Yön yli kohotettava pizzapohja
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Yön yli kohotettava pizzapohja on todella maukas ja rapea. Kannattaa kokeilla!
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 kpl
2 dl | vettä tai |
10 g (2 tl) | hiivaa tai |
ripaus | suolaa tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 rkl | öljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 938 kJ / 224 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 39,6 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 6,5 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Peittele ja siirrä taikina jääkaappiin yön yli.
Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja laita pelti uuniin kuumenemaan. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele taikinapalloiksi. Kauli pallot vehnäjauhojen avulla ohuiksi pohjiksi. Ripottele kuumalle pellille vehnäjauhoja ja siirrä kaksi pizzapohjaa pellille.
Täytä pizzat haluammallasi tavalla ja paista pizzoja uunissa hieman keskitasoa alempana noin 15 minuuttia. Tarkkaile uunia paistamisen aikana.
Ota valmiit pizzat pois pelliltä, jauhota pelti ja valmista toiset kaksi pizzaa samoin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(99 arviota)
- yli 60 min2,1(23 arviota)
- yli 60 min4,0(254 arviota)
- 30 - 60 min3,6(633 arviota)
- yli 60 min4,1(84 arviota)
- yli 60 min3,7(7 arviota)
- yli 60 min4,0(61 arviota)
- yli 60 min3,5(43 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (161 arviota)
- Nn4 kuukautta sittenPohja on just hyvä. Vika leipojassa jossei onnistu. Ja yhdelle kommentoijalle tiedoksi: Roomassa asuvat ystävät ja sukulaiset kyllä kaulitsee pohjan, heillä on erilainen tyyli kuin Pohjois-Italiassa jossa taikina on paksu ja reunoilla paljon taikinaa.
- SJ1 vuosi sittenHyvä taikina tuli, 2 pyöreää pizzaa
- Aakkonen2 vuotta sittenHyvä taikina, paljon löysempi kuin muut tekemäni, mutta riittävästi jauhoja ja pellille venyttäen tuli tosi hyvä pohjat. Itsellä taikina jäi kahdeksi yöksi jääkaappiin, toimii.
- D2 vuotta sittenLaittaisin hieman enemmän jauhoja.
- Leipuri3 vuotta sittenPizzataikinaa ei kaulita koskaan eikä missään olosuhteissa, vaan se taikinapallo venytellään muotoon. Mikä siitä sitten tuleekin..
- Pettymys4 vuotta sittenEi tullut 4 pizzaa. Ja jauhoja liian vähän. Vaikka kuinka lisäsi kaulimisvaiheessa, tarttui vain pöytään ja kaulimeen kiinni.
- Vilu6 vuotta sittenPettyneelle vinkki. Kannattaa muotoilla se pohja vaikka suoraan irralliselle leivinpaperille jonka sitten siirtää varovasti pellille.
- pettynyt6 vuotta sittenEi ihan siirry ne ohuet pohjat pellille niinku strömsössä. Kiitos perjantaini pilaamisesta..