Lihapasteijat
- Annosmäärä24 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Helpot lihapasteijat syntyvät valmiista lehtitaikinasta. Voit tehdä jauhelihalla ja riisillä täytetyistä pasteijoista kolmion tai puolikuun muotoisia.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
24 kpl
- 2 pkt (500 g) Pirkka lehtitaikinaa (pakaste)
Täyte
- 1 dl Pirkka pitkäjyväistä riisiä
- 1 (80 g) sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 300–400 g jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/4 tl maustepippuria
- 1 kananmuna
Voiteluun
- 1 kananmuna
Ravintosisältö
- Energia1 037 kJ / 247 kcal
- Rasva14 g
- josta tyydyttynyttä5,2 g
- Hiilihydraatit20,7 g
- josta sokereita0,5 g
- Proteiini9,7 g
- Suola1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Levitä taikinat sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan.
- Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita mausteet joukkoon.
- Yhdistä riisi ja jauheliha. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää sitten raaka muna joukkoon. Se sitoo täytteen ja pasteijoiden täyttäminen on helpompaa.
- Leikkaa sulaneet taikinalevyt kahteen osaan neliöiksi ja kauli niitä hieman ohuemmiksi.
- Jaa täyte paloille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmion muotoon. "Liimaa" reunat haarukalla painellen. Leikkaa reunat siisteiksi halutessasi ja tee pasteijoiden pintaan 3 viiltoa.
- Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Voitele pinta munalla.
- Paista pasteijat 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Voit käyttää pasteijoihin lehtitaikinan sijaan myös valmista voitaikinaa. Pasteijoista voi muotoilla myös puolikuun muotoisia. Puolikuita varten ota taikinasta pyöreällä pasteijamuotilla tai isolla lasilla ympyröitä. Yhdistä ympyröistä ylijääneet reunapalat ja kauli levyksi ja ota niistä pyöreällä muotilla loput ympyrät. Kolmioihin mahtuu enemmän täytettä, joten jos teet puolikuita, täytettä voi jäädä vähän yli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,5(34 arviota)
- 30 - 60 min3,9(133 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min4,6(5 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min2,6(5 arviota)
- alle 30 min3,5(96 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min4,0(23 arviota)
- 30 - 60 min4,5(73 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,3(85 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (115 arviota)
- Lilya5 kuukautta sittenTuplasti liikaa täytettä tuolla ohjeella
- Arjesta mummu1 vuosi sittenHelppo ja hyvä ohje. Itse maustoin hivenen enemmän.