• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Luumu-rahkatortut

Luumu-rahkatortut ovat vaihtoehto perinteisille joulutortuille.
Luumu-rahkatortut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • alle 30 min
  • 245 kcal / 100 g

Ainekset

24 kpl

Täyte

    • 1tlk(250 g)Pirkka rahkaa
    • 2dlluumumarmeladia
    • 2rklsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • (ripauskardemummaa tai kanelia)
    • (1 rklkonjakkia)

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata taikinalevyt. Leikkaa levyt puoliksi ja edelleen puoliksi tai kolmioiksi, siten että yhdestä levystä tulee neljä torttua. (Voitele tortut halutessasi munalla.) Ripottele päälle sokeria tai sokeri-kaneliseosta.
  2. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, luumumarmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri. Mausta halutessasi kardemummalla tai kanelilla sekä konjakilla.
  4. Halkaise voitaikinalevyt ja jaa täyte pohjille. Nosta kannet päälle. Tortut ovat parhaimmillaan tuoreina. Vinkki! Voit tarjota luumu-rahkatäytettä sellaisenaan jälkiruokana.

Ravintosisältö per 100 g

  • 245 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia5,38 g
  • Hiilihydraatteja26,5 g
  • Rasvaa14,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1