Lihapullataikina
Lihapullataikinassa on käytetty nesteenä pippurilla maustettua ruokakermaa, joka antaa lihapyöryköille pehmeän ja kevyen pippurisen maun.
4 annostaalle 30 min310 kcal / annos (165g)
Ainekset
4 annosta
- 400gHK naudan jauhelihaa 17 %
- 1dlkorppujauhoja
- 1kananmuna
- 1sipuli
- 1tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Sekoita korppujauhot ruokakermaan ja anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa pannulla.
- Lisää korppujauhoseokseen muna, kuullotettu sipuli, suola ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta 40 pyörykkää vedellä kostutetuin käsin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos korvaat ruokakerman vedellä, lisää massaan 1 tl mustapippuria.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat
Ravintosisältö per annos 165g100 g
- 310 kcal1 300 kJ
- Proteiinia 19 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Todella mauton lopputulos tällä ohjeella ja nestettä reseptissä liikaa, taikina on löysä eikä kiinteä. En tod.suosittele tätä
hyvää
En tiedä menikö jokin pieleen, mutten koskaan ole tehnyt näin huonoa lihapullataikinaa. Lopputulos on mössöä ja höttöä. En suosittele..
Loistava resepti.Itse korvasin Pippurikerman rahka &kerma ruokakermalla; ja siihen sitten pippuria ja mitä mieleen juolahtaa! Tätä reseptiä käyttänyt pohjana ja välillä lisäillyt jalopenoa pieneksi silputtuna- oliivejakin on tullut käytettyä -tällä kertaa täytteeksi brie valkohome juustoa.... 😃Eikä ole lainkaan vaikea; tein näillä ohjeilla ensimmäistä kertaa ja siksi tätä käyttänyt aina uudestaan