Itse tehty hopeatoffee
- Annosmäärän. 40 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Itse tehty hopeatoffee on helppo valmistaa, kunhan varaat avuksi digitaalisen lämpömittarin.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 40 palaa
1 dl | sokeria tai |
1 dl | tai |
3/4 dl | tummaa siirappia tai |
3/4 dl | tai |
1 rkl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
rypsiöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 341 kJ / 319 kcal |
Rasva | 7,3 g |
josta tyydyttynyttä | 4,5 g |
Hiilihydraatit | 62,4 g |
josta sokereita | 56,2 g |
Proteiini | 0,5 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Mittaa ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita.
Kuumenna seos ja anna kiehua samalla sekoitellen, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria.
Taittele leivinpaperi uunivuoan pohjalle ja öljyä se kevyesti. Kaada toffeemassa leivinpaperille noin 10 x 28 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Anna jäähtyä ja nosta toffee kovettumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. Leikkaa hopeatoffee paloiksi ja kääri halutessasi esimerkiksi paistopussista leikattuihin kääreisiin, jotta palat eivät tartu toisiinsa kiinni. Säilytä toffee jääkaapissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka lakritsikastike 300gHinta 3,45/kpl11,50/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,8(47 arviota)
- yli 60 min3,6(63 arviota)
- yli 60 min2,7(6 arviota)
- alle 15 min4,0(28 arviota)
- yli 60 min4,4(5 arviota)
- 30 - 60 min4,0(4 arviota)
- alle 30 min3,9(147 arviota)
- alle 15 min4,2(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (183 arviota)
- ....2 vuotta sittenHyvän makuisia, mutta aivan liian löysiä vaikka olivat jääkaapissa yön yli. Kunnollisia paloja ei näistä saa ja vaikeasti syötäviä.
- Nofromme5 vuotta sittenKuumensin 120 asteeseen digitaalimittarin mukaan, mutta toffee jäi todella pehmeäksi ja tahmeaksi. Makukaan ei ollut oikein mieluinen, maistui lähinnä tummalta siirapilta.
- toffeeta6 vuotta sittenTein ekan satsin niin etten kuumentanu 120 asteeseen saakka. Jäi aivan liian pehmeäksi. Toinen satsi sinne 120 asteeseen ja tuli sellaisia kuin pitikin. Ei ole ainakaan reseptissä vika, että jäisi liian kovaksi tuo 120..
- Mirtsu6 vuotta sittenTodella helppo resepti ja ihanan makuista!
- limemamma7 vuotta sittenKaksi kertaa olen nyt näitä tehnyt ja aivan ihania ovat! 120c keitetty toffee on itselläni aina mennyt liian kovaksi, joten suosittelen käyttämään perinteistä kylmän veden testiä, jonka myös tämän toffeen kanssa totesin parhaaksi! Ja käärin palat voipaperiin, joka toimi yhtä lailla kivana käärepaperina. Tein massaa tuplamäärän muuten ohjeen mukaan, mutta kermaa ja lakukastiketta laitoin molempia tasan 2dl. Lisäksi korvasin kerman kauravispillä ja säilytin valmiita lakuja ihan huoneenlämmössä :)
- K7 vuotta sittenYritin digitaalista lämpömittaria apuna käyttäen tehdä näitä herkkuja. Molemmilla kerroilla seos oli 120 astetta. Kaksi satsia epäonnistui, mikähän meni vikaan? Jäi tosi löysäksi ja niin tahmeaakin ettei saa leikattua mitenkään sievästi vaan pitää syödä levystä suoraan, maku on kyllä kunnossa :D Liekkö mittarissa vika, vai pitääköhän seosta keittää pidempään, valmistuu aika nopeasti?
- Jenna7 vuotta sittenTehty 2krt jo ja vispikermaan. Helppoja tehdä ja Hyviä. Harmi vaan kun pitää jääkaapissa säilyttää. Leikatessa joo halkeaa mista sattuu, huomattiin että kun antaa olla huoneen lämmössä jonkun aikaa niin oli helpompi leikata ku oli pehmeämpää. Tai jääpalamuotteihin ni ei tarvi leikata.
- EeKoo7 vuotta sittenVoiko valmistukseen oikeasti käyttää VISPIkermaa, joka ei kestä keittämistä? Pitäisikö olla kuohukermaa?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenEeKoo, reseptiin on käytetty vispikermaa, joka kyllä sopii hopeatoffeen valmistukseen.
- Toffee7 vuotta sittenMulla tuli tästä ihan kovaa, halkeilee mistä sattuu ku yrittää veitsellä leikata. Missähän vika? Keitin tohon 120 asteeseen
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenToffee, ikävä kuulla, että toffeista tuli kovia. Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan, jolloin massa keitettiin 120 asteeseen.
- Taskukisu7 vuotta sittenTosiaa joululahjaksi näitä tekemässä ja niitä ei siis voi laittaa pakettiinko ennen antamista? Sen jälkee kun ovat kääreissä niin säilytys jääkaapissako? Eikö toffee kestä normaalissa huonelämmössä:( hankalaa...
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTaskukisu, hopeatoffee pitää säilyttää jääkaapissa.
- Minä7 vuotta sittenOnko mahdollista tehdä ilman tota digitaalista lämpömittaria? Ei varmaa.... :)
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sitten"Minä", lämpömittari on tässä reseptissä tärkeä apuväline, sillä sen avulla pystyy varmistamaan, milloin seos on valmista.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenNCV, raakalakritsijauhetta myydään isoimmissa ruokakaupoissa, esimerkiksi joissakin K-Citymarketeissa. Mikäli tuotetta ei löydy asioimastasi kaupasta, voi sitä toivoa valikoimiin myös kaupan henkilökunnalta.
- NCV7 vuotta sittenHei, Mistä saa raakalkritsijauhetta? (Apteekista vai?)
- m7 vuotta sittenHelppoa ja tosi hyvää!
- joululahjaksi herkkuja7 vuotta sittenKuinka kauan nämä säilyvät?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenoik, hopeatoffeet säilyvät yleensä pari viikkoa. Toffeet kannattaa siis tehdä vasta lähempänä joulua.