PilvikananmunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pilvikananmunat

Kuohkeat pilvimunat paistetaan uunissa ja tarjotaan rapeaksi paistetun pekonin sekä pecorino ja parmesan juustojen kanssa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • 1pkt(à 140 g)Pirkka pekonia
    • 2-3rklruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Erottele valkuaiset kulhoon. Jätä keltuaiset munankuoren puolikkaaseen rasiaan odottamaan.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita juustoraaste valkuaisvaahtoon.
  3. Jaa valkuaisvaahtoseos neljäksi keoksi leivinpaperin päälle pellille. Paina lusikalla keskelle painaumat.
  4. Kypsennä valkuaiskekoja uunissa 200 asteessa 3-5 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Ota pelti pois uunista ja lisää keltuaiset syvennyksiin kekojen keskelle. Jatka kypsennystä vielä 3-5 minuuttia, riippuen keltuaisen halutusta kypsyydestä.
  5. Hienonna pekoni ja paista pannulla rapeaksi.
  6. Ripottele lopuksi suolaa, pippuria, pekonimurua ja ruohosipulia pilvimunien päälle. Tarjoa sellaisenaan tai leivän kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua