• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
LakkavanukkaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lakkavanukkaat

Noin 1,35€/annos.

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 2rs(à 200 g)Crème Bonjour tuorejuustoa, lakka
    • 2-3rkltomusokeria
    • 2tlvaniljasokeria
    • 4liivatelehteä
    • 1rklsitruunanmehua

Lisäksi

    • 1-2dlsokeroituja lakkoja tai lakkahilloa
    • n. 1dlFazer turkinpippurirouhetta
    • n. 1rklraakalakritsijauhetta (Urtekram)

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja sokerit kermavaahtoon.
  3. Kuumenna sitruunanmehu ja tilkka (1 rkl) vettä kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne sitruunanmehuseokseen. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustomassaan samalla sekoittaen.
  4. Jaa vanukasmassa pieniin kulhoihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
  5. Koristele vanukkaat lakoilla tai lakkahillolla, turkinpippurirouheella ja raakalakritsijauheella ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 55 arvostelua
  • ei yhtään tähteä1.1.2018

    4 liivatetta noin pieneen määrään ja vain 2dl kermaa. Nyt meni kyllä uudenvuodenjuhlan jälkiruoka pieleen :0( Hyvät ainekset hukkaan....

  • K-Kuluttajapalvelu1.1.2018

    Kiitos palautteista.Tällä reseptillä lakkavanukkaasta on tarkoitus tulla rakenteeltaan lohkeilevaa eli melko paksua. Tällä liivatemäärällä massa hyytyy jo parissa tunnissa tarjoiluvalmiiksi. Jos vanukkaasta haluaa koostumukseltaan pehmeämpää tai moussemaisempaa ja vähemmän lohkeavaa, voi liivatteen määrän vähentää halutessaan puoleen. Kerman määrää ei kannata lisätä, koska lisääminen miedontaa tuorejuuston ja lakan makua. Palautteet on viety tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • Joulupukin muori Roista23.12.2017

    Tein tänään lakkavanukkaan. olen samaa mieltä kuin edellä kommentoineet. Vanukas on mielestäni liian paksua jo ennen hyytymistä. Huomenna nähdään miten sitä "leikataan". Laitoin koko annoksen Tuppervaren ( pieneen)rengasvuokaan.Epäilen,että ohjeessa on virhe.....liikaa juustoa tai liian vähän kermaa tai liikaa liivatetta. Edelliset kommentit on tehty jo alku kuusta. Miksi reseptistä vastaavat eivät ole vaivautuneet vastaamaan?kommentoijille?Olen tehnyt paljon liivatteella hyydytettyjä jälkiruokoia onnistuen hyvin,mutta nyt taisi tulla "susi." Sanon vieraille,että joulupukin syy. :D

  • Mousse12.12.2017

    Meinasin mainita sen 1rkl vettä mutta silti melko vähäinen määrä johon pitäisi 4 liivatetta sulattaa.

  • K-Kuluttajapalvelu12.12.2017

    Mousse, neste kannattaa tosiaan mitata mittalusikkasarjalla. Nesteen voi kuumentaa liedellä pienessä katilassa tai mikrossa esim. mukissa. Harmi, jos vanukkaiden valmistus ei onnistunut toivotulla tavalla.

  • Mousse9.12.2017

    1rkl sitruunamehua, onko virhe? Ei meinaa liivatelehdet sulaa noin vähäiseen määrään. Ehkä laittaisin enemmän kermaa kuin pari desiä, tuli aika jäykkää. Ei ole ensimmäinen kerta kun Pirkan reseptit on vähän hassuja.

  • K-Kuluttajapalvelu9.12.2017

    "Mousse", työohjeessa mainitaan, että sitruunamehun lisäksi käytetään 1 rkl vettä. Muistathan mitata ne mittalusikalla. :)

  • F7.12.2017

    Tahna oli aivan liian jäykkää jo ennen liivatteiden lisäämistä.

  • K-Kuluttajapalvelu7.12.2017

    F, kiitos palautteestasi. Välitän kommenttisi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.