Hyppää sisältöön
PekonipastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekonipasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
Pasta carbonarasta on olemassa monenlaisia versioita ja perinteisimmässä niissä ei käytetä lainkaan kermaa, vaan kermaisuus syntyy kananmunista.
  • Laktoositon

Ainekset

4 annosta
400 g
 
tai
1 pkt (150 g)
 
tai
2
 
tai
75 g
 
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
918 kJ / 218 kcal
Rasva
7,4 g
josta tyydyttynyttä
2,9 g
Hiilihydraatit
27,6 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
10,3 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Suikaloi pekoni. Lisää pekoni kylmälle pannulla ja paista miedohkolla lämmöllä, kunnes pekonista alkaa rasva irrota. Jatka kuumentamista, kunnes pekoni on kypsää. Siirrä pannu liedeltä.
Keitä sillä aikaa spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta mustapippurilla. Raasta juusto.
Kun pasta on kypsää, ota keitinvettä talteen 1–2 dl. Valuta pasta ja siirrä se valmiiksi lämmitettyyn kulhoon.
Lisää pastan joukkoon pekoni ja sekoita. Kaada kananmunat pastan joukkoon koko ajan vatkaten ja ripottele heti perään puolet juustoraasteesta. Tässä vaiheessa voit lisätä keitinvettä.
Lisää loput juustosta huolellisesti sekoittaen. Pastan tulisi olla kiiltävän kosteaa, mutta kulhonpohjalla ei saisi olla runsaansti lientä. Lisää keitinvettä, jos koostumus on liian kuiva. Rouhi lopuksi joukkoon runsaasti mustapippuria ja tarjoa heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka spagetti 1kg
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Plussa-etu −9 %
    Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    15,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 1,95/kpl
    3,36/kg
  • Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinen
    Hinta 7,25/kpl
    36,25/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Barilla Al Bronzo Spaghetti durumvehnästä valmistettu pasta 400g
    Hinta 2,29/kpl
    5,73/kg
  • Barilla Al Bronzo Linguine durumvehnästä valmistettu pasta 400g
    Hinta 2,29/kpl
    5,73/kg
  • HK amerikan pekoni lastu 150g
    Hinta 2,89/kpl
    19,27/kg
  • Plussa-etu −13 %
    Snellman Kunnon pekoni 150g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    16,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,89/kpl (19,27/kg)
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Galbani 60g Pecorino Romano DOP juusto
    Hinta 2,69/kpl
    44,83/kg
  • Cento Bontà Pecorino 100g tuoreraaste
    Hinta 3,99/kpl
    39,90/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (133 arviota)

  • italianman
    1 vuosi sitten
    Hyvä kun nimesitte tämän pekonipastaksi ettekä pasta carbonaraksi! Autenttisessa carbonarassa nimittäin käytetään lihana guancialea.
  • namnam
    6 vuotta sitten
    Tosii hyvää!
  • Heppatyttö04
    7 vuotta sitten
    Kyllä maistui mutta ei ollut ihan hyvää