• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lihapullataikina

Lihapullataikinassa on käytetty nesteenä pippurilla maustettua ruokakermaa, joka antaa lihapyöryköille pehmeän ja kevyen pippurisen maun.
Lihapullataikina
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 310 kcal / annos (165g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita korppujauhot ruokakermaan ja anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa pannulla.
  2. Lisää korppujauhoseokseen muna, kuullotettu sipuli, suola ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta 40 pyörykkää vedellä kostutetuin käsin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos korvaat ruokakerman vedellä, lisää massaan 1 tl mustapippuria.

Ravintosisältö perannos 165g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille32