Lemon curd eli sitruunatahna
Lemon curd eli sitruunatahna sopii käytettäväksi hillojen tapaan esimerkiksi kakkujen täytteeksi ja paahtoleipien levitteeksi.
10 annostayli 60 min245 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 3kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1sitruunan raastettu kuori
- 1dlsitruunanmehua
- 50gvoita
Valmistus
yli 60 min- Riko huoneenlämpöiset munat pyöreäpohjaiseen metalliseen kulhoon. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. (Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä.) Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan kierrevatkaimella vatkaten, kunnes seos sakenee. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi. Vatkaa, kunnes voi on sulanut.
- Purkita tahna puhtaisiin purkkeihin. Käytä tahnaa kakkujen, kääretorttujen, pikkuleipien tai pullien täytteeksi. Kokeile myös paahtoleipien, lettujen, maustamattoman jogurtin ja jäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Tahna säilyy jääkaapissa noin viikon.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 245 kcal1 020 kJ
- Proteiinia 4,5 g
- Hiilihydraatteja28,3 g
- Rasvaa12,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi