• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vegaaniset juhlakonvehditReseptin takana bloggaaja

Vegaaniset juhlakonvehdit

Itse tehdyt suklaakonvehdit tekevät aina vaikutuksen, vaikka tekeminen olisikin hyvin helppoa! Lähde: http://www.kahviajakasvisruokaa.fi/2016/11/kaupallisessa-yhteistyossa-k-ruoan-kryhteistyo.html

  • 40 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

40 kpl

Pistaasitäytekonvehdit

    • 2dlPirkka paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
    • 10tuoretta taatelia
    • 150gPirkka tummaa leivontasuklaata

Nopea karpalosuklaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pistaasikonvehdit: Poista taateleista kivi ja jauha ne pehmeäksi massaksi. Hienonna myös pähkinät tehosekoittimessa. Yhdistä seokset ja vaivaa käsin kaikki tasaiseksi. Mikäli massaa ei voi muotoilla, lisää muutama taateli. Painele massa noin 2cm paksuiseksi levyksi ja tasaa reunat. Siirrä hetkeksi pakkaseen. Sulata leivontasuklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulaa, ota pähkinämassa pakkasesta. Leikkaa paloiksi. Pidä pähkinäneliötä haarukan päällä ja valele se kauttaaltaan suklaalla. Anna ylimääräisen suklaan tippua takaisin kattilaan. Aseta jääkaappiin jähmettymään. Noin 10min jähmettymisen jälkeen voit koristella päällysen haluamallasi tavalla. Anna jähmettyä kokonaan ennen tarjoilua.
  2. Karpalosuklaa: Jauha pähkinät ja karpalot tehosekoittimessa rouheeksi. Voit halutessasi jättää sattumat kookkaiksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita pähkinät ja karpalot suklaaseen. Vuoraa sopivan kokoinen muovirasia leivinpaperilla ja kaada suklaa jähmettymään. Rouhi pinnalle merisuolaa. Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa paloiksi ja tarjoile!

Tiesitkö että...

Voit varioida suklaasi sisältöä mielesi mukaan, suolaisen ja makean yhdistelmä toimii aina.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua