Riisi-jauheliharatatouille
Riisi-jauheliharatatouille on helppo ja maukas arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.
4 annostaalle 30 min91,9 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1isosipuli
- 1(400 g)kesäkurpitsa
- 3tomaattia
- 400gnaudan jauhelihaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 4dlvettä
- 3 1/2dlPirkka tummaa pikariisiä
- 1tlk(390 g)Pirkka yrttitomaattimurskaa
- 1/2tlsokeria
Pinnalle
- tuoretta basilikaa
Valmistus
alle 30 min- Hienonna sipuli. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja viipaloi puolikkaat. Lohko tomaatit.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit kuullottumaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää vesi ja riisi. Keitä kannen alla noin 7 minuuttia.
- Sekoita joukkoon kesäkurpitsat, tomaattimurska, yrttisekoitus ja sokeri. Keitä vielä noin 10 minuuttia ja lisää tomaatit.
- Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa. Tarjoa riisi-jauheliharatatouille rapean leivän kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 91,9 kcal384 kJ
- Proteiinia 5,57 g
- Hiilihydraatteja12,9 g
- Rasvaa2,01 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Aika mautonta ruokaa, kaipaa chiliä tai valkosipulia tuomaan edes jotain makua.