Parsaa kalakäärössä ja hollandaisekastikettaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsaa kalakäärössä ja hollandaisekastiketta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Tarjoa kevään ensimmäiset parsat herkullisessa kalarullassa. Hollandaisekastike kruunaa annoksen.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
400 g
 
nahatonta kirjolohifileetä pyrstöpäästä
tai
2 (300 g)
 
nahatonta kuhafileetä
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
suolaa
tai
8
 
vihreää tuoretta parsaa
tai
 
cocktailtikkuja
tai

Hollandaisekastike

150 g
 
voita
tai
3
 
kananmunan keltuaista
tai
2 rkl
 
vettä
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
(ripaus
 
suolaa)
tai
 
mustapippuria
tai

Valmistus

30 - 60 min

Aseta kalafileet leikkuulaudalle. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Leikkaa lohi pituussuunnassa neljään ja kuhafileet kahteen osaan. Aseta lohi- ja kuhasuikaleet vierekkäin pareiksi. Lohisuikaleen ohuempi pää ja kuhasuikaleen leveämpi pää ovat vierekkäin. Näin saat tasaleveyisen kalalevyn.

Aseta kaksi parsaa kalalevyjen päihin ja kierrä rullalle. Kiinnitä coctailtikuilla. Nosta kalarullat leivinpaperille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa parsakalakääröt hollandaisekastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja kananmunan keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa ja sakeaa. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa keltuaisseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike mustapippurilla, sitruunamehulla ja halutessasi suolalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Kuhafile, Viro
    Hinta 39,99/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Fredman cocktailtikku 200kpl/80mm
    Hinta 1,85/kpl
    0,01/kpl
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 29,99/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,45/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (13 arviota)