Vadelma-pistaasiblondies
Blondiesit ovat loistavaa juhlatarjottavaa, sillä tätä herkkua riittää pienikin pala taltuttamaan makeannälän. Noin 0,25€/annos.
- 12-30 palaa
- yli 60 min
Ainekset
12-30 palaa
- 200gPirkka voita
- 1 1/2dlfariinisokeria
- 1dlsokeria
- 3kananmunaa
- 1rkllimetinmehua
- 1tllimetin kuorta raastettuna
- 4dlvehnäjauhoja
- 2tlPirkka vaniljasokeria
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- ripaussuolaa
- 1ps(125 g)Pirkka paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
- 100gPirkka valkoista leivontasuklaata
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää taikinaan limetin kuoriraaste ja -mehu sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi varovasti taikinaan rouhittu valkosuklaa, kuoritut ja rouhitut pistaasipähkinät sekä jäiset vadelmat.
- Lusikoi taikina suorakulmaiseen vuokaan (23x18 cm) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia.
- Leikkaa hyvin jäähtyneenä paloiksi. Pieniä suupaloja tulee noin 30, isompia 12-15.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi koristella blondiesit sulatetulla valkosuklaalla tai tomusokerilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Ohje oli helppo ja piirakan teki nopeasti! Ihanasti maistuu suolaiset pistaasit ja makea suklaa!