Pasta carbonara
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on italialainen ruokaklassikko. Tämä maukas pasta on lisäksi helppo ja nopea valmistaa.
- Laktoositon
Ainekset
4 annosta
300 g | tai |
1 pkt (150 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 prk (2 dl) | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/4 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 815 kJ / 194 kcal |
Rasva | 8,6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,1 g |
Hiilihydraatit | 20,2 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 8,8 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se.
Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet.
Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet.
Sekoita kulhossa ruokakerma, munat, parmesaani ja mausteet.
Yhdistä pasta ja pekoniseos. Sekoita kerma-munaseos kuuman pastan joukkoon.
Tarjoa pasta carbonara heti. Lisää halutessasi annosten pinnalle vielä parmesaaniraastetta sekä vastarouhittua mustapippuria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka spagetti 1kgHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Luomu spagetti 500gHinta 1,99/kpl3,98/kg
- Pirkka spagetti 500gHinta 1,49/kpl2,98/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- HK Amerikan Pekoni Gourmet 140gHinta 4,09/kpl29,21/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHTHinta 0,49/kpl2,45/l
- Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl (6,25/l)
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(104 arviota)
- alle 30 min3,7(21 arviota)
- alle 30 min4,3(97 arviota)
- alle 30 min3,6(115 arviota)
- alle 30 min4,0(375 arviota)
- alle 15 min4,0(147 arviota)
- yli 60 min3,9(83 arviota)
- alle 30 min3,6(72 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (1 453 arviota)
- km2 päivää sittenCarbonaran EI LAITETA KERMAA!!!
- Milla11 päivää sittenOikein maukasta😋Teen varmasti uudestaan!
- Kerttu11 päivää sittenIhan hyvä pekoni pasta👍😁
- Ei Kokki16 päivää sittenSurkeet ohjeet - en tajunnut. Pitikö munakermaseos laittaa rasvaiselle pekonipannulle pastan kanssa ?
- Luu kurkkuun16 päivää sittenYhyy yhyy! Puolet jotka täällä vinkuu siitä että ei oo oikea Carbonara, eivät varmasti ymmärrä hölkäsen pöläystä italialaisesta keittiöstä. Juu, ei ole ihan oikeaoppinen resepti ja nimen voisi vaihtaa, mutta makumaailma on samaa ja hyvää tästä tulee!
- Anu1 kuukausi sitten👌
- Iitu1 kuukausi sittenHyvää pastaa
- Jokke1 kuukausi sittenEpäilin noiden munien toimivuutta tässä. No laitoin kuitenkin, niiden valkuainen pääsee hyytymään pannulla pastaan sekoittaessa eikä se kaunista valmiin annoksen ulkonäköä. Tuohan ne tietysti ruokaisuutta ja maku on ihan ok. Tähän voisi kokeilla lisätä paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja väriä tuomaan ja keksiä uusi nimi ruoalle.
- JahtiMakkara2 kuukautta sittenNimi pitäs vaihtaa sillä tällä reseptillä ei ole juurikaan mitään tekemistä carbonaran kanssa.
- Cuoco dilettante2 kuukautta sittenKlassiseen pasta carbonaraan ei kuulu sen enempää kermaa kuin valkosipuliakaan. Tätä voisi ehkä kutsua ”pekonipastaksi Valion tapaan”.
- Namnam3 kuukautta sittenTehnyt jo vuosia tällä reseptillä. Loistava resepti!
- Pazil3 kuukautta sittenVaikka ei oo aito carbonara ja ei aitoja aineksia,kuten täällä osa itkee.On vaan ihan hemmetin hyvää
- Ellu4 kuukautta sittenErittäin hyvää! Pistin parmesaanin sijasta tavallista kermajuustoa ja siitä tuli yhtä hyvää😋
- stidet4 kuukautta sittenRoomassa kävijät eivät laita kermaa, koska siellä pihistellään aineksista. Muualla Italiassa käytetään kermaa. Munista käytetään pelkät keltuaiset. ruokalusikallinen oliviöljyä tai voita. 2 rkl kuohukermaa. mustaa pippuria. (Tiedot Italian keittotaidon akatemia.)
- Stidet.4 kuukautta sittenEi ole munat Italialaiseen tapaan. Niitä ei vatkata sekaisin. Pelkät keltuaiset käytetään.
- 😭4 kuukautta sittenEi ansaitse Carbonara-nimeä – kutsukaa mieluummin pekonipastaksi.
- kutsukaa pekoni pastaksi5 kuukautta sittenei pekonia, ei kermaa, ei valkosipulia... parmesan ihan ok jos pecorino liian vahvaa makuun, mutta ei tätä hyvällä mielellä voi carbonaraksi kutsua
- RiP5 kuukautta sittenAitoon carbonaraan ei kuulu kermaa.
- Besserwisser5 kuukautta sittenAnnoin pasta carbonaralle vain kaksi tähteä, koska carbonaaraan ei kuulu kermaa. Munat, parmesaani, pekoni sotketaan (1 muna, kaksi keltuaista). Keitettyyn spaghettiin lisätään tämä seos ja jos se on kovin kuivaa, ajoissa talteen otettua spaghetin keitinlientä. Ylläoleva resepti on varmasti hyvä, mutta sen nimen tulisi olla "Kermainen pekonispaghetti" .
- Helmiä possuille6 kuukautta sittenEi mennyt nappiin - Jäi mauttomaksi ja osin vetiseksi 😩 Ensi kerralla jätän pois tai reilusti vähemmäksi kerman ja lisään pippuria. Mitäköhän muuta maustetta voisi laittaa? Lapsista pienin tykkäsi kuitenkin. Tagliatellen sijasta laitoin raketti spagettia, johtuisiko siitä 🙈
- Eve6 kuukautta sittenTulee hyvä carbonara 👍🏼 olen korvannut kerman usein juustokermalla
- Pasta7 kuukautta sittenHyväähän tämä on, mutta ei mitään tekemistä carbonaran kanssa. Vaihtakaa reseptin nimi vaikka pekonipastaksi.
- KosiTokki7 kuukautta sittenKermaa ei tarvitse laittaa, maksimissaan se 1dl jos haluaa nestettä. Keitinliemi käy aivan hyvin. Muuten tulee laimeaa litkua.
- Tom7 kuukautta sittenKerma ei kuulu Carbonaaraan. Kerma lähinnä pilaa hyvän pastan.
- 🗿7 kuukautta sittenAsianmukainen resepti🗿🗿
- Kokeilija9 kuukautta sittenTodella maukas ruoka. Tykkään!
- Mörkö10 kuukautta sittenJuho tykkää!👍
- Iris10 kuukautta sittenHyvä ja helppo ohje, meillä kaikki tykkäsivät. Jos teen vain aikuisille, laitan enemmän pekonia ja valkosipulia, mutta tämä maistui myös lapsille. Söimme muuten kirsikkatomaattisalaatin kanssa, sopi hyvin! Kiitos!
- No cream1 vuosi sittenEi kermaa
- Kallu_naama1 vuosi sittenHei oikeesti k-ruoka tää ei todellakaan ole carbonaraa!!! Nimetkää tää vaikka kermainen pekonipastaksi mutta kermaa ei carbonaraan tuu....eikä kyllä valkosipuliakaan.....eikä itse asiassa pekonia. Koittakaa tsekata faktat.