Itse tehty hopeatoffee
Itse tehty hopeatoffee on helppo valmistaa, kunhan varaat avuksi digitaalisen lämpömittarin. Noin 0,05€/pala.
n. 40 palaayli 60 min
Ainekset
n. 40 palaa
- 1dlsokeria
- 3/4dltummaa siirappia
- 1rklraakalakritsijauhetta (Urtekram)
Lisäksi
- rypsiöljyä
Valmistus
yli 60 min- Mittaa ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita.
- Kuumenna seos ja anna kiehua samalla sekoitellen, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria.
- Taittele leivinpaperi uunivuoan pohjalle ja öljyä se kevyesti. Kaada toffeemassa leivinpaperille noin 10 x 28 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Anna jäähtyä ja nosta toffee kovettumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. Leikkaa hopeatoffee paloiksi ja kääri halutessasi esimerkiksi paistopussista leikattuihin kääreisiin, jotta palat eivät tartu toisiinsa kiinni. Säilytä toffee jääkaapissa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hyvän makuisia, mutta aivan liian löysiä vaikka olivat jääkaapissa yön yli. Kunnollisia paloja ei näistä saa ja vaikeasti syötäviä.
Kuumensin 120 asteeseen digitaalimittarin mukaan, mutta toffee jäi todella pehmeäksi ja tahmeaksi. Makukaan ei ollut oikein mieluinen, maistui lähinnä tummalta siirapilta.
Tein ekan satsin niin etten kuumentanu 120 asteeseen saakka. Jäi aivan liian pehmeäksi. Toinen satsi sinne 120 asteeseen ja tuli sellaisia kuin pitikin. Ei ole ainakaan reseptissä vika, että jäisi liian kovaksi tuo 120..
Todella helppo resepti ja ihanan makuista!
Kaksi kertaa olen nyt näitä tehnyt ja aivan ihania ovat! 120c keitetty toffee on itselläni aina mennyt liian kovaksi, joten suosittelen käyttämään perinteistä kylmän veden testiä, jonka myös tämän toffeen kanssa totesin parhaaksi! Ja käärin palat voipaperiin, joka toimi yhtä lailla kivana käärepaperina. Tein massaa tuplamäärän muuten ohjeen mukaan, mutta kermaa ja lakukastiketta laitoin molempia tasan 2dl. Lisäksi korvasin kerman kauravispillä ja säilytin valmiita lakuja ihan huoneenlämmössä :)
Yritin digitaalista lämpömittaria apuna käyttäen tehdä näitä herkkuja. Molemmilla kerroilla seos oli 120 astetta. Kaksi satsia epäonnistui, mikähän meni vikaan? Jäi tosi löysäksi ja niin tahmeaakin ettei saa leikattua mitenkään sievästi vaan pitää syödä levystä suoraan, maku on kyllä kunnossa :D Liekkö mittarissa vika, vai pitääköhän seosta keittää pidempään, valmistuu aika nopeasti?
Tehty 2krt jo ja vispikermaan. Helppoja tehdä ja Hyviä. Harmi vaan kun pitää jääkaapissa säilyttää. Leikatessa joo halkeaa mista sattuu, huomattiin että kun antaa olla huoneen lämmössä jonkun aikaa niin oli helpompi leikata ku oli pehmeämpää. Tai jääpalamuotteihin ni ei tarvi leikata.
Voiko valmistukseen oikeasti käyttää VISPIkermaa, joka ei kestä keittämistä? Pitäisikö olla kuohukermaa?
EeKoo, reseptiin on käytetty vispikermaa, joka kyllä sopii hopeatoffeen valmistukseen.
Mulla tuli tästä ihan kovaa, halkeilee mistä sattuu ku yrittää veitsellä leikata. Missähän vika? Keitin tohon 120 asteeseen
Toffee, ikävä kuulla, että toffeista tuli kovia. Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan, jolloin massa keitettiin 120 asteeseen.
Tosiaa joululahjaksi näitä tekemässä ja niitä ei siis voi laittaa pakettiinko ennen antamista? Sen jälkee kun ovat kääreissä niin säilytys jääkaapissako? Eikö toffee kestä normaalissa huonelämmössä:( hankalaa...
Taskukisu, hopeatoffee pitää säilyttää jääkaapissa.
Onko mahdollista tehdä ilman tota digitaalista lämpömittaria? Ei varmaa.... :)
"Minä", lämpömittari on tässä reseptissä tärkeä apuväline, sillä sen avulla pystyy varmistamaan, milloin seos on valmista.
NCV, raakalakritsijauhetta myydään isoimmissa ruokakaupoissa, esimerkiksi joissakin K-Citymarketeissa. Mikäli tuotetta ei löydy asioimastasi kaupasta, voi sitä toivoa valikoimiin myös kaupan henkilökunnalta.
Hei, Mistä saa raakalkritsijauhetta? (Apteekista vai?)
Helppoa ja tosi hyvää!
Kuinka kauan nämä säilyvät?
oik, hopeatoffeet säilyvät yleensä pari viikkoa. Toffeet kannattaa siis tehdä vasta lähempänä joulua.