Pasta carbonara
Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on italialainen ruokaklassikko. Tämä maukas pasta on lisäksi helppo ja nopea valmistaa. Tämäkin laktoositon resepti vain noin 1,25€/annos*.
4 annostaalle 30 min753 kcal / annos (285g)
Ainekset
4 annosta
- 300gPirkka spagettia
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
- 2valkosipulinkynttä
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15%)
- 2kananmunaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se.
- Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat, parmesaani ja mausteet.
- Yhdistä pasta ja pekoniseos. Sekoita kerma-munaseos kuuman pastan joukkoon. Tarjoa pasta carbonara heti. Lisää halutessasi annosten pinnalle vielä parmesaaniraastetta sekä vastarouhittua mustapippuria.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 285g100 g
- 753 kcal3 150 kJ
- Proteiinia 32,5 g
- Hiilihydraatteja78,2 g
- Rasvaa33 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
"K" vastaa ainakin kahdesti kommenttiosiossa, ettei munakermaa tule sekoittaa pannulla, miksei ohjetta ole editoitu vieläkään reseptiin??
Mihin on hävinnyt sivuiltanne aivan loistava Kana Carbonaran ohje? Saisiko sen takaisin?
Reni, kiitos kysymyksestä! Valitettavasti resepti on poistettu, koska reseptin carbonaran makuinen pääraaka-aine on lopetettu.
Parempaa kuin "original" koska "original" jämähtää kiinni pastaan ja sitä ei voi syödä uudestaan.
Taas kermaa yäk
Hyvä resepti suosittelen
Erittäin maittava versio carbonarasta. Ruokakerma parantaa makua ja kananmuna myös kypsyy hieman, tehden kastikkeesta hieman paksumpaa.
Kävin huvikseni katsomassa Wikipediaa, aika huolettomasti itse italialaisetkin ovat muokanneet reseptiä. Mm.kermasta kun täällä oli kommentteja, niin WP ainakin mainitsee, ettei Italiassa YLEENSÄ käytetä..eli suo on tuossa ja vetelä on tässä..😁
Tumppi, kun muna-kermaseos sekoitetaan kuuman pastan joukkoon kananmunat kypsyvät hieman eikä näin ollen täysin raakana tarvitse kananmunia nauttia.
Maistmatta/kokeilematta reseptiä, minun suuhun RAAKA kananmuna on raaka kananmuna,vai miten tuo resepti pitää ymmärtää? No,voinhan tietysti yrittää tehdä tuosta omaan suuhun oman makuisen ja koostumuksen.
Kerma ei kuulu Carbonaraan eikä kyllä valkosipulikaan. Italialaisessa reseptissä ei ole kumpaakaan.
Ei ole Carbonara tämä...
Kyllähän kananmunaseoksesta kuuluukin hieman kokkareista tulla carbonarassa, mutta vain vähän, sopivasti. Ei sitä kannata säikähtää!
Pahamieli, kurja kuulla, että näin on käynyt. Pasta carbonaran rakenteen on tarkoitus olla täyteläisen samettista. Kananmunan muuttuminen kokkeliksi viittaa liian korkeaan lämpötilaan. Kun kerma-munasekoitus sekoitetaan pastan ja pekonin joukkoon, ei ruokaa tule enää kuumentaa liedellä. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
Miks ohjeessa lukee, että pitäs munaseos lisää kuuman pastan joukkoon?? Munasta tulee kokkelia. Oishan se itsekin pitänyt tajuta... Ei todellakaan näin!! 🧐 pettymys.
Valkosipuli ei maistu yhtään pastan seassa suosittelen laittamaan vähän enemmän kuin 2 valkosipulin kynttä. Muuten ihan ok ruoka ja kiva kun valmistuu nopeasti.
Carbonarassa ei käytetä kermaa! Kermaisuus tulee juustosta ja kananmunan keltuaisesta
Loistava resepti ja maku on mitä mahtavin!
Nimeksi pitäisi muuttaa suomalainen versio pasta carbonarasta, koska OIKEA carbonara ei todellakaan sisällä mitään kermaa. Che schifo!!
Todella hyvä resepti.
Minkä takia nimenomaan laktoositonta joka lähtöön ??
MS, laktoosi ei sovi kaikkien ruokavalioon ja tämän vuoksi myös resepteistä halutaan tarjota laktoosittomia vaihtoehtoja. Pastan voi halutessaan tietysti tehdä myös tavallisella ruokakermalla.
Mautonta.. pettymys.
Ei laiteta Carbonaaraan kermaa eikä tekokermaa, ei.
Tuoteselosteen mukaan "Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g" on laktoositon tuote.
Pettynyt, harmillista kuulla ettei pasta ole onnistunut. Muna-juusto-kermaseos kannattaa yhdistää pastaan ja pekoniin kattilassa tai erillisessä astiassa. Tässä vaiheessa ruokaa ei ole kuitenkaan tarkoitus enää kuumentaa, joten kattila kannattaa ottaa pois kuumalta levyltä.
Reseptissä ei kerrota, pitääkö muna-juusto-kermaseos yhdistää pannulla vai kattilassa. Laitoin pannulle niin tuli kokkareista
En epäile, etteikö tämä olisi maittavaa pekonipastaa kermakastikkeessa, mutta carbonaran kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.
Mielestäni tästä saa vielä paljon parempaa ja tasapainoisempaa kun pistää munista pelkät keltuaiset ja vain puoli purkkia kermaa. Ei tule liian kuivaa vaan juuri sopivan mehukasta. Ohjeen mukaan tehtynä munat ja kerma ylikorostuvat muiden makujen kustannuksella.
Aitoon carbonaraan ei kuulu kermaa