Hyppää sisältöön
Yön yli kohotettava pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Yön yli kohotettava pizzapohja

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Yön yli kohotettava pizzapohja on todella maukas ja rapea. Kannattaa kokeilla!
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 kpl
2 dl
 
vettä
tai
10 g (2 tl)
 
hiivaa
tai
ripaus
 
suolaa
tai
4 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 rkl
 
öljyä
tai

Ravintosisältö

Energia
938 kJ / 224 kcal
Rasva
3,7 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
39,6 g
josta sokereita
0,6 g
Proteiini
6,5 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Peittele ja siirrä taikina jääkaappiin yön yli.
Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja laita pelti uuniin kuumenemaan. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele taikinapalloiksi. Kauli pallot vehnäjauhojen avulla ohuiksi pohjiksi. Ripottele kuumalle pellille vehnäjauhoja ja siirrä kaksi pizzapohjaa pellille.
Täytä pizzat haluammallasi tavalla ja paista pizzoja uunissa hieman keskitasoa alempana noin 15 minuuttia. Tarkkaile uunia paistamisen aikana.
Ota valmiit pizzat pois pelliltä, jauhota pelti ja valmista toiset kaksi pizzaa samoin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (161 arviota)

  • Nn
    4 kuukautta sitten
    Pohja on just hyvä. Vika leipojassa jossei onnistu. Ja yhdelle kommentoijalle tiedoksi: Roomassa asuvat ystävät ja sukulaiset kyllä kaulitsee pohjan, heillä on erilainen tyyli kuin Pohjois-Italiassa jossa taikina on paksu ja reunoilla paljon taikinaa.
  • SJ
    1 vuosi sitten
    Hyvä taikina tuli, 2 pyöreää pizzaa
  • Aakkonen
    2 vuotta sitten
    Hyvä taikina, paljon löysempi kuin muut tekemäni, mutta riittävästi jauhoja ja pellille venyttäen tuli tosi hyvä pohjat. Itsellä taikina jäi kahdeksi yöksi jääkaappiin, toimii.
  • D
    2 vuotta sitten
    Laittaisin hieman enemmän jauhoja.
  • Leipuri
    3 vuotta sitten
    Pizzataikinaa ei kaulita koskaan eikä missään olosuhteissa, vaan se taikinapallo venytellään muotoon. Mikä siitä sitten tuleekin..
  • Pettymys
    4 vuotta sitten
    Ei tullut 4 pizzaa. Ja jauhoja liian vähän. Vaikka kuinka lisäsi kaulimisvaiheessa, tarttui vain pöytään ja kaulimeen kiinni.
  • Vilu
    6 vuotta sitten
    Pettyneelle vinkki. Kannattaa muotoilla se pohja vaikka suoraan irralliselle leivinpaperille jonka sitten siirtää varovasti pellille.
  • pettynyt
    6 vuotta sitten
    Ei ihan siirry ne ohuet pohjat pellille niinku strömsössä. Kiitos perjantaini pilaamisesta..