Katajainen kotikalja
Kokeile valmistaa itse kotikaljaa, se on tosi helppoa! Tällä kertaa kalja maustetaan katajalla. Noin 0,45€/annos.*
- 5 litraa
- yli 60 min
Ainekset
5 litraa
- 5lvettä
- 3-4dlkaljamaltaita
- 2dlsokeria
- 2rklkatajanmarjoja
- 1tlhiivaa
Valmistus
yli 60 min- Murskaa katajanmarjoja hieman morttelissa. Mittaa maltaat, sokeri ja katajanmarjat isoon kattilaan tai sankoon. Kuumenna 3 litraa vettä kiehuvaksi ja kaada se seoksen päälle. Anna tekeytyä kannen alla noin tunnin ajan, kunnes seos on kädenlämpöistä.
- Ota desi kaljalientä sivuun ja liuota hiiva siihen.
- Mittaa 2 litraa viileää vettä hanasta. Kaada hiivaliemi ja vesi kaljan joukkoon ja sekoita.
- Anna juoman käydä kannella peitettynä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
- Siivilöi ja pullota kalja. Säilytä kylmässä. Kalja on valmista ja parhaimmillaan vuorokauden kuluttua. Kalja säilyy viikon jääkaapissa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Säästä kaljamäskiä joululimppua varten. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi