• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vadelma-pistaasiblondiesTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-pistaasiblondies

Blondiesit ovat loistavaa juhlatarjottavaa, sillä tätä herkkua riittää pienikin pala taltuttamaan makeannälän. Noin 0,25€/annos.

  • 12-30 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

12-30 palaa
    • 200gPirkka voita
    • 1 1/2dlfariinisokeria
    • 1dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 1rkllimetinmehua
    • 1tllimetin kuorta raastettuna
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 2tlPirkka vaniljasokeria
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • ripaussuolaa
    • 1ps(125 g)Pirkka paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
    • 100gPirkka valkoista leivontasuklaata
    • 1/2ps(à 200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää taikinaan limetin kuoriraaste ja -mehu sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi varovasti taikinaan rouhittu valkosuklaa, kuoritut ja rouhitut pistaasipähkinät sekä jäiset vadelmat.
  2. Lusikoi taikina suorakulmaiseen vuokaan (23x18 cm) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia.
  3. Leikkaa hyvin jäähtyneenä paloiksi. Pieniä suupaloja tulee noin 30, isompia 12-15.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi koristella blondiesit sulatetulla valkosuklaalla tai tomusokerilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua