JauhelihapastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihapasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Jauhelihapasta on koko perheen suosikki. Helppo ja nopea arkiruoka, jota on helppo muunnella omaan makuun sopivaksi.

    Ainekset

    4 annosta
    300 g
     
    spagettia
    tai
    400 g
     
    naudan jauhelihaa
    tai
    1 iso (150 g)
     
    sipuli
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 tlk (390 g)
     
    tai
    2 dl
     
    vettä
    tai
    1 1/2 dl
     
    maustekurkkuviipaleita
    tai

    Lisäksi

     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    577 kJ / 138 kcal
    Rasva
    4,7 g
    josta tyydyttynyttä
    2 g
    Hiilihydraatit
    15,1 g
    josta sokereita
    2,2 g
    Proteiini
    7,8 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

    Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta suolalla, pippurilla ja pizzamausteella. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi.

    Anna kastikkeen hautua, kunnes pasta on kypsää. Kuutioi maustekurkut ja lisää ne kastikkeeseen. Tarjoa lisäksi parmesaania.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka pizzamauste 10g
      Hinta 0,45/kpl
      45,00/kg
    • Plussa-etu −17 %
      Pirkka yrttitomaattimurska 390g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,60/3 kpl
      2,22/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,05/kpl (2,69/kg)
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (96 arviota)

    • H
      4 vuotta sitten
      Hyvältä näyttää!
    • eijatkoon
      4 vuotta sitten
      Mauton, vesi ja suolakurkut maistuu 1/5
    • Äijäkokki
      5 vuotta sitten
      Vähän oli mauton. Ensi kerralla laitan maustetta enemmän. Vettä laitoin vain desin. Enempää ei ollut tarvetta. Tomaattimurskassa on vettä aika paljon.
    • Makuelämys
      6 vuotta sitten
      Mahtavan makuinen jauhelihapasta, aion tehdä uudelleen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Ihmeissään, nestemäärä on oikein. Onpa harmillista kuulla, että kastikeesta on jostain syystä tullut löysää.
    • Ihmeissään
      7 vuotta sitten
      Tein tätä ruokaa ja lisätyn veden takia oli aivan lirua. Onko reseptissä virhe, kun ei videossakaan veden lisäämistä näytetty?
    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Kiitos kommentista Mummeli! Käytännössä työohjeessa tarkoitetaan, että kastikkeen voi valmistaa sillä aikaa, kun pastan keitinvesi kuumenee ja pasta keitetään. Vaikka työvaiheet on resepteissä merkitty omiksi kohdikseen, niin usein niitä käytännössä toteutetaan samanaikaisesti.
    • Mummeli
      8 vuotta sitten
      Miksi ensin keitetään spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja sitten haudutetaan kastiketta, kunnes pasta on kypsää? Ymmärtääkseni kun spagetti keitetään ohjeen mukaan, sen pitäisi olla kypsää. Normaalisti kypsymiseen mennee 8-11 min. Vai olenko täysin väärässä?