• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauhelihakiekot

Jauhelihakiekot ovat helppoja ja nopeita tarjottavia pikkujouluihin tai vaikkapa lastenkutsuille.
Jauhelihakiekot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 kpl
  • alle 30 min
  • 239 kcal / 100 g

Ainekset

30 kpl

Täyte

    • 200gPirkka jauhelihaa
    • 1pieniPirkka sipuli
    • 1/2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä lehtitaikinalevyt sulamaan.
  2. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää mausteet ja sekoita. Anna seoksen hieman jäähtyä.
  3. Kauli lehtitaikinalevyt noin 25 cm pituisiksi levyiksi. Levitä jokaisen levyn päälle noin 4 rkl täytettä tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Rullaa taikinalevyt pötköiksi pituussuunnassa. Leikkaa taikinapötköt viiteen osaan ja nosta näin muodostuvat kiekot uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Voitele kiekot ja paista niitä 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 14 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 239 kcal998 kJ
  • Proteiinia7,92 g
  • Hiilihydraatteja15,7 g
  • Rasvaa16,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5