• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenamarenki

Omenamarenki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • alle 30 min
  • 95 kcal / annos (115g)

Ainekset

8 annosta
    • n. 1kgomenoita (kotimaisia tai Jonagold)
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 2 1/2rklsitruunanmehua
    • 1dlvettä
    • 1/2dlsokeria

Marenki

    • 3valkuaista
    • 1dlsokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Raasta sitruunasta keltainen kuori ja purista puolikkaasta mehu. Kuumenna vesi ja sokeri laakeassa kannellisessa paistokasarissa niin, jotta sokeri liukenee. Lisää sitruunanmehu.
  2. Poista omenoista siemenkodat omenaporalla. Kuori omenat halutessasi ja leikkaa ne noin 1 1/2 sentin paksuisiksi lohkoiksi suoraan keitinliemeen. Kääntele ne heti liemessä tummumisen estämiseksi.
  3. Keitä lohkoja miedolla lämmöllä kannen alla usein käännellen noin 4 minuuttia. Lohkojen pitää olla pehmeitä, mutta ne eivät saa hajota. Nosta lohkot reikäkauhalla voideltuun, mielellään lasiseen piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) tasaiseksi kerrokseksi. Jätä liemi pois. Sirottele sitruunankuoriraaste tasaisesti omenalohkoille.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri vähitellen joukkoon ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on sileää ja kiiltävää. Levitä marenki omenalohkoille tasaiseksi kerrokseksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 4-5 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin. Tarjoa omenamarenki haaleana jälkiruokana. Halutessasi tarjoa lisäksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 95 kcal398 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa0 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3