Hyppää sisältöön
FudgetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fudget

  • Annosmäärän. 60 palaa
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Ihanan makeat fudget suorastaan sulavat suussa. Kokeile, kumpi on enemmän makuusi: maitosuklaa- vai valkosuklaaversio.
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 60 palaa

Ravintosisältö

  • Energia
    1 899 kJ / 637 kcal
  • Rasva
    27 g
  • josta tyydyttynyttä
    15,9 g
  • Hiilihydraatit
    57 g
  • josta sokereita
    55,1 g
  • Proteiini
    3,9 g
  • Suola
    0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien noin 15–25 min, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo kuitenkin keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta. Tämä vaikuttaa fudgejen ulkonäköön, mutta ei makuun.)
  2. Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja lisää sen jälkeen karpalot. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm).
  3. Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.
Vinkki! Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi ystäville.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,55/kpl
    10,14/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 4,19/kpl
    8,38/kg
  • Pirkka hasselpähkinävalkosuklaa 200g RFA
    Hinta 3,69/kpl
    18,45/kg
  • Pirkka pehmeä karpalo 150g
    Hinta 1,65/kpl
    11,00/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 1,89/kpl
    7,56/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Plussa-etu −24 %
    Karl Fazer maitosuklaalevy 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 10,00/3 kpl
    16,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,39/kpl (21,95/kg)
  • Tony's 180g Milk maitosuklaa
    Hinta 5,15/kpl
    28,61/kg
  • Plussa-etu −28 %
    Karl Fazer Vadelma & Lakritsi maitosuklaalevy 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 10,00/3 kpl
    16,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
  • Plussa-etu −28 %
    Karl Fazer Pähkinä-Rusina maitosuklaalevy 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 10,00/3 kpl
    16,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (148 arviota)

  • Lyde
    1 vuosi sitten
    Kauanko nämä fudget säilyy jääkaapissa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Lyde, fudget säilyvät jääkaapissa hyvänä yleensä pari viikkoa.
  • m
    3 vuotta sitten
    onnistuuko ilman suklaata?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    M, kiitos kysymyksestä! Valitettavasti nämä fudget eivät onnistu ilman suklaata. Jos kaipaat itse tehtyjen karkkien ohjetta, jossa ei ole suklaata, tässä olisi yksi suositus: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/karpalo-mantelitoffee
  • Joulumuori
    5 vuotta sitten
    Hyvää tuli! Massa muuttui paksuksi, kun suklaan lisäsi, mutta kinuski taisi ehtiä jäähtyä hieman.. Onnistui kuitenkin taputtelemaan massan vuokaan ja parin tunnin jääkaapissa olon jälkeen leikkaaminen paloiksi sujui hyvin. Todella makea naposteltava, eipä tarvi montaa palaa syödä, kun makeannälkä on selätetty :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    E, harmillista kuulla, että fudget eivät ole ohjeen mukaan onnistuneet. Olethan sekoittanut rouhitun suklaan fudgeseoksen heti kuplimisen lakattua? Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.
  • Kokkailija
    5 vuotta sitten
    Mahtaakohan onnistua myös vaahterasiirapilla?
  • 45 min eikä vieläkään valmis.
    5 vuotta sitten
    Saa tuplata ellei jopa triplata tuon keittämisajan kyllä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Maria, fudget säilyvät jääkaapissa hyvänä yleensä pari viikkoa.
  • Maria
    6 vuotta sitten
    Kuinka kauan fudge säilyy hyvänä jääkaapissa?
  • Moi
    6 vuotta sitten
    Moi
  • Täydellistä
    7 vuotta sitten
    Teimme Fazerin Lontoon rae -suklaasta, todella hyvää! Parasta suoraa pakastimesta, on niin pehmeää, että helppo leikata.
  • HANNELE
    8 vuotta sitten
    Ei jähmety massa. Tein tippatestinkin. Missä voisi olla vika?
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    HANNELE, jos massa ei jähmety, tulisi sitä keittää vielä pidempään.
  • irmeli
    8 vuotta sitten
    Kuinka kauan massan pitää olla jääkaapissa syötäväksi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    irmeli: Fudget jähmettyvät jääkaapissa muutamassa tunnissa, mutta niiden voi hyvin antaa olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Hei! Onpa ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepti on testattu ja todettu toimivaksi K-Koekeittiöllä. Toivottavasti fudget onnistuvat ensi kerralla paremmin!
  • Kastikeresepti
    8 vuotta sitten
    Ei toimi. Massa ei jähmettynyt lainkaan 45 minuutin keittämisestä huolimatta. Jäi veteläksi litkuksi jonka sitten käytin jätskin kastikkeeksi ettei tarvinut heittää sitä roskiin. 😡