• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lemon curd eli sitruunatahna

Lemon curd eli sitruunatahna sopii käytettäväksi hillojen tapaan esimerkiksi kakkujen täytteeksi ja paahtoleipien levitteeksi.
Lemon curd eli sitruunatahna
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 245 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 3kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 1dlsitruunanmehua
    • 50gvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Riko huoneenlämpöiset munat pyöreäpohjaiseen metalliseen kulhoon. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. (Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä.) Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan kierrevatkaimella vatkaten, kunnes seos sakenee. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi. Vatkaa, kunnes voi on sulanut.
  2. Purkita tahna puhtaisiin purkkeihin. Käytä tahnaa kakkujen, kääretorttujen, pikkuleipien tai pullien täytteeksi. Kokeile myös paahtoleipien, lettujen, maustamattoman jogurtin ja jäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tahna säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ravintosisältö per 100 g

  • 245 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia4,5 g
  • Hiilihydraatteja28,3 g
  • Rasvaa12,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3