Kesäkurpitsakakku
Kesäkurpitsa tuo kakkuun mehevyyttä ja mantelirouhe rapeutta. Kesäkurpitsakakku on parhaimmillaan paistamista seuraavana päivänä.
- yli 60 min
- 327 kcal / 100 g
Ainekset
- 1(n. 300 g)pieni kesäkurpitsa
- 1dl(50 g)Pirkka mantelirouhetta
- 3dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlinkivääriä
- 1tlkanelia
- 2dlfariinisokeria
- 1dlöljyä tai
- 100gmargariinia sulatettuna (laktoositon)
- 1sitruunan raastettu kuori
Koristeeksi
- tomusokeria
- ananaskirsikoita
Valmistus
yli 60 min- Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste, öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina tasapohjaiseen halkaisija noin 24 cm), voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla vajaa tunti. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele ananaskirsikoilla. Koristeeksi sopivat myös syötävät kukat. Kesäkurpitsakakku säilyy hyvin ja on parhaimmillaan paistamista seuraavana päivänä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 327 kcal1 370 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja38,2 g
- Rasvaa16,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Helppo tehdä ja herkullinen! Tein ja vein tämän myös Ranskaan - eivät meinanneet uskoa, että kakussa oli vihanneksia -tykkäsivät niin paljon, että halusivat reseptin.