Kummituskakku
Kummituskakku on leivonnainen isoihin juhliin. Kakun voi tehdä jo juhlia edeltävänä päivänä. Tuorejuustokuorrutteen alla on mokkapaloilta maistuva kardemummakakku. Noin 1,00 €/annos*
- 16-20 annosta
- yli 60 min
Ainekset
16-20 annosta
- 5kananmunaa
- 3 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvahvaa kahvia
- 150gPirkka voita
- 4 1/2dlvehnäjauhoja
- 1rklleivinjauhetta
- 1 1/2tlkardemummaa
- 1/4tlsuolaa
- 1levy(100 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (70 %)
Täyte
- 4dltomusokeria
- 1 1/2rklmaitoa
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2tloranssia elintarvikeväriä (Dr. Oetker)
- 1/2prk(à 450 g)Pirkka aprikoosihilloa
Kummitukset
- 1levy(100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- Dr. Oetker Sugar eyes -sokerisilmiä
Valmistus
yli 60 min- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18-20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Keitä ja jäähdytä kahvi.
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet ja rouhi tumma suklaa joukkoon. Kaada 1 dl kahvia taikinaan, säästä loppu kakun kostutukseen. Kääntele kahvi, voi ja kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia minuuttia, kunnes kakku on vielä kostea mutta kypsä. Anna jäähtyä.
- Kakun kypsyessä tee kummitukset. Tarvitset siihen pullasudin tai muun pensselin. Sulata valkosuklaa mikrossa lyhyissä jaksoissa, välillä sekoittaen. Levitä leivipaperi suurelle leikkuulaidalle, niin koristeita on helppo siirrellä. Laita lusikallinen suklaata leivinpaperille, läikkä saa levitä hieman sutia leveämmäksi. Vedä suklaa sudilla kummituksen muotoiseksi. Laita kummitukselle sokerisilmät. Muotoile loppu suklaa kummituksiksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Tee täyte. Vaahdota voi, tomusokeri ja maito sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa tuorejuusto joukkoon. Värjää täyte 1 tl:lla elintarvikeväriä.
- Leikkaa jäähtynyt kakku 4 kerrokseen. Kostuta kerrokset kevyesti kahvilla ja täytä hillolla ja ohuelti tuorejuustokuorrutteella. Levitä lähes kaikki loppu kuorrute kakun päälle. Sekoita muutama tippa elintarvikeväriä jäljellä olevaan kuorrutteeseen ja levitä kakulle, niin saat marmoroituneen pinnan.
- Irrota kummitukset varovasti leivinpaperista ja paina kakun pintaan. Nosta kakku jääkaappiin tarjoamiseen asti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tein kakun pyhäinpäiväksi juhliin ja koskaan ei ole jäänyt näin paljon kakusta syömättä. Kakkupohja oli muuten ok, mutta kardemumma teki siitä kahvin maun kanssa omituisen. Pohja olisi ollut siedettävä jollain muulla täytteellä ja kuorrutuksella, mutta ällömakea täyte pilasi koko kakun. Luotin tämän sivun arvosteluihin (4/5 tähteä) ja nyt harmittaa ihan vietävästi.
Hei, tein kyseisellä reseptillä pyhäinpäivän kakun ja täytyy sanoa että on käsittämättömän huono resepti! Olisi kiva nähdä video siitä miten kyseisillä ohjeilla tulee kakku jonka voi pöytään tarjota vieraille. Meillä kotikeittiöissä ei ole varaa tehdä montaa koeversiota kakusta joten on käsittämätöntä että K-Marketin ohjeisiin päätyy tällainen. Olen vuosia leiponut ja huomasin jo alussa että pohjasta tulee tönkkö ohjeiden kanssa. Jos olisin pitänyt pohjaa uunissa tuon 1:15min olisi se palanut sinne jo heti alussa. Ohjeiden mukainen 1/2purkkia hilloa ei olisi myöskään pelastanut kakkua, sitä olisi ollut ohjeiden mukaan aivan liian vähän ja mitä tulee tuon leivinjauheen määrään niin tuolla määrällä pinta kohoaa epätasaiseksi ja halkeilee (kolmeen ei siis neljään kerrokseen leikatessa - millä ihmeellä neljään edes onnistuisi tämän kokoisella taikinalla). Tuhlasin tolkuttoman määrän rahaa aineisiin ja kakku päätyi roskiin. En suosittele kenellekään ja luotto teidän resepteihin meni totaalisesti. Kiukuttaa.
Kotileipuri, harmillista ettei kakku ole onnistunut ohjeen mukaan. Vien palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
Taikina ei mahdu 20cm vuokaan. Vuoka tuli aivan piripintaan täyteen, vaihdoin isompaan jotta jäi kohoamisvaraa. Kuinka korkeaa pientä vuokaa ohjeessa on ajateltu?
Hupsis, harmilista että vuoka oli aivan täynnä. Resepti on testattu 20 cm vuoalla ja kakku mahtui siihen. Halutessaan voi toki paistaa kakun kahdessa erässä tai käyttää isompaa 22-24 cm vuokaa, jolloin kakusta tulee hieman matalampi.
Tuleeko kakkuun siis 1 ruokalusikallinen leivinjauhetta? Kuulostaa turhan paljolta.
Leipoja, leivinjauheen määrä on tosiaan 1 rkl. Leivinjauhetta tulee hiukan tavallista enemmän, jotta raskas taikina jaksaa kohota kunnolla.
Onkohan vuoan koko kenties liian pieni ohjeeseen nähden?
Yöllä leipoja, kiitos kysymyksestä! Resepti on testattu näillä ainesosilla ja vuoalla, ja kakku mahtuu tämän kokoiseen vuokaan. Halutessaan kakun voi myös jakaa kahteen pienempään vuokaan tai paistaa kakun esim. 22-24 cm vuoasta, jolloin kakusta tulee matalampi.