
Omenamarenki
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
n. 1 kg | omenoita (kotimaisia tai Jonagold) tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
2 1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Marenki | |
---|---|
3 | kananmunan valkuaista tai |
1 dl | sokeria tai |
Valmistus
Raasta sitruunasta keltainen kuori ja purista puolikkaasta mehu. Kuumenna vesi ja sokeri laakeassa kannellisessa paistokasarissa niin, jotta sokeri liukenee. Lisää sitruunanmehu.
Poista omenoista siemenkodat omenaporalla. Kuori omenat halutessasi ja leikkaa ne noin 1 1/2 sentin paksuisiksi lohkoiksi suoraan keitinliemeen. Kääntele ne heti liemessä tummumisen estämiseksi.
Keitä lohkoja miedolla lämmöllä kannen alla usein käännellen noin 4 minuuttia. Lohkojen pitää olla pehmeitä, mutta ne eivät saa hajota. Nosta lohkot reikäkauhalla voideltuun, mielellään lasiseen piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) tasaiseksi kerrokseksi. Jätä liemi pois. Sirottele sitruunankuoriraaste tasaisesti omenalohkoille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri vähitellen joukkoon ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on sileää ja kiiltävää. Levitä marenki omenalohkoille tasaiseksi kerrokseksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 4–5 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin. Tarjoa omenamarenki haaleana jälkiruokana. Halutessasi tarjoa lisäksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min2,7(3 arviota)
- alle 30 min
- alle 30 min4,9(14 arviota)
- 30 - 60 min
- alle 15 min3,5(4 arviota)
- alle 30 min3,8(122 arviota)
- alle 30 min3,1(8 arviota)
- yli 60 min3,3(62 arviota)