Fudget
Ihanan makeat fudget suorastaan sulavat suussa. Kokeile, kumpi on enemmän makuusi: maitosuklaa- vai valkosuklaaversio.
- n. 60 palaa
- alle 30 min
- 50 kcal / annos (11g)
Ainekset
n. 60 palaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2dlsokeria
- 2rklsiirappia
- 50gPirkka voita
- 1pkt(200 g)maitosuklaata tai
- 1pkt(200 g)Pirkka hasselpähkinävalkosuklaata
- 1 1/2dlPirkka pehmeitä karpaloita
Valmistus
alle 30 min- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien noin 15-25 min, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo kuitenkin keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta. Tämä vaikuttaa fudgejen ulkonäköön, mutta ei makuun.)
- Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja lisää sen jälkeen karpalot. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm).
- Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi ystäville.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 11g100 g
- 50 kcal209 kJ
- Proteiinia 0 g
- Hiilihydraatteja6 g
- Rasvaa3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvää tuli! Massa muuttui paksuksi, kun suklaan lisäsi, mutta kinuski taisi ehtiä jäähtyä hieman.. Onnistui kuitenkin taputtelemaan massan vuokaan ja parin tunnin jääkaapissa olon jälkeen leikkaaminen paloiksi sujui hyvin. Todella makea naposteltava, eipä tarvi montaa palaa syödä, kun makeannälkä on selätetty :)
Fudge muuttui TODELLA paksuksi ja kökkeröiseksi heti suklaan lisäämisen jälkeen, kokeilin 2 kertaa ja sama juttu tapahtui molemmille. Maussa ei vikaa, mutta nyt fudge muistuttaa enemmänkin maksalaatikkoa. Mikähän voisi olla vikana?
E, harmillista kuulla, että fudget eivät ole ohjeen mukaan onnistuneet. Olethan sekoittanut rouhitun suklaan fudgeseoksen heti kuplimisen lakattua? Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.
Mahtaakohan onnistua myös vaahterasiirapilla?
Saa tuplata ellei jopa triplata tuon keittämisajan kyllä.
Kuinka kauan fudge säilyy hyvänä jääkaapissa?
Maria, fudget säilyvät jääkaapissa hyvänä yleensä pari viikkoa.
Moi
Teimme Fazerin Lontoon rae -suklaasta, todella hyvää! Parasta suoraa pakastimesta, on niin pehmeää, että helppo leikata.
Ei jähmety massa. Tein tippatestinkin. Missä voisi olla vika?
HANNELE, jos massa ei jähmety, tulisi sitä keittää vielä pidempään.
Kuinka kauan massan pitää olla jääkaapissa syötäväksi?
irmeli: Fudget jähmettyvät jääkaapissa muutamassa tunnissa, mutta niiden voi hyvin antaa olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.
Hei! Onpa ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepti on testattu ja todettu toimivaksi K-Koekeittiöllä. Toivottavasti fudget onnistuvat ensi kerralla paremmin!
Ei toimi. Massa ei jähmettynyt lainkaan 45 minuutin keittämisestä huolimatta. Jäi veteläksi litkuksi jonka sitten käytin jätskin kastikkeeksi ettei tarvinut heittää sitä roskiin. 😡