Lihapasteijat
Helpot lihapasteijat syntyvät valmiista lehtitaikinasta. Voit tehdä jauhelihalla ja riisillä täytetyistä pasteijoista kolmion tai puolikuun muotoisia. Noin 0,30€/annos.*
24 kpl30 - 60 min
Ainekset
24 kpl
- 2pkt(500 g)Pirkka lehtitaikinaa (pakaste)
Täyte
- 1(80 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklrypsiöljyä
- 300-400gjauhelihaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/4tlmaustepippuria
- 1kananmuna
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
30 - 60 min- Levitä taikinat sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan.
- Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita mausteet joukkoon.
- Yhdistä riisi ja jauheliha. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää sitten raaka muna joukkoon. Se sitoo täytteen ja pasteijoiden täyttäminen on helpompaa.
- Leikkaa sulaneet taikinalevyt kahteen osaan neliöiksi ja kauli niitä hieman ohuemmiksi.
- Jaa täyte paloille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmion muotoon. "Liimaa" reunat haarukalla painellen. Leikkaa reunat siisteiksi halutessasi ja tee pasteijoiden pintaan 3 viiltoa.
- Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Voitele pinta munalla.
- Paista pasteijat 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Tiesitkö että...
Voit käyttää pasteijoihin lehtitaikinan sijaan myös valmista voitaikinaa. Pasteijoista voi muotoilla myös puolikuun muotoisia. Puolikuita varten ota taikinasta pyöreällä pasteijamuotilla tai isolla lasilla ympyröitä. Yhdistä ympyröistä ylijääneet reunapalat ja kauli levyksi ja ota niistä pyöreällä muotilla loput ympyrät. Kolmioihin mahtuu enemmän täytettä, joten jos teet puolikuita, täytettä voi jäädä vähän yli. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi