Pekoni-kantarellipasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kantarellipasta on syksyinen carbonaran tyylinen pastaruoka. Tee pasta kuivatuista tai tuoreista kantarelleista.
Ainekset
4 annosta
1 ps (25 g) | kuivattuja kantarelleja tai |
2 dl | vettä tai |
300 g | tai |
1 pkt (150 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
1 1/2 dl (40 g) | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 750 kJ / 179 kcal |
Rasva | 7,4 g |
josta tyydyttynyttä | 3,4 g |
Hiilihydraatit | 20,5 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 7,4 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Murskaa sienet käsin pieniksi paloiksi. Lisää vesi ja liota sieniä vedessä vähintään 1/2 tuntia, mielellään kauemmin.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.
Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulit ja kuullota ne. Kaada liotetut sienet liemineen pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita kulhossa kerma, keltuaiset, parmesaani ja mausteet.
Valuta pasta ja sekoita se pekoni-sieniseoksen kanssa. Kaada kerma-munaseos kuuman pastaseoksen joukkoon. Sekoita käännellen. Tarjoa heti. Tarjoa lisäksi parmesaania.
Vinkki! Voit tehdä pastan myös tuoreista kantarelleistä, joita tarvitset noin 1 l. Haihduta kantarelleista irtoava neste pannulla ilman rasvaa. Ruskista pekonit, lisää valkosipuli ja sienet.