Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
LihapullataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lihapullataikina

Lihapullataikinassa on käytetty nesteenä pippurilla maustettua ruokakermaa, joka antaa lihapyöryköille pehmeän ja kevyen pippurisen maun.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 310 kcal / annos (165g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita korppujauhot ruokakermaan ja anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa pannulla.
  2. Lisää korppujauhoseokseen muna, kuullotettu sipuli, suola ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta 40 pyörykkää vedellä kostutetuin käsin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos korvaat ruokakerman vedellä, lisää massaan 1 tl mustapippuria.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 165g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka korppujauho 400g
    Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,95/kpl3,17/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon pippurikerma 15% 2 dl
    Pirkka laktoositon pippurikerma 15% 2 dl
    1,19/kpl5,95/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sipuli
    Sipuli
    0,16/kpl1,39/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 56 arvostelua
  • neljäkymmentäkö27.8.2017

    En tiedä menikö jokin pieleen, mutten koskaan ole tehnyt näin huonoa lihapullataikinaa. Lopputulos on mössöä ja höttöä. En suosittele..

  • Pikku Leipuri-Hiiva5.6.2017

    Loistava resepti.Itse korvasin Pippurikerman rahka &kerma ruokakermalla; ja siihen sitten pippuria ja mitä mieleen juolahtaa! Tätä reseptiä käyttänyt pohjana ja välillä lisäillyt jalopenoa pieneksi silputtuna- oliivejakin on tullut käytettyä -tällä kertaa täytteeksi brie valkohome juustoa.... 😃Eikä ole lainkaan vaikea; tein näillä ohjeilla ensimmäistä kertaa ja siksi tätä käyttänyt aina uudestaan