Jauhelihapasta
Jauhelihapasta on koko perheen suosikki. Helppo ja nopea arkiruoka, jota on helppo muunnella omaan makuun sopivaksi. Resepti vain noin 1,20 €/annos*.
4 annostaalle 30 min142 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 300gpastaa
- 400gnaudan jauhelihaa
- 1iso (150 g)sipuli
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2tlpizzamaustetta
- 1tlk(390 g)Pirkka yrttitomaattimurskaa
- 2dlvettä
- 1 1/2dlmaustekurkkuviipaleita
Lisäksi
Valmistus
alle 30 min- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta suolalla, pippurilla ja pizzamausteella. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi.
- Anna kastikkeen hautua, kunnes pasta on kypsää. Kuutioi maustekurkut ja lisää ne kastikkeeseen. Tarjoa lisäksi parmesaania.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per 100 g
- 142 kcal593 kJ
- Proteiinia 7,88 g
- Hiilihydraatteja16,6 g
- Rasvaa4,76 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvältä näyttää!
Mauton, vesi ja suolakurkut maistuu 1/5
Vähän oli mauton. Ensi kerralla laitan maustetta enemmän. Vettä laitoin vain desin. Enempää ei ollut tarvetta. Tomaattimurskassa on vettä aika paljon.
Mahtavan makuinen jauhelihapasta, aion tehdä uudelleen.
Ihmeissään, nestemäärä on oikein. Onpa harmillista kuulla, että kastikeesta on jostain syystä tullut löysää.
Tein tätä ruokaa ja lisätyn veden takia oli aivan lirua. Onko reseptissä virhe, kun ei videossakaan veden lisäämistä näytetty?
Kiitos kommentista Mummeli! Käytännössä työohjeessa tarkoitetaan, että kastikkeen voi valmistaa sillä aikaa, kun pastan keitinvesi kuumenee ja pasta keitetään. Vaikka työvaiheet on resepteissä merkitty omiksi kohdikseen, niin usein niitä käytännössä toteutetaan samanaikaisesti.
Miksi ensin keitetään spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja sitten haudutetaan kastiketta, kunnes pasta on kypsää? Ymmärtääkseni kun spagetti keitetään ohjeen mukaan, sen pitäisi olla kypsää. Normaalisti kypsymiseen mennee 8-11 min. Vai olenko täysin väärässä?