Lakkavanukkaat
Unelman pehmeä lakkavanukas saa pinnalleen lakkoja ja turkinpippuria. Voit valmistaa lakkavanukkaan etukäteen jääkaappiin. Noin 1,35€/annos.
- 6-8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 300glakkoja (tuoreita tai pakaste)
- 2rs(à 180 g)Pirkka laktoositonta vaniljatuorejuustoa
- 3rkltomusokeria
- 3liivatelehteä
- 1rklsitruunanmehua
Lisäksi
- 3/4dllakkoja
- n. 1dlFazer turkinpippurirouhetta
- n. 1rklraakalakritsijauhetta (Urtekram)
Valmistus
yli 60 min- Ota lakoista 3/4 dl erikseen koristelua varten. Paseeraa loput lakat siivilässä. Parhaiten se onnistuu, kun painelet niitä lusikalla siivilää vasten. Sosetta tulisi olla n. 1 dl.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja sokerit kermavaahtoon. Lisää myös lakkasose.
- Kuumenna sitruunanmehu ja tilkka (1 rkl) vettä kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne sitruunanmehuseokseen. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustomassaan samalla sekoittaen.
- Jaa vanukasmassa pieniin kulhoihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
- Koristele vanukkaat lakoilla, turkinpippurirouheella ja raakalakritsijauheella ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
4 liivatetta noin pieneen määrään ja vain 2dl kermaa. Nyt meni kyllä uudenvuodenjuhlan jälkiruoka pieleen :0( Hyvät ainekset hukkaan....
Kiitos palautteista.Tällä reseptillä lakkavanukkaasta on tarkoitus tulla rakenteeltaan lohkeilevaa eli melko paksua. Tällä liivatemäärällä massa hyytyy jo parissa tunnissa tarjoiluvalmiiksi. Jos vanukkaasta haluaa koostumukseltaan pehmeämpää tai moussemaisempaa ja vähemmän lohkeavaa, voi liivatteen määrän vähentää halutessaan puoleen. Kerman määrää ei kannata lisätä, koska lisääminen miedontaa tuorejuuston ja lakan makua. Palautteet on viety tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Tein tänään lakkavanukkaan. olen samaa mieltä kuin edellä kommentoineet. Vanukas on mielestäni liian paksua jo ennen hyytymistä. Huomenna nähdään miten sitä "leikataan". Laitoin koko annoksen Tuppervaren ( pieneen)rengasvuokaan.Epäilen,että ohjeessa on virhe.....liikaa juustoa tai liian vähän kermaa tai liikaa liivatetta. Edelliset kommentit on tehty jo alku kuusta. Miksi reseptistä vastaavat eivät ole vaivautuneet vastaamaan?kommentoijille?Olen tehnyt paljon liivatteella hyydytettyjä jälkiruokoia onnistuen hyvin,mutta nyt taisi tulla "susi." Sanon vieraille,että joulupukin syy. :D
Meinasin mainita sen 1rkl vettä mutta silti melko vähäinen määrä johon pitäisi 4 liivatetta sulattaa.
Mousse, neste kannattaa tosiaan mitata mittalusikkasarjalla. Nesteen voi kuumentaa liedellä pienessä katilassa tai mikrossa esim. mukissa. Harmi, jos vanukkaiden valmistus ei onnistunut toivotulla tavalla.
1rkl sitruunamehua, onko virhe? Ei meinaa liivatelehdet sulaa noin vähäiseen määrään. Ehkä laittaisin enemmän kermaa kuin pari desiä, tuli aika jäykkää. Ei ole ensimmäinen kerta kun Pirkan reseptit on vähän hassuja.
"Mousse", työohjeessa mainitaan, että sitruunamehun lisäksi käytetään 1 rkl vettä. Muistathan mitata ne mittalusikalla. :)
Tahna oli aivan liian jäykkää jo ennen liivatteiden lisäämistä.
F, kiitos palautteestasi. Välitän kommenttisi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.