Lihapullataikina
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Lihapullataikinassa on käytetty nesteenä pippurilla maustettua ruokakermaa, joka antaa lihapyöryköille pehmeän ja kevyen pippurisen maun.
Ainekset
4 annosta
400 g | HK naudan jauhelihaa 17 % tai |
1 dl | korppujauhoja tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 | kananmuna tai |
1 | sipuli tai |
1 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 967 kJ / 232 kcal |
Rasva | 15,7 g |
josta tyydyttynyttä | 7,7 g |
Hiilihydraatit | 8 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 14,4 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sekoita korppujauhot ruokakermaan ja anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa pannulla.
Lisää korppujauhoseokseen muna, kuullotettu sipuli, suola ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.
Muotoile taikinasta 40 pyörykkää vedellä kostutetuin käsin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.
Vinkki! Jos korvaat ruokakerman vedellä, lisää massaan 1 tl mustapippuria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,19/kpl3,72/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Atria naudan jauheliha 1000g 17%Etuhinta 8,99/kpl8,99/kgnorm. 12,65/kpl
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl
- Plussa-etu −7 %Myllyn Paras Korppujauho 300gPlussa-kortillaEtuhinta 1,19/kpl3,97/kgIlman Plussa-korttia 1,29/kpl
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,89/kpl11,11/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Valio ruokakerma 2,5 dl Pippuri Pekka pippurijuusto laktoositon UHTHinta 1,99/kpl7,96/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,3(20 arviota)
- alle 30 min4,0(217 arviota)
- alle 30 min3,5(20 arviota)
- 30 - 60 min3,9(114 arviota)
- alle 30 min4,3(78 arviota)
- 30 - 60 min4,0(199 arviota)
- 30 - 60 min4,0(14 arviota)
- 30 - 60 min3,6(83 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (94 arviota)
- KPe4 kuukautta sittenTaitaa olla ihan peruspohja joka ei tosiaan niin miltään maistu ilman varsin huomattavaa tuunaamista mielen mukaan. Suolan määrä on kohdillaan jauhelihassa kun sitä on n. p-2%. Ja nesteen määrästä suhteessa korppujauhoihin... taikina ei saa olla valuvan löysää, muttei tönkköäkään. Pannulla paistaen paras, mutta mieto 160 °C x 20 min keskiosassa + 220°C x 5 min ihan grillivastuksen alla (varottava ettei leivinpaperi osu vastukseen tai seiniin) ei niinkään valuttele sitä rasvan ja valkuaisen seosta pitkin pellin leivinpaperia. Ajat ovat n. aikoja, itse voi katsoa milloin lihapullat ovat saaneet sopivasti väriä pintaan. niin uuniversiossa kuin pannulla tasaisesti vuoronsa mukaan pyöräytettäessäkin jotta jokainen lihapulla saisi varsin saman määrän lämpökäsittelyä.
- Eira2 vuotta sittenTodella mauton lopputulos tällä ohjeella ja nestettä reseptissä liikaa, taikina on löysä eikä kiinteä. En tod.suosittele tätä
- jokko5 vuotta sittenhyvää
- neljäkymmentäkö6 vuotta sittenEn tiedä menikö jokin pieleen, mutten koskaan ole tehnyt näin huonoa lihapullataikinaa. Lopputulos on mössöä ja höttöä. En suosittele..
- Pikku Leipuri-Hiiva6 vuotta sittenLoistava resepti.Itse korvasin Pippurikerman rahka &kerma ruokakermalla; ja siihen sitten pippuria ja mitä mieleen juolahtaa! Tätä reseptiä käyttänyt pohjana ja välillä lisäillyt jalopenoa pieneksi silputtuna- oliivejakin on tullut käytettyä -tällä kertaa täytteeksi brie valkohome juustoa.... 😃Eikä ole lainkaan vaikea; tein näillä ohjeilla ensimmäistä kertaa ja siksi tätä käyttänyt aina uudestaan