Hapankorppuiset jauhelihapihvit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
5 (n. 35 g) | tai |
1 dl | maitoa tai vettä tai |
1 | sipuli tai |
400 g | Pirkka naudan jauhelihaa tai |
1 | kananmuna tai |
2 tl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Täyte | |
---|---|
1 (200 g) | omena tai |
Pinnalle | |
5 (n. 35 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 854 kJ / 204 kcal |
Rasva | 11,2 g |
josta tyydyttynyttä | 4,8 g |
Hiilihydraatit | 10,3 g |
josta sokereita | 4 g |
Proteiini | 14 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella. Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.
Sekoita murekkeen hapankorput ja maito. Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.
Hienonna sipuli. Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna. Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi. Pyöritä mureketaikinasta pötkö ja jaa se 16 osaan. Painele 8 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille. Nosta päälle omenaviipaleet. Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet. Painele pihveiksi. Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi perunasoseen tai peruna-juuressoseen ja Pirkka konjakkisinapin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka hapankorppu 400gHinta 1,99/kpl4,98/kg
- Atria nauta jauheliha 17% 400gHinta 5,29/kpl13,23/kg
- Pirkka pizzamauste 10gHinta 0,45/kpl45,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Omena Granny SmithHinta n. 0,48/kpl2,99/kg
- Oululainen Hapankorppu 200 gHinta 2,15/kpl10,75/kg