LakkavanukkaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lakkavanukkaat

  • Annosmäärä6–8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Unelman pehmeä lakkavanukas saa pinnalleen lakkoja ja turkinpippuria. Voit valmistaa lakkavanukkaan etukäteen jääkaappiin.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6–8 annosta
300 g
 
lakkoja (tuoreita tai pakaste)
tai
2 dl
 
tai
2 rs (à 180 g)
 
tai
3 rkl
 
tomusokeria
tai
2 tl
 
tai
3
 
liivatelehteä
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Lisäksi

3/4 dl
 
lakkoja
tai
n. 1 dl
 
tai
n. 1 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
804 kJ / 192 kcal
Rasva
11,9 g
josta tyydyttynyttä
7,9 g
Hiilihydraatit
17,4 g
josta sokereita
15,7 g
Proteiini
3 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota lakoista 3/4 dl erikseen koristelua varten. Paseeraa loput lakat siivilässä. Parhaiten se onnistuu, kun painelet niitä lusikalla siivilää vasten. Sosetta tulisi olla n. 1 dl.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja sokerit kermavaahtoon. Lisää myös lakkasose.

Kuumenna sitruunanmehu ja tilkka (1 rkl) vettä kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne sitruunanmehuseokseen. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustomassaan samalla sekoittaen.

Jaa vanukasmassa pieniin kulhoihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Koristele vanukkaat lakoilla, turkinpippurirouheella ja raakalakritsijauheella ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Hinta 1,39/kpl
    69,50/kg
  • Tyrkisk Peber original 150g
    Hinta 2,45/kpl
    16,33/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (62 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kiitos palautteista.Tällä reseptillä lakkavanukkaasta on tarkoitus tulla rakenteeltaan lohkeilevaa eli melko paksua. Tällä liivatemäärällä massa hyytyy jo parissa tunnissa tarjoiluvalmiiksi. Jos vanukkaasta haluaa koostumukseltaan pehmeämpää tai moussemaisempaa ja vähemmän lohkeavaa, voi liivatteen määrän vähentää halutessaan puoleen. Kerman määrää ei kannata lisätä, koska lisääminen miedontaa tuorejuuston ja lakan makua. Palautteet on viety tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
  • ei yhtään tähteä
    6 vuotta sitten
    4 liivatetta noin pieneen määrään ja vain 2dl kermaa. Nyt meni kyllä uudenvuodenjuhlan jälkiruoka pieleen :0( Hyvät ainekset hukkaan....
  • Joulupukin muori Roista
    6 vuotta sitten
    Tein tänään lakkavanukkaan. olen samaa mieltä kuin edellä kommentoineet. Vanukas on mielestäni liian paksua jo ennen hyytymistä. Huomenna nähdään miten sitä "leikataan". Laitoin koko annoksen Tuppervaren ( pieneen)rengasvuokaan.Epäilen,että ohjeessa on virhe.....liikaa juustoa tai liian vähän kermaa tai liikaa liivatetta. Edelliset kommentit on tehty jo alku kuusta. Miksi reseptistä vastaavat eivät ole vaivautuneet vastaamaan?kommentoijille?Olen tehnyt paljon liivatteella hyydytettyjä jälkiruokoia onnistuen hyvin,mutta nyt taisi tulla "susi." Sanon vieraille,että joulupukin syy. :D
  • Mousse
    6 vuotta sitten
    Meinasin mainita sen 1rkl vettä mutta silti melko vähäinen määrä johon pitäisi 4 liivatetta sulattaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Mousse, neste kannattaa tosiaan mitata mittalusikkasarjalla. Nesteen voi kuumentaa liedellä pienessä katilassa tai mikrossa esim. mukissa. Harmi, jos vanukkaiden valmistus ei onnistunut toivotulla tavalla.
  • Mousse
    6 vuotta sitten
    1rkl sitruunamehua, onko virhe? Ei meinaa liivatelehdet sulaa noin vähäiseen määrään. Ehkä laittaisin enemmän kermaa kuin pari desiä, tuli aika jäykkää. Ei ole ensimmäinen kerta kun Pirkan reseptit on vähän hassuja.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    "Mousse", työohjeessa mainitaan, että sitruunamehun lisäksi käytetään 1 rkl vettä. Muistathan mitata ne mittalusikalla. :)
  • F
    6 vuotta sitten
    Tahna oli aivan liian jäykkää jo ennen liivatteiden lisäämistä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    F, kiitos palautteestasi. Välitän kommenttisi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.