Fudget
- Annosmäärän. 60 palaa
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
1 tlk (2 dl) | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 rkl | siirappia tai |
50 g | tai |
1 pkt (200 g) 1 pkt (200 g) | maitosuklaata tai tai |
1 1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 046 kJ / 491 kcal |
Rasva | 27,1 g |
josta tyydyttynyttä | 16,5 g |
Hiilihydraatit | 57 g |
josta sokereita | 56,3 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien noin 15–25 min, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo kuitenkin keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta. Tämä vaikuttaa fudgejen ulkonäköön, mutta ei makuun.)
Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja lisää sen jälkeen karpalot. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm).
Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.
Vinkki! Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi ystäville.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Panda suklaa 145g maitosuklaa RFAHinta 2,29/kpl15,79/kg
- Pirkka valkoinen hasselpähkinäsuklaa 200g RFAHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Plussa-etu −5 %Pirkka Pehmeä karpalo 150gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl16,67/kgIlman Plussa-korttia 2,65/kpl (17,67/kg)
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Plussa-etu −21 %Karl Fazer maitosuklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl11,25/kgIlman Plussa-korttia 2,85/kpl (14,25/kg)
- Marabou Maitosuklaa 200gHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Plussa-etu −11 %Earth Control Karpalo 100gPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl27,50/kgIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (30,90/kg)
- Urtekram Makea karpalo 150g LuomuHinta 5,29/kpl35,27/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,8(45 arviota)
- 30 - 60 min4,0(91 arviota)
- yli 60 min4,4(180 arviota)
- yli 60 min3,9(39 arviota)
- yli 60 min5,0(3 arviota)
- 30 - 60 min3,7(3 arviota)
- alle 30 min4,6(20 arviota)
- yli 60 min4,4(5 arviota)
Arvostele resepti
- m1 vuosi sittenonnistuuko ilman suklaata?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenM, kiitos kysymyksestä! Valitettavasti nämä fudget eivät onnistu ilman suklaata. Jos kaipaat itse tehtyjen karkkien ohjetta, jossa ei ole suklaata, tässä olisi yksi suositus: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/karpalo-mantelitoffee
- Joulumuori3 vuotta sittenHyvää tuli! Massa muuttui paksuksi, kun suklaan lisäsi, mutta kinuski taisi ehtiä jäähtyä hieman.. Onnistui kuitenkin taputtelemaan massan vuokaan ja parin tunnin jääkaapissa olon jälkeen leikkaaminen paloiksi sujui hyvin. Todella makea naposteltava, eipä tarvi montaa palaa syödä, kun makeannälkä on selätetty :)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenE, harmillista kuulla, että fudget eivät ole ohjeen mukaan onnistuneet. Olethan sekoittanut rouhitun suklaan fudgeseoksen heti kuplimisen lakattua? Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.
- E4 vuotta sittenFudge muuttui TODELLA paksuksi ja kökkeröiseksi heti suklaan lisäämisen jälkeen, kokeilin 2 kertaa ja sama juttu tapahtui molemmille. Maussa ei vikaa, mutta nyt fudge muistuttaa enemmänkin maksalaatikkoa. Mikähän voisi olla vikana?
- Kokkailija4 vuotta sittenMahtaakohan onnistua myös vaahterasiirapilla?
- 45 min eikä vieläkään valmis.4 vuotta sittenSaa tuplata ellei jopa triplata tuon keittämisajan kyllä.
- Maria4 vuotta sittenKuinka kauan fudge säilyy hyvänä jääkaapissa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMaria, fudget säilyvät jääkaapissa hyvänä yleensä pari viikkoa.
- Moi5 vuotta sittenMoi
- Täydellistä5 vuotta sittenTeimme Fazerin Lontoon rae -suklaasta, todella hyvää! Parasta suoraa pakastimesta, on niin pehmeää, että helppo leikata.
- HANNELE6 vuotta sittenEi jähmety massa. Tein tippatestinkin. Missä voisi olla vika?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHANNELE, jos massa ei jähmety, tulisi sitä keittää vielä pidempään.
- irmeli6 vuotta sittenKuinka kauan massan pitää olla jääkaapissa syötäväksi?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenirmeli: Fudget jähmettyvät jääkaapissa muutamassa tunnissa, mutta niiden voi hyvin antaa olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei! Onpa ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepti on testattu ja todettu toimivaksi K-Koekeittiöllä. Toivottavasti fudget onnistuvat ensi kerralla paremmin!
- Kastikeresepti7 vuotta sittenEi toimi. Massa ei jähmettynyt lainkaan 45 minuutin keittämisestä huolimatta. Jäi veteläksi litkuksi jonka sitten käytin jätskin kastikkeeksi ettei tarvinut heittää sitä roskiin. 😡