Yön yli kohotettava pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Yön yli kohotettava pizzapohja

Yön yli kohotettava pizzapohja on todella maukas ja rapea. Kannattaa kokeilla!

  • 4 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

4 kpl
    • 2dlvettä
    • 10g(2 tl)hiivaa
    • ripaussuolaa
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1rklöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Peittele ja siirrä taikina jääkaappiin yön yli.
  2. Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja laita pelti uuniin kuumenemaan. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele taikinapalloiksi. Kauli pallot vehnäjauhojen avulla ohuiksi pohjiksi. Ripottele kuumalle pellille vehnäjauhoja ja siirrä kaksi pizzapohjaa pellille.
  3. Täytä pizzat haluammallasi tavalla ja paista pizzoja uunissa hieman keskitasoa alempana noin 15 minuuttia. Tarkkaile uunia paistamisen aikana.
  4. Ota valmiit pizzat pois pelliltä, jauhota pelti ja valmista toiset kaksi pizzaa samoin.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 43 arvostelua
  • Vilu6.9.2018

    Pettyneelle vinkki. Kannattaa muotoilla se pohja vaikka suoraan irralliselle leivinpaperille jonka sitten siirtää varovasti pellille.

  • pettynyt23.3.2018

    Ei ihan siirry ne ohuet pohjat pellille niinku strömsössä. Kiitos perjantaini pilaamisesta..