• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Itse tehty hopeatoffeeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty hopeatoffee

Itse tehty hopeatoffee on helppo valmistaa, kunhan varaat avuksi digitaalisen lämpömittarin. Noin 0,05€/pala.

  • n. 40 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

n. 40 palaa

Lisäksi

    • rypsiöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita.
  2. Kuumenna seos ja anna kiehua samalla sekoitellen, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria.
  3. Taittele leivinpaperi uunivuoan pohjalle ja öljyä se kevyesti. Kaada toffeemassa leivinpaperille noin 10 x 28 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Anna jäähtyä ja nosta toffee kovettumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. Leikkaa hopeatoffee paloiksi ja kääri halutessasi esimerkiksi paistopussista leikattuihin kääreisiin, jotta palat eivät tartu toisiinsa kiinni. Säilytä toffee jääkaapissa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 73 arvostelua
  • limemamma25.12.2017

    Kaksi kertaa olen nyt näitä tehnyt ja aivan ihania ovat! 120c keitetty toffee on itselläni aina mennyt liian kovaksi, joten suosittelen käyttämään perinteistä kylmän veden testiä, jonka myös tämän toffeen kanssa totesin parhaaksi! Ja käärin palat voipaperiin, joka toimi yhtä lailla kivana käärepaperina. Tein massaa tuplamäärän muuten ohjeen mukaan, mutta kermaa ja lakukastiketta laitoin molempia tasan 2dl. Lisäksi korvasin kerman kauravispillä ja säilytin valmiita lakuja ihan huoneenlämmössä :)

  • K23.12.2017

    Yritin digitaalista lämpömittaria apuna käyttäen tehdä näitä herkkuja. Molemmilla kerroilla seos oli 120 astetta. Kaksi satsia epäonnistui, mikähän meni vikaan? Jäi tosi löysäksi ja niin tahmeaakin ettei saa leikattua mitenkään sievästi vaan pitää syödä levystä suoraan, maku on kyllä kunnossa :D Liekkö mittarissa vika, vai pitääköhän seosta keittää pidempään, valmistuu aika nopeasti?

  • Jenna22.12.2017

    Tehty 2krt jo ja vispikermaan. Helppoja tehdä ja Hyviä. Harmi vaan kun pitää jääkaapissa säilyttää. Leikatessa joo halkeaa mista sattuu, huomattiin että kun antaa olla huoneen lämmössä jonkun aikaa niin oli helpompi leikata ku oli pehmeämpää. Tai jääpalamuotteihin ni ei tarvi leikata.

  • EeKoo22.12.2017

    Voiko valmistukseen oikeasti käyttää VISPIkermaa, joka ei kestä keittämistä? Pitäisikö olla kuohukermaa?

  • K-Kuluttajapalvelu22.12.2017

    EeKoo, reseptiin on käytetty vispikermaa, joka kyllä sopii hopeatoffeen valmistukseen.

  • Toffee20.12.2017

    Mulla tuli tästä ihan kovaa, halkeilee mistä sattuu ku yrittää veitsellä leikata. Missähän vika? Keitin tohon 120 asteeseen

  • K-Kuluttajapalvelu20.12.2017

    Toffee, ikävä kuulla, että toffeista tuli kovia. Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan, jolloin massa keitettiin 120 asteeseen.

  • Taskukisu17.12.2017

    Tosiaa joululahjaksi näitä tekemässä ja niitä ei siis voi laittaa pakettiinko ennen antamista? Sen jälkee kun ovat kääreissä niin säilytys jääkaapissako? Eikö toffee kestä normaalissa huonelämmössä:( hankalaa...

  • K-Kuluttajapalvelu17.12.2017

    Taskukisu, hopeatoffee pitää säilyttää jääkaapissa.

  • Minä8.12.2017

    Onko mahdollista tehdä ilman tota digitaalista lämpömittaria? Ei varmaa.... :)

  • K-Kuluttajapalvelu8.12.2017

    "Minä", lämpömittari on tässä reseptissä tärkeä apuväline, sillä sen avulla pystyy varmistamaan, milloin seos on valmista.

  • K-Kuluttajapalvelu3.12.2017

    NCV, raakalakritsijauhetta myydään isoimmissa ruokakaupoissa, esimerkiksi joissakin K-Citymarketeissa. Mikäli tuotetta ei löydy asioimastasi kaupasta, voi sitä toivoa valikoimiin myös kaupan henkilökunnalta.

  • NCV3.12.2017

    Hei, Mistä saa raakalkritsijauhetta? (Apteekista vai?)

  • m29.11.2017

    Helppoa ja tosi hyvää!

  • joululahjaksi herkkuja11.11.2017

    Kuinka kauan nämä säilyvät?

  • K-Kuluttajapalvelu11.11.2017

    oik, hopeatoffeet säilyvät yleensä pari viikkoa. Toffeet kannattaa siis tehdä vasta lähempänä joulua.