Cacio e pepeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Cacio e pepe

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
Yksinkertaisesti paras! Juustoa ja pippuria tarkoittava cacio e pepe on roomalainen klassikkopasta, joka valmistuu vain neljästä raaka-aineesta.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1 pkt (200 g)
 
tai
2 tl
 
mustapippuria myllystä
tai
2 rkl
 
tai
n. 3 dl
 
pastan keitinvettä
tai
400 g
 
tai

Ravintosisältö

Energia
920 kJ / 218 kcal
Rasva
8,4 g
josta tyydyttynyttä
4,8 g
Hiilihydraatit
26,2 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
9,5 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Raasta pecorino oikein hienoksi. Rouhi mustapippuri myllyllä karheaksi rouheeksi.

Keitä pasta suolalla (2 tl suolaa/2 litraa vettä) maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes se on lähes kypsää. Ota keitinvesi talteen.

Paahda pippuria kuivalla pannulla miedolla lämmöllä noin minuutin ajan. Lisää joukkoon voi.

Kaada pannulle 1 dl pastan keitinvettä. Lisää spagetti ja sekoita pihtien avulla, jotta pippuri tarttuu pastan pinnalle.

Lisää pannulle pecorinoraaste muutamassa erässä ja sekoita samalla voimakkaasti. Sekoita, kunnes juusto on sulanut ja lisää tarvittaessa loppu keitinvesi. Juustosta ja keitinvedestä pitäisi syntyä pastalle juokseva kastike, joka ei kuitenkaan ole liian vetinen. Tarjoa pasta heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinen
    Hinta 7,59/kpl
    37,95/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Pirkka spagetti 500g
    Hinta 1,49/kpl
    2,98/kg
  • Galbani Pecorino Romano DOP 160 g
    Hinta 6,89/kpl
    43,06/kg
  • Cento Bontà Pecorino 100g tuoreraaste
    Hinta 3,99/kpl
    39,90/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Barilla Al Bronzo Spaghetti durumvehnästä valmistettu pasta 400g
    Hinta 2,29/kpl
    5,73/kg
  • Barilla Al Bronzo Linguine durumvehnästä valmistettu pasta 400g
    Hinta 2,29/kpl
    5,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (148 arviota)

  • Pepe
    11 tuntia sitten
    Tällä reseptillä ei voi kuin epäonnistua. Tärkkelyksen hyödyntäminen ja oikea lämpötila oleellisia asioita cacio e pepen tekemisessä. Tällä reseptillä saa goakuloitunutta venyvää massaa.
  • Pepe
    1 kuukausi sitten
    Vaihtakaa nyt toi nimi edes…
  • Jenna
    9 kuukautta sitten
    Resepti uudistettu ja toimi hyvin. Oli oikein hyvää! 👌🏻👌🏻
  • Pastakokki
    9 kuukautta sitten
    Resepti on näemmä uudistettu ja nyt toimii oikein hyvin!
  • SH
    11 kuukautta sitten
    Aivan käsittämättömän huono resepti. Kaikki kura mitä tänne kirjoitettu siitä pitää paikkansa. Lopputuloksena vesilitkua johon juusto ei sula. Poistakaa nyt ihmeessä tämä resepti viimein ettei ihmiset pilaa hyviä raaka-aineitaan turhaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    Kiitos kommenteista, palautteenne välittyy reseptin tekijöille.
  • Littlle
    1 vuosi sitten
    Liikaa nestettä, liian vähän juustoa. Ei toimi, juusto ei sula
  • Juustot hukkaan
    1 vuosi sitten
    Tämä on niin uskomattoman huono resepti, että poistakaa tämä jo.
  • kokkaus ukko
    1 vuosi sitten
    Reseptin tuloksena on kattilallinen biojätettä. Juuston sekaan lisätään liikaa vettä, jonka seurauksena spagetti ui litkussa eikä juusto sekoitu kunnolla.
  • TO
    1 vuosi sitten
    Kastike oli vesilitkua pannun pohjalla.
  • Satuhelena
    2 vuotta sitten
    Reseptistä puuttuu voi!
  • O. H
    2 vuotta sitten
    Täysin toimimaton resepti.