LihapasteijatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lihapasteijat

  • Annosmäärä24 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Helpot lihapasteijat syntyvät valmiista lehtitaikinasta. Voit tehdä jauhelihalla ja riisillä täytetyistä pasteijoista kolmion tai puolikuun muotoisia.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

24 kpl
2 pkt (500 g)
 
tai

Täyte

1 dl
 
tai
1 (80 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
300–400 g
 
jauhelihaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/4 tl
 
maustepippuria
tai
1
 
kananmuna
tai

Voiteluun

1
 
kananmuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 037 kJ / 247 kcal
Rasva
14 g
josta tyydyttynyttä
5,6 g
Hiilihydraatit
20,7 g
josta sokereita
0,5 g
Proteiini
9,7 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Levitä taikinat sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan.

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita mausteet joukkoon.

Yhdistä riisi ja jauheliha. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää sitten raaka muna joukkoon. Se sitoo täytteen ja pasteijoiden täyttäminen on helpompaa.

Leikkaa sulaneet taikinalevyt kahteen osaan neliöiksi ja kauli niitä hieman ohuemmiksi.

Jaa täyte paloille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmion muotoon. "Liimaa" reunat haarukalla painellen. Leikkaa reunat siisteiksi halutessasi ja tee pasteijoiden pintaan 3 viiltoa.

Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle kahdelle pellille. Voitele pinta munalla.

Paista pasteijat 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Voit käyttää pasteijoihin lehtitaikinan sijaan myös valmista voitaikinaa. Pasteijoista voi muotoilla myös puolikuun muotoisia. Puolikuita varten ota taikinasta pyöreällä pasteijamuotilla tai isolla lasilla ympyröitä. Yhdistä ympyröistä ylijääneet reunapalat ja kauli levyksi ja ota niistä pyöreällä muotilla loput ympyrät. Kolmioihin mahtuu enemmän täytettä, joten jos teet puolikuita, täytettä voi jäädä vähän yli.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka pitkäjyväinen riisi 1kg
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka Luomu suomalainen naudan jauheliha 10% 300g
    Hinta 4,99/kpl
    16,63/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,75/kpl
    57,69/kg
  • Myllyn Paras Lehtitaikina 8kpl/500 g pakastetaikina margariini
    Hinta 1,85/kpl
    3,70/kg
  • Myllyn Paras lehtitaikina palmuöljytön 5kpl/500g pakaste
    Hinta 2,39/kpl
    4,78/kg
  • Pirkka tumma riisi 500g
    Hinta 1,95/kpl
    3,90/kg
  • Ben's Original Pitkäjyväinen riisi keitinpusseissa 4x125g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Sipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,29/kg
  • Pirkka sipuli 350g 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Atria 300 g Parempi nauta jauheliha 10 %
    Hinta 4,79/kpl