FudgetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fudget

  • Annosmäärän. 60 palaa
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Ihanan makeat fudget suorastaan sulavat suussa. Kokeile, kumpi on enemmän makuusi: maitosuklaa- vai valkosuklaaversio.
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 60 palaa
1 tlk (2 dl)
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
siirappia
tai
50 g
 
tai
1 pkt (200 g)
 
1 pkt (200 g)
 
maitosuklaata
tai
tai
1 1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 044 kJ / 489 kcal
Rasva
27,1 g
josta tyydyttynyttä
15,9 g
Hiilihydraatit
56,9 g
josta sokereita
56,2 g
Proteiini
3,8 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien noin 15–25 min, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo kuitenkin keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta. Tämä vaikuttaa fudgejen ulkonäköön, mutta ei makuun.)

Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja lisää sen jälkeen karpalot. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm).

Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.

Vinkki! Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi ystäville.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka valkoinen hasselpähkinäsuklaa 200g RFA
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (146 arviota)

  • Lyde
    5 kuukautta sitten
    Kauanko nämä fudget säilyy jääkaapissa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Lyde, fudget säilyvät jääkaapissa hyvänä yleensä pari viikkoa.
  • m
    2 vuotta sitten
    onnistuuko ilman suklaata?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    M, kiitos kysymyksestä! Valitettavasti nämä fudget eivät onnistu ilman suklaata. Jos kaipaat itse tehtyjen karkkien ohjetta, jossa ei ole suklaata, tässä olisi yksi suositus: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/karpalo-mantelitoffee
  • Joulumuori
    4 vuotta sitten
    Hyvää tuli! Massa muuttui paksuksi, kun suklaan lisäsi, mutta kinuski taisi ehtiä jäähtyä hieman.. Onnistui kuitenkin taputtelemaan massan vuokaan ja parin tunnin jääkaapissa olon jälkeen leikkaaminen paloiksi sujui hyvin. Todella makea naposteltava, eipä tarvi montaa palaa syödä, kun makeannälkä on selätetty :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    E, harmillista kuulla, että fudget eivät ole ohjeen mukaan onnistuneet. Olethan sekoittanut rouhitun suklaan fudgeseoksen heti kuplimisen lakattua? Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.
  • Kokkailija
    4 vuotta sitten
    Mahtaakohan onnistua myös vaahterasiirapilla?
  • 45 min eikä vieläkään valmis.
    4 vuotta sitten
    Saa tuplata ellei jopa triplata tuon keittämisajan kyllä.
  • Maria
    5 vuotta sitten
    Kuinka kauan fudge säilyy hyvänä jääkaapissa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Maria, fudget säilyvät jääkaapissa hyvänä yleensä pari viikkoa.
  • Moi
    5 vuotta sitten
    Moi
  • Täydellistä
    6 vuotta sitten
    Teimme Fazerin Lontoon rae -suklaasta, todella hyvää! Parasta suoraa pakastimesta, on niin pehmeää, että helppo leikata.
  • HANNELE
    7 vuotta sitten
    Ei jähmety massa. Tein tippatestinkin. Missä voisi olla vika?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    HANNELE, jos massa ei jähmety, tulisi sitä keittää vielä pidempään.
  • irmeli
    7 vuotta sitten
    Kuinka kauan massan pitää olla jääkaapissa syötäväksi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    irmeli: Fudget jähmettyvät jääkaapissa muutamassa tunnissa, mutta niiden voi hyvin antaa olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei! Onpa ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepti on testattu ja todettu toimivaksi K-Koekeittiöllä. Toivottavasti fudget onnistuvat ensi kerralla paremmin!
  • Kastikeresepti
    7 vuotta sitten
    Ei toimi. Massa ei jähmettynyt lainkaan 45 minuutin keittämisestä huolimatta. Jäi veteläksi litkuksi jonka sitten käytin jätskin kastikkeeksi ettei tarvinut heittää sitä roskiin. 😡