Katajainen kotikalja
- Annosmäärä25 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kokeile valmistaa itse kotikaljaa, se on tosi helppoa! Tällä kertaa kalja maustetaan katajalla.
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
25 annosta
5 l | vettä tai |
3–4 dl | kaljamaltaita tai |
2 dl | sokeria tai |
2 rkl | katajanmarjoja tai |
1 tl | hiivaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 125 kJ / 30 kcal |
Rasva | 0,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 6,2 g |
josta sokereita | 3,9 g |
Proteiini | 0,6 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Murskaa katajanmarjoja hieman morttelissa. Mittaa maltaat, sokeri ja katajanmarjat isoon kattilaan tai sankoon. Kuumenna 3 litraa vettä kiehuvaksi ja kaada se seoksen päälle. Anna tekeytyä kannen alla noin tunnin ajan, kunnes seos on kädenlämpöistä.
Ota desi kaljalientä sivuun ja liuota hiiva siihen.
Mittaa 2 litraa viileää vettä hanasta. Kaada hiivaliemi ja vesi kaljan joukkoon ja sekoita.
Anna juoman käydä kannella peitettynä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
Siivilöi ja pullota kalja. Säilytä kylmässä. Kalja on valmista ja parhaimmillaan vuorokauden kuluttua. Kalja säilyy viikon jääkaapissa. Reseptillä tulee noin 5 litraa valmista kotikaljaa.
Säästä kaljamäskiä joululimppua varten.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(174 arviota)
- yli 60 min4,3(38 arviota)
- yli 60 min4,0(30 arviota)
- yli 60 min3,9(47 arviota)
- yli 60 min4,0(60 arviota)
- yli 60 min3,9(175 arviota)
- yli 60 min3,8(159 arviota)
- yli 60 min3,8(630 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (21 arviota)