Parsaa kalakäärössä ja hollandaisekastikettaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsaa kalakäärössä ja hollandaisekastiketta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Tarjoa kevään ensimmäiset parsat herkullisessa kalarullassa. Hollandaisekastike kruunaa annoksen.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
400 g
 
nahatonta kirjolohifileetä pyrstöpäästä
tai
2 (300 g)
 
nahatonta kuhafileetä
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
suolaa
tai
8
 
vihreää tuoretta parsaa
tai
 
cocktailtikkuja
tai

Hollandaisekastike

150 g
 
voita
tai
3
 
kananmunan keltuaista
tai
2 rkl
 
vettä
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
(ripaus
 
suolaa)
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
892 kJ / 213 kcal
Rasva
16,8 g
josta tyydyttynyttä
8,8 g
Hiilihydraatit
0,9 g
josta sokereita
0,9 g
Proteiini
14 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Aseta kalafileet leikkuulaudalle. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Leikkaa lohi pituussuunnassa neljään ja kuhafileet kahteen osaan. Aseta lohi- ja kuhasuikaleet vierekkäin pareiksi. Lohisuikaleen ohuempi pää ja kuhasuikaleen leveämpi pää ovat vierekkäin. Näin saat tasaleveyisen kalalevyn.
Aseta kaksi parsaa kalalevyjen päihin ja kierrä rullalle. Kiinnitä coctailtikuilla. Nosta kalarullat leivinpaperille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa parsakalakääröt hollandaisekastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja kananmunan keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa ja sakeaa. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa keltuaisseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike mustapippurilla, sitruunamehulla ja halutessasi suolalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Kuhafilee, Viro
    Hinta 44,90/kg
    Vain myymälästä
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Fredman cocktailtikku 200kpl/80mm
    Hinta 1,89/kpl
    0,01/kpl
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 32,90/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Parsa vihreä 250g 1lk
    Hinta 6,49/kpl
    25,96/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,87/kpl
    32,22/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (13 arviota)