Cacio e pepeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Cacio e pepe

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
Yksinkertaisesti paras! Juustoa ja pippuria tarkoittava cacio e pepe on roomalainen klassikkopasta, joka valmistuu vain neljästä raaka-aineesta.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1 pkt (200 g)
 
tai
2 tl
 
mustapippuria myllystä
tai
2 rkl
 
tai
n. 3 dl
 
pastan keitinvettä
tai
400 g
 
tai

Ravintosisältö

Energia
920 kJ / 218 kcal
Rasva
8,4 g
josta tyydyttynyttä
4,8 g
Hiilihydraatit
26,2 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
9,5 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Raasta pecorino oikein hienoksi. Rouhi mustapippuri myllyllä karheaksi rouheeksi.

Keitä pasta suolalla (2 tl suolaa/2 litraa vettä) maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes se on lähes kypsää. Ota keitinvesi talteen.

Paahda pippuria kuivalla pannulla miedolla lämmöllä noin minuutin ajan. Lisää joukkoon voi.

Kaada pannulle 1 dl pastan keitinvettä. Lisää spagetti ja sekoita pihtien avulla, jotta pippuri tarttuu pastan pinnalle.

Lisää pannulle pecorinoraaste muutamassa erässä ja sekoita samalla voimakkaasti. Sekoita, kunnes juusto on sulanut ja lisää tarvittaessa loppu keitinvesi. Juustosta ja keitinvedestä pitäisi syntyä pastalle juokseva kastike, joka ei kuitenkaan ole liian vetinen. Tarjoa pasta heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinen
    Hinta 7,69/kpl
    38,45/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Plussa-etu −9 %
    Pirkka spagetti 500g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,70/2 kpl
    2,70/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,49/kpl (2,98/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (137 arviota)

  • Jenna
    2 kuukautta sitten
    Resepti uudistettu ja toimi hyvin. Oli oikein hyvää! 👌🏻👌🏻
  • Pastakokki
    3 kuukautta sitten
    Resepti on näemmä uudistettu ja nyt toimii oikein hyvin!
  • SH
    4 kuukautta sitten
    Aivan käsittämättömän huono resepti. Kaikki kura mitä tänne kirjoitettu siitä pitää paikkansa. Lopputuloksena vesilitkua johon juusto ei sula. Poistakaa nyt ihmeessä tämä resepti viimein ettei ihmiset pilaa hyviä raaka-aineitaan turhaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Kiitos kommenteista, palautteenne välittyy reseptin tekijöille.
  • Littlle
    7 kuukautta sitten
    Liikaa nestettä, liian vähän juustoa. Ei toimi, juusto ei sula
  • Juustot hukkaan
    8 kuukautta sitten
    Tämä on niin uskomattoman huono resepti, että poistakaa tämä jo.
  • kokkaus ukko
    8 kuukautta sitten
    Reseptin tuloksena on kattilallinen biojätettä. Juuston sekaan lisätään liikaa vettä, jonka seurauksena spagetti ui litkussa eikä juusto sekoitu kunnolla.
  • TO
    1 vuosi sitten
    Kastike oli vesilitkua pannun pohjalla.
  • Satuhelena
    1 vuosi sitten
    Reseptistä puuttuu voi!
  • O. H
    2 vuotta sitten
    Täysin toimimaton resepti.