• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hapankorppuiset jauhelihapihvit

Hapankorppuiset jauhelihapihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 245 kcal / annos (170g)

Ainekset

4 annosta

Täyte

    • 1(200 g)omena

Pinnalle

    • 5(n. 35 g)Pirkka hapankorppua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella. Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.
  2. Sekoita murekkeen hapankorput ja maito. Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.
  3. Hienonna sipuli. Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna. Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
  4. Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi. Pyöritä mureketaikinasta pötkö ja jaa se 16 osaan. Painele 8 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille. Nosta päälle omenaviipaleet. Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet. Painele pihveiksi. Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.
  5. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  6. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen tai peruna-juuressoseen ja Pirkka konjakkisinapin kanssa.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 245 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille