PekonipastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekonipasta

Pasta carbonarasta on olemassa monenlaisia versioita ja perinteisimmässä niissä ei käytetä lainkaan kermaa, vaan kermaisuus syntyy kananmunista. Noin 0,90€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Suikaloi pekoni. Lisää pekoni kylmälle pannulla ja paista miedohkolla lämmöllä, kunnes pekonista alkaa rasva irrota. Jatka kuumentamista, kunnes pekoni on kypsää. Siirrä pannu liedeltä.
  2. Keitä sillä aikaa spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta mustapippurilla. Raasta juusto.
  4. Kun pasta on kypsää, ota keitinvettä talteen 1-2 dl. Valuta pasta ja siirrä se valmiiksi lämmitettyyn kulhoon.
  5. Lisää pastan joukkoon pekoni ja sekoita. Kaada kananmunat pastan joukkoon koko ajan vatkaten ja ripottele heti perään puolet juustoraasteesta. Tässä vaiheessa voit lisätä keitinvettä.
  6. Lisää loput juustosta huolellisesti sekoittaen. Pastan tulisi olla kiiltävän kosteaa, mutta kulhonpohjalla ei saisi olla runsaansti lientä. Lisää keitinvettä, jos koostumus on liian kuiva. Rouhi lopuksi joukkoon runsaasti mustapippuria ja tarjoa heti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua