• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulutorttu

Joulutortut on helppo tehdä valmiista taikinasta. Mausta täyte konjakilla tai kanelilla. Leivo ruusuja tai perinteisiä tähtitorttuja.
Joulutorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-12 kpl
  • alle 30 min
  • 293 kcal / 100 g

Ainekset

10-12 kpl
    • 1pkt(500 g)voitaikinalevyjä (pakaste)
    • n. 2dlluumumarmeladia
    • (1 rklkonjakkia)
    • (1/2 tlkanelia)

Voiteluun

    • kananmunaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä voitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Sulamisaika on noin 15 minuuttia.
  2. Leikkaa taikinalevyt kahteen yhtäsuureen osaan. Voit valmistaa taikinasta tahtitorttuja tai ruusuja.
  3. Tähtitortut: Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä jokaisen neliön kulmiin vinot viillot keskustaa kohti. Lusikoi nokare (konjakilla tai kanelilla maustettua) luumumarmeladia tortun keskelle. Muotoile tähtitortuiksi.
  4. Jouluruusut valmistat leikkaamalla neliöiden nurkkiin reunojen suuntaiset viillot. Nosta uloimmat kulmat neliön keskelle ja paina tiukasti kiinni. Lusikoi keskelle luumumarmeladia.
  5. Voitele tortut munalla. Paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 293 kcal1 220 kJ
  • Proteiinia4,83 g
  • Hiilihydraatteja36,6 g
  • Rasvaa13,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3