Hyppää sisältöön
Pekoni-kantarellipastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekoni-kantarellipasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kantarellipasta on syksyinen carbonaran tyylinen pastaruoka. Tee pasta kuivatuista tai tuoreista kantarelleista.

    Ainekset

    4 annosta
    1 ps (25 g)
     
    kuivattuja kantarelleja
    tai
    2 dl
     
    vettä
    tai
    300 g
     
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1 1/2 dl (40 g)
     
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Lisäksi

    1 dl
     
    persiljaa hienonnettuna
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    750 kJ / 179 kcal
    Rasva
    7,4 g
    josta tyydyttynyttä
    3,4 g
    Hiilihydraatit
    20,5 g
    josta sokereita
    1,6 g
    Proteiini
    7,4 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Murskaa sienet käsin pieniksi paloiksi. Lisää vesi ja liota sieniä vedessä vähintään 1/2 tuntia, mielellään kauemmin.
    Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.
    Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulit ja kuullota ne. Kaada liotetut sienet liemineen pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.
    Sekoita kulhossa kerma, keltuaiset, parmesaani ja mausteet.
    Valuta pasta ja sekoita se pekoni-sieniseoksen kanssa. Kaada kerma-munaseos kuuman pastaseoksen joukkoon. Sekoita käännellen. Tarjoa heti. Tarjoa lisäksi parmesaania.
    Vinkki! Voit tehdä pastan myös tuoreista kantarelleistä, joita tarvitset noin 1 l. Haihduta kantarelleista irtoava neste pannulla ilman rasvaa. Ruskista pekonit, lisää valkosipuli ja sienet.