Parsaa kalakäärössä ja hollandaisekastiketta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Tarjoa kevään ensimmäiset parsat herkullisessa kalarullassa. Hollandaisekastike kruunaa annoksen.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
400 g | nahatonta kirjolohifileetä pyrstöpäästä tai |
2 (300 g) | nahatonta kuhafileetä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | suolaa tai |
8 | vihreää tuoretta parsaa tai |
cocktailtikkuja tai | |
Hollandaisekastike | |
---|---|
150 g | voita tai |
3 | kananmunan keltuaista tai |
2 rkl | vettä tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
(ripaus | suolaa) tai |
mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 892 kJ / 213 kcal |
Rasva | 16,8 g |
josta tyydyttynyttä | 8,8 g |
Hiilihydraatit | 0,9 g |
josta sokereita | 0,9 g |
Proteiini | 14 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Aseta kalafileet leikkuulaudalle. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Leikkaa lohi pituussuunnassa neljään ja kuhafileet kahteen osaan. Aseta lohi- ja kuhasuikaleet vierekkäin pareiksi. Lohisuikaleen ohuempi pää ja kuhasuikaleen leveämpi pää ovat vierekkäin. Näin saat tasaleveyisen kalalevyn.
Aseta kaksi parsaa kalalevyjen päihin ja kierrä rullalle. Kiinnitä coctailtikuilla. Nosta kalarullat leivinpaperille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa parsakalakääröt hollandaisekastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja kananmunan keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa ja sakeaa. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa keltuaisseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike mustapippurilla, sitruunamehulla ja halutessasi suolalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Kuhafilee, ViroHinta 44,90/kgVain myymälästä
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Fredman cocktailtikku 200kpl/80mmHinta 1,89/kpl0,01/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Parsa vihreä 250g 1lkHinta 6,49/kpl25,96/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(26 arviota)
- 30 - 60 min4,3(14 arviota)
- 30 - 60 min4,8(4 arviota)
- 30 - 60 min3,3(50 arviota)
- yli 60 min4,0(168 arviota)
- 30 - 60 min3,3(6 arviota)
- 30 - 60 min3,0(6 arviota)
- alle 30 min3,8(149 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (13 arviota)