Pasta carbonaraTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pasta carbonara

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on italialainen ruokaklassikko. Tämä maukas pasta on lisäksi helppo ja nopea valmistaa.
  • Laktoositon

Ainekset

4 annosta
300 g
 
tai
1 pkt (150 g)
 
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/4 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
815 kJ / 194 kcal
Rasva
8,6 g
josta tyydyttynyttä
4,1 g
Hiilihydraatit
20,2 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
8,8 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se.

Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet.

Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet.

Sekoita kulhossa ruokakerma, munat, parmesaani ja mausteet.

Yhdistä pasta ja pekoniseos. Sekoita kerma-munaseos kuuman pastan joukkoon.

Tarjoa pasta carbonara heti. Lisää halutessasi annosten pinnalle vielä parmesaaniraastetta sekä vastarouhittua mustapippuria.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka spagetti 1kg
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Luomu spagetti 500g
    Hinta 1,99/kpl
    3,98/kg
  • Pirkka spagetti 500g
    Hinta 1,49/kpl
    2,98/kg
  • HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280g
    Hinta 4,29/kpl
    15,32/kg
  • HK Amerikan Pekoni Gourmet 140g
    Hinta 4,09/kpl
    29,21/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositon
    Etuhinta 1,19/kpl
    5,95/l
    norm. 1,25/kpl (6,25/l)
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
    Hinta 7,35/kpl
    49,00/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (1 453 arviota)

  • km
    2 päivää sitten
    Carbonaran EI LAITETA KERMAA!!!
  • Milla
    11 päivää sitten
    Oikein maukasta😋Teen varmasti uudestaan!
  • Kerttu
    11 päivää sitten
    Ihan hyvä pekoni pasta👍😁
  • Ei Kokki
    16 päivää sitten
    Surkeet ohjeet - en tajunnut. Pitikö munakermaseos laittaa rasvaiselle pekonipannulle pastan kanssa ?
  • Luu kurkkuun
    16 päivää sitten
    Yhyy yhyy! Puolet jotka täällä vinkuu siitä että ei oo oikea Carbonara, eivät varmasti ymmärrä hölkäsen pöläystä italialaisesta keittiöstä. Juu, ei ole ihan oikeaoppinen resepti ja nimen voisi vaihtaa, mutta makumaailma on samaa ja hyvää tästä tulee!
  • Anu
    1 kuukausi sitten
    👌
  • Iitu
    1 kuukausi sitten
    Hyvää pastaa
  • Jokke
    1 kuukausi sitten
    Epäilin noiden munien toimivuutta tässä. No laitoin kuitenkin, niiden valkuainen pääsee hyytymään pannulla pastaan sekoittaessa eikä se kaunista valmiin annoksen ulkonäköä. Tuohan ne tietysti ruokaisuutta ja maku on ihan ok. Tähän voisi kokeilla lisätä paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja väriä tuomaan ja keksiä uusi nimi ruoalle.
  • JahtiMakkara
    2 kuukautta sitten
    Nimi pitäs vaihtaa sillä tällä reseptillä ei ole juurikaan mitään tekemistä carbonaran kanssa.
  • Cuoco dilettante
    2 kuukautta sitten
    Klassiseen pasta carbonaraan ei kuulu sen enempää kermaa kuin valkosipuliakaan. Tätä voisi ehkä kutsua ”pekonipastaksi Valion tapaan”.
  • Namnam
    3 kuukautta sitten
    Tehnyt jo vuosia tällä reseptillä. Loistava resepti!
  • Pazil
    3 kuukautta sitten
    Vaikka ei oo aito carbonara ja ei aitoja aineksia,kuten täällä osa itkee.On vaan ihan hemmetin hyvää
  • Ellu
    4 kuukautta sitten
    Erittäin hyvää! Pistin parmesaanin sijasta tavallista kermajuustoa ja siitä tuli yhtä hyvää😋
  • stidet
    4 kuukautta sitten
    Roomassa kävijät eivät laita kermaa, koska siellä pihistellään aineksista. Muualla Italiassa käytetään kermaa. Munista käytetään pelkät keltuaiset. ruokalusikallinen oliviöljyä tai voita. 2 rkl kuohukermaa. mustaa pippuria. (Tiedot Italian keittotaidon akatemia.)
  • Stidet.
    4 kuukautta sitten
    Ei ole munat Italialaiseen tapaan. Niitä ei vatkata sekaisin. Pelkät keltuaiset käytetään.
  • 😭
    4 kuukautta sitten
    Ei ansaitse Carbonara-nimeä – kutsukaa mieluummin pekonipastaksi.
  • kutsukaa pekoni pastaksi
    5 kuukautta sitten
    ei pekonia, ei kermaa, ei valkosipulia... parmesan ihan ok jos pecorino liian vahvaa makuun, mutta ei tätä hyvällä mielellä voi carbonaraksi kutsua
  • RiP
    5 kuukautta sitten
    Aitoon carbonaraan ei kuulu kermaa.
  • Besserwisser
    5 kuukautta sitten
    Annoin pasta carbonaralle vain kaksi tähteä, koska carbonaaraan ei kuulu kermaa. Munat, parmesaani, pekoni sotketaan (1 muna, kaksi keltuaista). Keitettyyn spaghettiin lisätään tämä seos ja jos se on kovin kuivaa, ajoissa talteen otettua spaghetin keitinlientä. Ylläoleva resepti on varmasti hyvä, mutta sen nimen tulisi olla "Kermainen pekonispaghetti" .
  • Helmiä possuille
    6 kuukautta sitten
    Ei mennyt nappiin - Jäi mauttomaksi ja osin vetiseksi 😩 Ensi kerralla jätän pois tai reilusti vähemmäksi kerman ja lisään pippuria. Mitäköhän muuta maustetta voisi laittaa? Lapsista pienin tykkäsi kuitenkin. Tagliatellen sijasta laitoin raketti spagettia, johtuisiko siitä 🙈
  • Eve
    6 kuukautta sitten
    Tulee hyvä carbonara 👍🏼 olen korvannut kerman usein juustokermalla
  • Pasta
    7 kuukautta sitten
    Hyväähän tämä on, mutta ei mitään tekemistä carbonaran kanssa. Vaihtakaa reseptin nimi vaikka pekonipastaksi.
  • KosiTokki
    7 kuukautta sitten
    Kermaa ei tarvitse laittaa, maksimissaan se 1dl jos haluaa nestettä. Keitinliemi käy aivan hyvin. Muuten tulee laimeaa litkua.
  • Tom
    7 kuukautta sitten
    Kerma ei kuulu Carbonaaraan. Kerma lähinnä pilaa hyvän pastan.
  • 🗿
    7 kuukautta sitten
    Asianmukainen resepti🗿🗿
  • Kokeilija
    9 kuukautta sitten
    Todella maukas ruoka. Tykkään!
  • Mörkö
    10 kuukautta sitten
    Juho tykkää!👍
  • Iris
    10 kuukautta sitten
    Hyvä ja helppo ohje, meillä kaikki tykkäsivät. Jos teen vain aikuisille, laitan enemmän pekonia ja valkosipulia, mutta tämä maistui myös lapsille. Söimme muuten kirsikkatomaattisalaatin kanssa, sopi hyvin! Kiitos!
  • No cream
    1 vuosi sitten
    Ei kermaa
  • Kallu_naama
    1 vuosi sitten
    Hei oikeesti k-ruoka tää ei todellakaan ole carbonaraa!!! Nimetkää tää vaikka kermainen pekonipastaksi mutta kermaa ei carbonaraan tuu....eikä kyllä valkosipuliakaan.....eikä itse asiassa pekonia. Koittakaa tsekata faktat.