Gnocchi carbonara
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
Helppo ja nopea gnocchi carbonara on saanut inspiraatiota monen suosikista italialaisesta pasta carbonarasta. Herneet ja lehtipersilja tuovat annokseen makua ja väriä.
- Laktoositon
Ainekset
4 annosta
1 tlk (2 dl) | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 pkt (150 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 ps (500 g) | tai |
1 dl | tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 768 kJ / 185 kcal |
Rasva | 8,7 g |
josta tyydyttynyttä | 4 g |
Hiilihydraatit | 17,4 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 8,5 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sekoita kulhossa ruokakerma, munat, parmesaani ja mustapippuri. Suikaloi pekonit.
Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja paista muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää jäiset herneet pannulle ja kuumenna.
Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä kattila pois liedeltä. Valuta gnocchit ja laita ne takaisin kattilaan.
Yhdistä kuumat gnocchit ja pekoni-herneseos. Sekoita joukkoon kerma-munaseos. Älä enää kuumenna, jotta kananmuna ei kypsy liikaa. Lisää annosten pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Plussa-etu −10 %Pirkka suomalainen herne 200g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 2,40/3 kpl4,00/kgIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/kg)
- Pysyvästi edullinenRummo Perunagnocchi 500gHinta 2,35/kpl4,70/kg
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl5,83/lIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- HK Amerikan Pekoni Gourmet 140gEtuhinta 1,99/kpl14,21/kgnorm. 4,09/kpl (29,21/kg)
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Apetit kotimainen herne 200g pakasteHinta 0,95/kpl4,75/kg
- Pirkka gnocchi kuviopasta 500gHinta 1,09/kpl2,18/kg
- Barilla Gnocchi n.85 durumvehnästä valmistettu pasta 500gHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(1 879 arviota)
- alle 30 min3,4(282 arviota)
- alle 30 min3,9(1 042 arviota)
- alle 30 min4,4(54 arviota)
- alle 30 min3,8(227 arviota)
- alle 30 min3,8(18 arviota)
- alle 15 min4,0(212 arviota)
- alle 30 min3,4(280 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (102 arviota)
- Kötikökki22 päivää sittenFil good. Nam,nami...
- Suskib1 vuosi sittenLoistava ruoka. Happo ja terävyys puuttuu. Toiseen kertaan tehtynä lisättiin muutama asia reseptiin: Lisää 3-4 tl Pirkka Parhaat rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä, saat vähän potkua ja makua. Lisää 1 kokonaisen limen mehu, saat happoa muutoin laimeaan ruoan makuun. Tästä versiosta tykkäsi jokainen. Nyt resepti saa täydet 5 tähteä.
- Kokkailija1 vuosi sittenIhan ok arkiruoka! Laitoin tavallista durumvehnä gnocchia, olisi ehkä tullut maukkaampaa Rummolla.
- Suvic1 vuosi sittenTodella hyvä ja helppo resepti, täytyy tehdä toistekin! Minulla ei ollut parmesaania, joten laitoin tavallista juustoraastetta noin 2 dl, eikä lopputulos ollut yhtään lirua, en tiedä oliko siis juustolla vaikutusta asiaan? Sekoitin myös kerman ja kananmunan todella hyvin, ennen kuin kaadoin seoksen gnocchien ja pekonin joukkoon.
- Melkein vege2 vuotta sittenOikein hyvää ja ihanan helppo & nopea
- __2 vuotta sittenPaistoin tuohon vielä setin kananfilepaloja lisäksi. Ja kermaa silti vain alle puolet reseptin määrästä
- Kunhan ihmettelen.2 vuotta sittenOnkohan tässä suhteet ihan kunnossa, omastani tuli meinaan muna-kerma-keittoa..?