Fudget
- Annosmäärän. 60 palaa
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Ihanan makeat fudget suorastaan sulavat suussa. Kokeile, kumpi on enemmän makuusi: maitosuklaa- vai valkosuklaaversio.
- Kananmunaton
Ainekset
n. 60 palaa
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2 dl sokeria
- 2 rkl siirappia
- 50 g Pirkka voita
- 1 pkt (200 g) maitosuklaata tai 1 pkt (200 g) Pirkka hasselpähkinävalkosuklaata
- 1 1/2 dl Pirkka pehmeitä karpaloita
Ravintosisältö
- Energia1 899 kJ / 637 kcal
- Rasva27 g
- josta tyydyttynyttä15,9 g
- Hiilihydraatit57 g
- josta sokereita55,1 g
- Proteiini3,9 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien noin 15–25 min, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo kuitenkin keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta. Tämä vaikuttaa fudgejen ulkonäköön, mutta ei makuun.)
- Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja lisää sen jälkeen karpalot. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm).
- Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.
Vinkki! Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi ystäville.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,55/kpl10,14/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pirkka hasselpähkinävalkosuklaa 200g RFAHinta 3,69/kpl18,45/kg
- Pirkka pehmeä karpalo 150gHinta 1,65/kpl11,00/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Plussa-etu −24 %Karl Fazer maitosuklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 10,00/3 kpl16,67/kgIlman Plussa-korttia 4,39/kpl (21,95/kg)
- Tony's 180g Milk maitosuklaaHinta 5,15/kpl28,61/kg
- Plussa-etu −28 %Karl Fazer Vadelma & Lakritsi maitosuklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 10,00/3 kpl16,67/kgIlman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
- Plussa-etu −28 %Karl Fazer Pähkinä-Rusina maitosuklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 10,00/3 kpl16,67/kgIlman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(99 arviota)
- alle 30 min4,8(47 arviota)
- alle 30 min4,5(169 arviota)
- yli 60 min4,4(183 arviota)
- yli 60 min3,8(41 arviota)
- alle 30 min4,2(12 arviota)
- alle 30 min4,2(27 arviota)
- yli 60 min5,0(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (148 arviota)
- Lyde1 vuosi sittenKauanko nämä fudget säilyy jääkaapissa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLyde, fudget säilyvät jääkaapissa hyvänä yleensä pari viikkoa.
- m3 vuotta sittenonnistuuko ilman suklaata?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenM, kiitos kysymyksestä! Valitettavasti nämä fudget eivät onnistu ilman suklaata. Jos kaipaat itse tehtyjen karkkien ohjetta, jossa ei ole suklaata, tässä olisi yksi suositus: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/karpalo-mantelitoffee
- Joulumuori5 vuotta sittenHyvää tuli! Massa muuttui paksuksi, kun suklaan lisäsi, mutta kinuski taisi ehtiä jäähtyä hieman.. Onnistui kuitenkin taputtelemaan massan vuokaan ja parin tunnin jääkaapissa olon jälkeen leikkaaminen paloiksi sujui hyvin. Todella makea naposteltava, eipä tarvi montaa palaa syödä, kun makeannälkä on selätetty :)
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenE, harmillista kuulla, että fudget eivät ole ohjeen mukaan onnistuneet. Olethan sekoittanut rouhitun suklaan fudgeseoksen heti kuplimisen lakattua? Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.
- Kokkailija5 vuotta sittenMahtaakohan onnistua myös vaahterasiirapilla?
- 45 min eikä vieläkään valmis.5 vuotta sittenSaa tuplata ellei jopa triplata tuon keittämisajan kyllä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMaria, fudget säilyvät jääkaapissa hyvänä yleensä pari viikkoa.
- Maria6 vuotta sittenKuinka kauan fudge säilyy hyvänä jääkaapissa?
- Moi6 vuotta sittenMoi
- Täydellistä7 vuotta sittenTeimme Fazerin Lontoon rae -suklaasta, todella hyvää! Parasta suoraa pakastimesta, on niin pehmeää, että helppo leikata.
- HANNELE8 vuotta sittenEi jähmety massa. Tein tippatestinkin. Missä voisi olla vika?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHANNELE, jos massa ei jähmety, tulisi sitä keittää vielä pidempään.
- irmeli8 vuotta sittenKuinka kauan massan pitää olla jääkaapissa syötäväksi?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenirmeli: Fudget jähmettyvät jääkaapissa muutamassa tunnissa, mutta niiden voi hyvin antaa olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei! Onpa ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepti on testattu ja todettu toimivaksi K-Koekeittiöllä. Toivottavasti fudget onnistuvat ensi kerralla paremmin!
- Kastikeresepti8 vuotta sittenEi toimi. Massa ei jähmettynyt lainkaan 45 minuutin keittämisestä huolimatta. Jäi veteläksi litkuksi jonka sitten käytin jätskin kastikkeeksi ettei tarvinut heittää sitä roskiin. 😡