Yön yli kohotettava pizzapohja
Yön yli kohotettava pizzapohja on todella maukas ja rapea. Kannattaa kokeilla!
4 kplyli 60 min
Ainekset
4 kpl
- 2dlvettä
- 10g(2 tl)hiivaa
- ripaussuolaa
- 4dlvehnäjauhoja
- 1rklöljyä
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Peittele ja siirrä taikina jääkaappiin yön yli.
- Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja laita pelti uuniin kuumenemaan. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele taikinapalloiksi. Kauli pallot vehnäjauhojen avulla ohuiksi pohjiksi. Ripottele kuumalle pellille vehnäjauhoja ja siirrä kaksi pizzapohjaa pellille.
- Täytä pizzat haluammallasi tavalla ja paista pizzoja uunissa hieman keskitasoa alempana noin 15 minuuttia. Tarkkaile uunia paistamisen aikana.
- Ota valmiit pizzat pois pelliltä, jauhota pelti ja valmista toiset kaksi pizzaa samoin.
Kategoriat
Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Pizzataikinaa ei kaulita koskaan eikä missään olosuhteissa, vaan se taikinapallo venytellään muotoon. Mikä siitä sitten tuleekin..
Ei tullut 4 pizzaa. Ja jauhoja liian vähän. Vaikka kuinka lisäsi kaulimisvaiheessa, tarttui vain pöytään ja kaulimeen kiinni.
Pettyneelle vinkki. Kannattaa muotoilla se pohja vaikka suoraan irralliselle leivinpaperille jonka sitten siirtää varovasti pellille.
Ei ihan siirry ne ohuet pohjat pellille niinku strömsössä. Kiitos perjantaini pilaamisesta..