• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pasta carbonara

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on italialainen ruokaklassikko. Tämä maukas pasta on lisäksi helppo ja nopea valmistaa. Tämäkin laktoositon resepti vain noin 1,25€/annos*.
Pasta carbonara
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 753 kcal / annos (285g)

Ainekset

4 annosta
Lisää ainekset ostoskoriin

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se.
  2. Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat, parmesaani ja mausteet.
  3. Yhdistä pasta ja pekoniseos. Sekoita kerma-munaseos kuuman pastan joukkoon. Tarjoa pasta carbonara heti. Lisää halutessasi annosten pinnalle vielä parmesaaniraastetta sekä vastarouhittua mustapippuria.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 285g100 g

  • 753 kcal3 150 kJ
  • Proteiinia32,5 g
  • Hiilihydraatteja78,2 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 175 arvostelua
  • Teme9.7.2017

    En epäile, etteikö tämä olisi maittavaa pekonipastaa kermakastikkeessa, mutta carbonaran kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.

  • Tyrä9.3.2017

    Mielestäni tästä saa vielä paljon parempaa ja tasapainoisempaa kun pistää munista pelkät keltuaiset ja vain puoli purkkia kermaa. Ei tule liian kuivaa vaan juuri sopivan mehukasta. Ohjeen mukaan tehtynä munat ja kerma ylikorostuvat muiden makujen kustannuksella.

  • wagner18.11.2016

    Aitoon carbonaraan ei kuulu kermaa

  • Joooooo5.8.2016

    Ettäs tiedät. 😂

  • Kuluttajapalvelu23.2.2016

    Anna, parmesanjuusto on laktoositonta, sillä kypsytetyissä juustoissa laktoosi hajoaa kypsymisen aikana.

  • Anna22.2.2016

    Resepti on kuvauksen mukaan laktoositon, mutta ei taida tuo parmesan olla laktoositonta? Toivottavasi kukaan laktoosi-allerginen ei ole noudattanut reseptiä sokeasti.