Katajainen kotikalja  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Katajainen kotikalja

  • Annosmäärä25 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokeile valmistaa itse kotikaljaa, se on tosi helppoa! Tällä kertaa kalja maustetaan katajalla.
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

25 annosta
5 l
 
vettä
tai
3–4 dl
 
kaljamaltaita
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
katajanmarjoja
tai
1 tl
 
hiivaa
tai

Ravintosisältö

Energia
125 kJ / 30 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
6,2 g
josta sokereita
3,9 g
Proteiini
0,6 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Murskaa katajanmarjoja hieman morttelissa. Mittaa maltaat, sokeri ja katajanmarjat isoon kattilaan tai sankoon. Kuumenna 3 litraa vettä kiehuvaksi ja kaada se seoksen päälle. Anna tekeytyä kannen alla noin tunnin ajan, kunnes seos on kädenlämpöistä.
Ota desi kaljalientä sivuun ja liuota hiiva siihen.
Mittaa 2 litraa viileää vettä hanasta. Kaada hiivaliemi ja vesi kaljan joukkoon ja sekoita.
Anna juoman käydä kannella peitettynä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
Siivilöi ja pullota kalja. Säilytä kylmässä. Kalja on valmista ja parhaimmillaan vuorokauden kuluttua. Kalja säilyy viikon jääkaapissa. Reseptillä tulee noin 5 litraa valmista kotikaljaa.
Säästä kaljamäskiä joululimppua varten.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuoppi Kaljamallas 1kg
    Hinta 4,75/kpl
    4,75/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Santa Maria Katajanmarja, purkki 22g
    Hinta 2,49/kpl
    113,18/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,15/kpl
    1,15/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (21 arviota)