Itse tehty viili ja lakritsisiirappi
Itse tehty viili on helppo valmistaa. Lakritsisiirappi tuo viiliin jotain aivan uutta.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1prk(200 g)luomuviiliä
- 1lPirkka Luomu kevytmaitoa
Lakritsisiirappi
- 1rkllakritsijuurijauhetta
- 1dlruokosokeria
- 1dlfariinisokeria
- 3dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Sekoita viili ja jaa se kuuteen annoskulhoon. Jaa myös maito kulhoihin ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulhot kevyesti esimerkiksi leivinpaperilla ja jätä viilikulhot vuorokaudeksi pöydälle huoneenlämpöön.
- Peitä viilikulhot kelmulla ja nosta valmiit viilit jääkaappiin. Tarjoa aamupalana tai välipalana esimerkiksi marjojen kanssa. Valmis viili säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
- Valmista lakritsisiirappi: Mittaa kaikki raaka-aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu siirappimaiseksi.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi
Onkohan siirappiohjeessa joku virhe? Olen keitellyt kohta puolitoista tuntia, nyt alkaa vähän paksuuntua..
Jenni, harmillista, että siirappi ei ole paksuuntunut. Reseptin toimivuus on testattu näillä raaka-aineilla K-Koekeittiössä. Siirappia saa keittää ihan reilusti kiehuttaen ja ilman kantta.
Hei! Onko viiliä mahdollista tehdä myös käyttäen laktoositonta maitoa?
Siri, resepti on testattu Pirkka Luomu kevytmaidolla. Laktoosittomasta maidosta viili ei välttämättä onnistu samaan tapaan.