• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Itse tehty viili ja lakritsisiirappiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty viili ja lakritsisiirappi

Itse tehty viili on helppo valmistaa. Lakritsisiirappi tuo viiliin jotain aivan uutta.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1prk(200 g)luomuviiliä
    • 1lPirkka Luomu kevytmaitoa

Lakritsisiirappi

    • 1rkllakritsijuurijauhetta
    • 1dlruokosokeria
    • 1dlfariinisokeria
    • 3dlvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita viili ja jaa se kuuteen annoskulhoon. Jaa myös maito kulhoihin ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulhot kevyesti esimerkiksi leivinpaperilla ja jätä viilikulhot vuorokaudeksi pöydälle huoneenlämpöön.
  2. Peitä viilikulhot kelmulla ja nosta valmiit viilit jääkaappiin. Tarjoa aamupalana tai välipalana esimerkiksi marjojen kanssa. Valmis viili säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
  3. Valmista lakritsisiirappi: Mittaa kaikki raaka-aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu siirappimaiseksi.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua
  • Siri23.4.2017

    Hei! Onko viiliä mahdollista tehdä myös käyttäen laktoositonta maitoa?

  • K-Kuluttajapalvelu23.4.2017

    Siri, resepti on testattu Pirkka Luomu kevytmaidolla. Laktoosittomasta maidosta viili ei välttämättä onnistu samaan tapaan.