Pekonipasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
Pasta carbonarasta on olemassa monenlaisia versioita ja perinteisimmässä niissä ei käytetä lainkaan kermaa, vaan kermaisuus syntyy kananmunista.
- Laktoositon
Ainekset
4 annosta
400 g | tai |
1 pkt (150 g) | tai |
2 | tai |
75 g | tai |
1 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 918 kJ / 218 kcal |
Rasva | 7,4 g |
josta tyydyttynyttä | 2,9 g |
Hiilihydraatit | 27,6 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 10,3 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Suikaloi pekoni. Lisää pekoni kylmälle pannulla ja paista miedohkolla lämmöllä, kunnes pekonista alkaa rasva irrota. Jatka kuumentamista, kunnes pekoni on kypsää. Siirrä pannu liedeltä.
Keitä sillä aikaa spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta mustapippurilla. Raasta juusto.
Kun pasta on kypsää, ota keitinvettä talteen 1–2 dl. Valuta pasta ja siirrä se valmiiksi lämmitettyyn kulhoon.
Lisää pastan joukkoon pekoni ja sekoita. Kaada kananmunat pastan joukkoon koko ajan vatkaten ja ripottele heti perään puolet juustoraasteesta. Tässä vaiheessa voit lisätä keitinvettä.
Lisää loput juustosta huolellisesti sekoittaen. Pastan tulisi olla kiiltävän kosteaa, mutta kulhonpohjalla ei saisi olla runsaansti lientä. Lisää keitinvettä, jos koostumus on liian kuiva. Rouhi lopuksi joukkoon runsaasti mustapippuria ja tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka spagetti 1kgHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- K-Menu kananmunia 10 kpl/580 gHinta 1,95/kpl3,36/kg
- Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinenHinta 7,25/kpl36,25/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Barilla Al Bronzo Spaghetti durumvehnästä valmistettu pasta 400gHinta 2,29/kpl5,73/kg
- Barilla Al Bronzo Linguine durumvehnästä valmistettu pasta 400gHinta 2,29/kpl5,73/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,89/kpl19,27/kg
- Plussa-etu −13 %Snellman Kunnon pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl16,67/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (19,27/kg)
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Galbani 60g Pecorino Romano DOP juustoHinta 2,69/kpl44,83/kg
- Cento Bontà Pecorino 100g tuoreraasteHinta 3,99/kpl39,90/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,7(2 013 arviota)
- alle 30 min3,9(461 arviota)
- alle 30 min3,5(153 arviota)
- alle 30 min3,4(287 arviota)
- 30 - 60 min3,7(13 arviota)
- 30 - 60 min3,2(25 arviota)
- alle 30 min3,6(106 arviota)
- alle 30 min4,0(191 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (133 arviota)
- italianman1 vuosi sittenHyvä kun nimesitte tämän pekonipastaksi ettekä pasta carbonaraksi! Autenttisessa carbonarassa nimittäin käytetään lihana guancialea.
- namnam6 vuotta sittenTosii hyvää!
- Heppatyttö047 vuotta sittenKyllä maistui mutta ei ollut ihan hyvää