KesäkurpitsakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsakakku

  • Annosmäärän. 12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä kesäkurpitsakakku viimeistellään sitruunaisella tuorejuustokuorrutuksella. Kesäkurpitsa tekee kakusta ihanan mehevän ja tuo pistaasien kanssa kakkuun kauniin värin.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 12 palaa
1 (250 g)
 
kesäkurpitsa
tai
1 ps (125 g)
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
sokeria
tai
100 g
 
voita
tai
2 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
2 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 1/2 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 tl
 
kardemummaa
tai
1 tl
 
tai

Kuorrutus

50 g
 
pehmeää voita
tai
1 rs (180 g)
 
tai
1 1/2 dl
 
tomusokeria
tai
1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai

Lisäksi

 
korppujauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
1 601 kJ / 383 kcal
Rasva
20,7 g
josta tyydyttynyttä
10,1 g
Hiilihydraatit
41,1 g
josta sokereita
27 g
Proteiini
6,7 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Huuhdo kesäkurpitsa ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori pistaasipähkinät. Ota 1 dl kuorittuja pähkinöitä kakkua varten ja säästä loput koristeluun. Rouhi pähkinät veitsellä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää sulatettu jäähtynyt rasva, kesäkurpitsaraaste, pähkinärouhe ja sitruunankuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan (1,5 l).

Paista 175 asteessa 45–50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.

Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri sileäksi kuorrutukseksi. Mausta sitruunanmehulla ja -kuorella. Levitä kuorrute jäähtyneen kesäkurpitsakakun pinnalle. Koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    Hinta 2,39/kpl
    19,12/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (130 arviota)

  • Hanna
    6 kuukautta sitten
    Onko testattu gluteiinitonta versiota?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Hanna, reseptiä ei ole testattu gluteenittomana versiona. Reseptissä käytetyn vehnäjauhon voi halutessaan korvata gluteenittomalla vaalealla jauhoseoksella.
  • Pipsa
    7 kuukautta sitten
    Pitääkö kurpitsa kuoria?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    Pipsa, kesäkurpitsaa ei tarvitse kuoria, mutta halutessaan näin voi tehdä.
  • Tankku
    1 vuosi sitten
    Herkullinen ja helppo kakku, kiitos ohjeesta!
  • LAE
    2 vuotta sitten
    Taikina todella muhkea ja mehevä, maku ihanan raikas. Ensimmäiseksi makeaksi kesäkurpitsareseptiksi tosi hyvä.
  • e
    2 vuotta sitten
    Tästä tulee kyllä vakioresepti! Todella maukas ja mehevä.