Hyppää sisältöön
LihapasteijatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lihapasteijat

  • Annosmäärä24 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Helpot lihapasteijat syntyvät valmiista lehtitaikinasta. Voit tehdä jauhelihalla ja riisillä täytetyistä pasteijoista kolmion tai puolikuun muotoisia.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

24 kpl

Täyte

  • 1 dl Pirkka pitkäjyväistä riisiä
  • 1 (80 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 300–400 g jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/4 tl maustepippuria
  • 1 kananmuna

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ravintosisältö

  • Energia
    1 037 kJ / 247 kcal
  • Rasva
    14 g
  • josta tyydyttynyttä
    5,2 g
  • Hiilihydraatit
    20,7 g
  • josta sokereita
    0,5 g
  • Proteiini
    9,7 g
  • Suola
    1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Levitä taikinat sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita mausteet joukkoon.
  4. Yhdistä riisi ja jauheliha. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää sitten raaka muna joukkoon. Se sitoo täytteen ja pasteijoiden täyttäminen on helpompaa.
  5. Leikkaa sulaneet taikinalevyt kahteen osaan neliöiksi ja kauli niitä hieman ohuemmiksi.
  6. Jaa täyte paloille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmion muotoon. "Liimaa" reunat haarukalla painellen. Leikkaa reunat siisteiksi halutessasi ja tee pasteijoiden pintaan 3 viiltoa.
  7. Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Voitele pinta munalla.
  8. Paista pasteijat 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Voit käyttää pasteijoihin lehtitaikinan sijaan myös valmista voitaikinaa. Pasteijoista voi muotoilla myös puolikuun muotoisia. Puolikuita varten ota taikinasta pyöreällä pasteijamuotilla tai isolla lasilla ympyröitä. Yhdistä ympyröistä ylijääneet reunapalat ja kauli levyksi ja ota niistä pyöreällä muotilla loput ympyrät. Kolmioihin mahtuu enemmän täytettä, joten jos teet puolikuita, täytettä voi jäädä vähän yli.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (115 arviota)

  • Lilya
    5 kuukautta sitten
    Tuplasti liikaa täytettä tuolla ohjeella
  • Arjesta mummu
    1 vuosi sitten
    Helppo ja hyvä ohje. Itse maustoin hivenen enemmän.