Vaniljariisi ja rusinahillokeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaniljariisi ja rusinahilloke

Perinteiset rusinat aateloituvat sokeriliemessä herkulliseksi rusinahillokkeeksi, joka viimeistelee kardemummalla maustetun vaniljariisin. Noin 3,70€/annos*

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta

Vaniljariisi

    • 1prk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
    • 1dlPirkka puuroriisiä
    • 1vaniljatanko
    • 1/4tlkardemummaa
    • 3/4dlsokeria

Rusinahilloke

    • 2ps(à 150 g)Pirkka Luomu kivettömiä rusinoita
    • 2dlruokosokeria
    • 3dlvettä
    • 1appelsiini
    • pieni pala inkivääriä
    • 1kanelitanko
    • 1tähtianis
    • 3-4neilikkaa
    • (loraus rommia, konjakkia tai cointreau –likööriä)

Lisäksi

    • 1-2rklDr. Oetker kandeerattua inkivääriä

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista rusinahilloke. Laita kattilaan rusinat, sokeri, vesi ja mausteet.
  2. Raasta tai suikaloi appelsiininkuori. Lisää kuoret kattilaan ja purista joukkoon myös appelsiininmehu (sekä alkoholi). Kuori ja raasta inkivääri ja lisää kattilaan.
  3. Kuumenna seos kiehuvaksi. Laske sitten hieman lämpöä ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes rusinat pehmenevät ja seos sakenee hieman. Anna jäähtyä ja maustua ennen tarjoilua. Poista mausteet.
  4. Valmista vaniljariisi. Mittaa kattilaan maito ja puolet kermasta. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermamaitoon. Kuumenna seos kiehuvaksi, lisää riisi ja sokeri. Hauduta hiljalleen pehmeäksi puuroksi, noin 30 minuuttia. Jäähdytä puuro.
  5. Vaahdota loppu kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele puuron joukkoon.
  6. Tarjoa vaniljariisi rusinahillokkeen kanssa. Viimeistele annokset kandeeratulla inkiväärillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille