• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsa tuo kakkuun mehevyyttä ja mantelirouhe rapeutta. Kesäkurpitsakakku on parhaimmillaan paistamista seuraavana päivänä.
Kesäkurpitsakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

Koristeeksi

    • tomusokeria
    • ananaskirsikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste, öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina tasapohjaiseen halkaisija noin 24 cm), voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
  2. Paista 175-asteisen uunin alatasolla vajaa tunti. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele ananaskirsikoilla. Koristeeksi sopivat myös syötävät kukat. Kesäkurpitsakakku säilyy hyvin ja on parhaimmillaan paistamista seuraavana päivänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 327 kcal1 370 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja38,2 g
  • Rasvaa16,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2
  • veggie 26.8.2016

    Helppo tehdä ja herkullinen! Tein ja vein tämän myös Ranskaan - eivät meinanneet uskoa, että kakussa oli vihanneksia -tykkäsivät niin paljon, että halusivat reseptin.