Hyppää sisältöön
DIY-suklaaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

DIY-suklaa

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Somen villinneen Do It Yourself eli DIY-suklaalevyn valmistaminen on valtavan helppoa. Sulata suklaat uunissa, marmoroi pinta ja koristele oman makusi mukaan.
  • Kananmunaton

Ravintosisältö

Energia
1 583 kJ / 379 kcal
Rasva
20,4 g
josta tyydyttynyttä
12 g
Hiilihydraatit
41,6 g
josta sokereita
39,4 g
Proteiini
4,7 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Leikkaa suklaalevyt veitsellä pituussuunnassa puoliksi.
Asettele eri väriset suklaalevyn puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille vuorotellen vierekkäin.
Sulata suklaita 50-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes suklaat ovat sulaneet pehmeiksi.
Kun suklaa on sulanut, vedä suklaan pintaan kuvioita veitsen tai syömäpuikon avulla.
Ripottele pinnalle ranskanpastillit ja pistaasipähkinät.
Anna suklaan kovettua noin 4 tuntia huoneen lämmössä, tai nosta levy varovasti leivinpaperin avulla jääkaappiin jähmettymään 45-60 minuutiksi. Paloittele suklaa täysin jähmettyneenä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Hinta 2,35/kpl
    11,75/kg
  • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
    Hinta 1,19/kpl
    11,90/kg
  • Pirkka ranskalaisia pastilleja 90 g RFA
    Hinta 2,09/kpl
    23,22/kg
  • Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    Hinta 2,59/kpl
    20,72/kg
  • Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g Tumma
    Hinta 5,49/kpl
    27,45/kg
  • Pirkka tikkarimix 10kpl/120g
    Hinta 1,49/kpl
    12,42/kg
  • Pirkka Parhaat pehmeä lakritsi 180g
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Plussa-etu
    Earth Control 80g Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    37,38/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (39,38/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (56 arviota)

  • Kikka
    1 päivä sitten
    Kiitos paljon ohjeesta 🙂
  • Suklaan ystävä
    10 kuukautta sitten
    Innostuin niin, että teon heti tupla-annoksen. Yritin saada kerralla pellillisen. Iso annos ei jähmety neljässä tunnissa.
  • Viivi
    10 kuukautta sitten
    Tällä tavalla ei varmaan saada temperoidun suklaan koostumusta ja makua?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Anna, suklaa säilyy huoneenlämmössä noin viikon.
  • Anna
    1 vuosi sitten
    Miten kauan tämä säilyy?
  • Anni
    2 vuotta sitten
    Nam! Helppoa ja omaa makuun tuunattavaa