• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaakaotoffeet

Kaakaotoffeet ovat ihania herkkupaloja, jotka toimivat sellofaaniin käärittynä myös ruokalahjana.
Kaakaotoffeet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 40 kpl
  • alle 30 min
  • 360 kcal / 100 g

Ainekset

n. 40 kpl

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa kaikki ainekset tilavaan (3 l) kattilaan, sillä seos kuohuu keitettäessä. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  2. Toffeen sopivaa koostumusta voi kokeilla tipauttamalla kuumaa seosta lasiin, jossa on kylmää vettä. Toffee on valmista, kun siitä pystyy pyörittämään pienen pallon.
  3. Laita pellille leivinpaperi ja voitele se öljyllä. Kaada kuuma toffeemassa pellille noin 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Kaapimen avulla voit muotoilla levyn reunoja. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja leikkaa jähmettynyt toffee pieniksi neliöiksi.
  4. Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Pane toffeiden väliin leivinpaperia, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit kääriä toffeet yksitellen sellofaaniin.

Ravintosisältö per 100 g

  • 360 kcal1 510 kJ
  • Proteiinia1,24 g
  • Hiilihydraatteja51,8 g
  • Rasvaa16,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7