Cacio e pepe
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Yksinkertaisesti paras! Juustoa ja pippuria tarkoittava cacio e pepe on roomalainen klassikkopasta, joka valmistuu vain neljästä raaka-aineesta.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
1 pkt (200 g) | tai |
2 tl | mustapippuria myllystä tai |
2 rkl | tai |
n. 3 dl | pastan keitinvettä tai |
400 g | tai |
Ravintosisältö
Energia | 920 kJ / 218 kcal |
Rasva | 8,4 g |
josta tyydyttynyttä | 4,8 g |
Hiilihydraatit | 26,2 g |
josta sokereita | 1,2 g |
Proteiini | 9,5 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Raasta pecorino oikein hienoksi. Rouhi mustapippuri myllyllä karheaksi rouheeksi.
Keitä pasta suolalla (2 tl suolaa/2 litraa vettä) maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes se on lähes kypsää. Ota keitinvesi talteen.
Paahda pippuria kuivalla pannulla miedolla lämmöllä noin minuutin ajan. Lisää joukkoon voi.
Kaada pannulle 1 dl pastan keitinvettä. Lisää spagetti ja sekoita pihtien avulla, jotta pippuri tarttuu pastan pinnalle.
Lisää pannulle pecorinoraaste muutamassa erässä ja sekoita samalla voimakkaasti. Sekoita, kunnes juusto on sulanut ja lisää tarvittaessa loppu keitinvesi. Juustosta ja keitinvedestä pitäisi syntyä pastalle juokseva kastike, joka ei kuitenkaan ole liian vetinen. Tarjoa pasta heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinenHinta 7,59/kpl37,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka spagetti 500gHinta 1,49/kpl2,98/kg
- Galbani Pecorino Romano DOP 160 gHinta 6,89/kpl43,06/kg
- Cento Bontà Pecorino 100g tuoreraasteHinta 3,99/kpl39,90/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Barilla Al Bronzo Spaghetti durumvehnästä valmistettu pasta 400gHinta 2,29/kpl5,73/kg
- Barilla Al Bronzo Linguine durumvehnästä valmistettu pasta 400gHinta 2,29/kpl5,73/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(122 arviota)
- alle 15 min4,0(167 arviota)
- alle 30 min3,9(42 arviota)
- alle 30 min3,8(1 839 arviota)
- alle 30 min3,8(23 arviota)
- alle 30 min3,9(443 arviota)
- alle 30 min3,4(110 arviota)
- alle 30 min4,7(53 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (148 arviota)
- Pepe11 tuntia sittenTällä reseptillä ei voi kuin epäonnistua. Tärkkelyksen hyödyntäminen ja oikea lämpötila oleellisia asioita cacio e pepen tekemisessä. Tällä reseptillä saa goakuloitunutta venyvää massaa.
- Pepe1 kuukausi sittenVaihtakaa nyt toi nimi edes…
- Jenna9 kuukautta sittenResepti uudistettu ja toimi hyvin. Oli oikein hyvää! 👌🏻👌🏻
- Pastakokki9 kuukautta sittenResepti on näemmä uudistettu ja nyt toimii oikein hyvin!
- SH11 kuukautta sittenAivan käsittämättömän huono resepti. Kaikki kura mitä tänne kirjoitettu siitä pitää paikkansa. Lopputuloksena vesilitkua johon juusto ei sula. Poistakaa nyt ihmeessä tämä resepti viimein ettei ihmiset pilaa hyviä raaka-aineitaan turhaa.
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenKiitos kommenteista, palautteenne välittyy reseptin tekijöille.
- Littlle1 vuosi sittenLiikaa nestettä, liian vähän juustoa. Ei toimi, juusto ei sula
- Juustot hukkaan1 vuosi sittenTämä on niin uskomattoman huono resepti, että poistakaa tämä jo.
- kokkaus ukko1 vuosi sittenReseptin tuloksena on kattilallinen biojätettä. Juuston sekaan lisätään liikaa vettä, jonka seurauksena spagetti ui litkussa eikä juusto sekoitu kunnolla.
- TO1 vuosi sittenKastike oli vesilitkua pannun pohjalla.
- Satuhelena2 vuotta sittenReseptistä puuttuu voi!
- O. H2 vuotta sittenTäysin toimimaton resepti.