös muita yrttejä. 2. MISO: Lisää valmiin kastikkeen joukkoon noin 1 1/2 tl vaaleaa misotahnaa. Jätä suola pois ja lisää tarvittaessa. 3. RUSKISTETTU VOI: Ruskista voi kattilassa ennen kuin lisäät sen keltuaisten ja sitruunanmehun joukkoon. Jätä ruskea sakka lisäämättä. Mausta valmis kastike valkoviinietikalla.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (75 arviota)

  • Minde66
    1 kuukausi sitten
    Hyvä kastike ja niin nopea tehdä.
  • Timo
    1 vuosi sitten
    Huono hollandaise ohje
  • Sami
    1 vuosi sitten
    Toimii muuten hyvin, mutta sitruunamehua on omaan makuuni liikaa reseptissä.
  • ?
    2 vuotta sitten
    Kuuluuko kastike lämmittää ennen tarjoilua?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    ?, kastike on tarkoitus syödä heti valmistamisen jälkeen, jolloin se on vielä lämmintä. Uudelleen lämmitettynä rakenne erottuu helposti. Jos kastike pitää lämmittää uudestaan, suosittelemme vesihaudetta. Kastikkeen rakenne ei kestä kattilassa lämmittämistä ja vesihauteenkin kanssa pitää olla varovainen, ettei rakenne juoksetu. Vesihauteen vesi ei saa olla kiehuvan kuumaa vaan hanasta laskettu kuuma vesi riittää.
  • Nam
    2 vuotta sitten
    Olen tehnyt kolme kertaa, yhdellä kerralla epäonnistui.
  • Eionnistunut
    2 vuotta sitten
    Ihan fiasko homma! Juoksettu, ei oo emulgotumista nähnytkään. Ei jatkoon.
  • Minä
    2 vuotta sitten
    Missä on rakuuna
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Minä, hollandaisekastikkeen voi halutessaan maustaa yrteillä. Tällöin on hyvä lisätä yrtit kastikkeeseen lopuksi.
  • Tellu
    2 vuotta sitten
    …. näkyy jo voin määrä 😁
  • Tellu
    2 vuotta sitten
    Mikä on voin määrä ???