Yön yli kohotettava pizzapohja
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Yön yli kohotettava pizzapohja on todella maukas ja rapea. Kannattaa kokeilla!
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 kpl
2 dl | vettä tai |
10 g (2 tl) | hiivaa tai |
ripaus | suolaa tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 rkl | öljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 938 kJ / 224 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 39,6 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 6,5 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Peittele ja siirrä taikina jääkaappiin yön yli.
Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja laita pelti uuniin kuumenemaan. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele taikinapalloiksi. Kauli pallot vehnäjauhojen avulla ohuiksi pohjiksi. Ripottele kuumalle pellille vehnäjauhoja ja siirrä kaksi pizzapohjaa pellille.
Täytä pizzat haluammallasi tavalla ja paista pizzoja uunissa hieman keskitasoa alempana noin 15 minuuttia. Tarkkaile uunia paistamisen aikana.
Ota valmiit pizzat pois pelliltä, jauhota pelti ja valmista toiset kaksi pizzaa samoin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(528 arviota)
- yli 60 min4,0(78 arviota)
- 30 - 60 min3,8(18 arviota)
- yli 60 min3,8(17 arviota)
- yli 60 min4,0(107 arviota)
- yli 60 min4,3(85 arviota)
- yli 60 min4,1(56 arviota)
- 30 - 60 min3,8(231 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (146 arviota)
- SJ2 kuukautta sittenHyvä taikina tuli, 2 pyöreää pizzaa
- Aakkonen1 vuosi sittenHyvä taikina, paljon löysempi kuin muut tekemäni, mutta riittävästi jauhoja ja pellille venyttäen tuli tosi hyvä pohjat. Itsellä taikina jäi kahdeksi yöksi jääkaappiin, toimii.
- D1 vuosi sittenLaittaisin hieman enemmän jauhoja.
- Leipuri2 vuotta sittenPizzataikinaa ei kaulita koskaan eikä missään olosuhteissa, vaan se taikinapallo venytellään muotoon. Mikä siitä sitten tuleekin..
- Pettymys3 vuotta sittenEi tullut 4 pizzaa. Ja jauhoja liian vähän. Vaikka kuinka lisäsi kaulimisvaiheessa, tarttui vain pöytään ja kaulimeen kiinni.
- Vilu5 vuotta sittenPettyneelle vinkki. Kannattaa muotoilla se pohja vaikka suoraan irralliselle leivinpaperille jonka sitten siirtää varovasti pellille.
- pettynyt5 vuotta sittenEi ihan siirry ne ohuet pohjat pellille niinku strömsössä. Kiitos perjantaini pilaamisesta..