Irtokarkkikakku
Karkkikakku on synttäreiden hitti. Vadelman ja sitruunan maustamasta kakusta riittää jopa 20 juhlijalle. Irtokarkit voit valita sankarin toiveiden mukaan. Noin 0,95€/annos
- 16-20 annosta
- yli 60 min
Ainekset
16-20 annosta
- 5kananmunaa
- 3 1/2dlsokeria
- 2luomusitruunan kuori raastettuna
- 1dlsitruunanmehua
- 150gPirkka voita
- 5 1/2dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
Kuorrute
- 150ghuoneenlämpöistä Pirkka Voita
- 4dltomusokeria
- 1 1/2rklmaitoa
- 3rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
Lisäksi
- 600girtokarkkeja
Valmistus
yli 60 min- Pingota kahden irtopohjavuoan (Ø 18-20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperit. Voitele ja jauhota reunat.
- Laita munat ja sokeri kulhoon. Raasta sitruunan kuori joukkoon. Vatkaa seos sähkövatkaimella paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Purista sitruunanmehu. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet. Kääntele mehu, voi ja kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Kääntele jäiset vadelmat joukkoon.
- Kaada taikina vuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on keskeltäkin kypsä. Laita leivinpaperi vuokien päälle, jos pinta alkaa ruskistua liikaa. Anna kakkujen jäähtyä.
- Tee täyte. Vaahdota voi, tomusokeri ja maito sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa tuorejuusto joukkoon.
- Leikkaa jäähtyneet kakut 2 kerrokseen. Täytä kerrokset ohuelti tuorejuustokuorrutteella. Levitä loppu kuorrute kakulle. Painele karkit koristeeksi. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoamiseen asti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Haluaisin tehdä kakkupohjan etukäteen. Mitenköhän kestää pakastamista? Tai kuinka kauan pohja säilyy jääkaapissa?
Kakkukokki, kakkupohja säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Kakkupohjan voi hyvin myös pakastaa ja ottaa edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
Miten kostutus?
Kotikokki, tätä kakkua ei välttämättä tarvitse kostuttaa. Toki halutessasi voit käyttää kostuttamiseen esimerkiksi hiukan sokerilla makeutettua ja laimennettua sitruunamehua.