Lihapullataikina
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Lihapullataikinassa on käytetty nesteenä pippurilla maustettua ruokakermaa, joka antaa lihapyöryköille pehmeän ja kevyen pippurisen maun.
Ainekset
4 annosta
- 400 g HK naudan jauhelihaa 17 %
- 1 dl Pirkka korppujauhoja
- 1 prk (2 dl) Pirkka laktoositonta pippurikermaa (15 %)
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- 1 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia975 kJ / 233 kcal
- Rasva15,7 g
- josta tyydyttynyttä7,5 g
- Hiilihydraatit8,3 g
- josta sokereita2,3 g
- Proteiini14,6 g
- Suola1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Sekoita korppujauhot ruokakermaan ja anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa pannulla.
- Lisää korppujauhoseokseen muna, kuullotettu sipuli, suola ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta 40 pyörykkää vedellä kostutetuin käsin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.
Vinkki! Jos korvaat ruokakerman vedellä, lisää massaan 1 tl mustapippuria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 4,00/3 kpl6,67/lIlman Plussa-korttia 1,49/kpl (7,45/l)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(23 arviota)
- alle 30 min3,9(238 arviota)
- 30 - 60 min4,0(252 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,5(15 arviota)
- 30 - 60 min3,9(43 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,6(53 arviota)
- 30 - 60 min4,4(59 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,3(20 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (102 arviota)
- KPe2 vuotta sittenTaitaa olla ihan peruspohja joka ei tosiaan niin miltään maistu ilman varsin huomattavaa tuunaamista mielen mukaan. Suolan määrä on kohdillaan jauhelihassa kun sitä on n. p-2%. Ja nesteen määrästä suhteessa korppujauhoihin... taikina ei saa olla valuvan löysää, muttei tönkköäkään. Pannulla paistaen paras, mutta mieto 160 °C x 20 min keskiosassa + 220°C x 5 min ihan grillivastuksen alla (varottava ettei leivinpaperi osu vastukseen tai seiniin) ei niinkään valuttele sitä rasvan ja valkuaisen seosta pitkin pellin leivinpaperia. Ajat ovat n. aikoja, itse voi katsoa milloin lihapullat ovat saaneet sopivasti väriä pintaan. niin uuniversiossa kuin pannulla tasaisesti vuoronsa mukaan pyöräytettäessäkin jotta jokainen lihapulla saisi varsin saman määrän lämpökäsittelyä.
- Eira4 vuotta sittenTodella mauton lopputulos tällä ohjeella ja nestettä reseptissä liikaa, taikina on löysä eikä kiinteä. En tod.suosittele tätä
- jokko6 vuotta sittenhyvää
- neljäkymmentäkö7 vuotta sittenEn tiedä menikö jokin pieleen, mutten koskaan ole tehnyt näin huonoa lihapullataikinaa. Lopputulos on mössöä ja höttöä. En suosittele..
- Pikku Leipuri-Hiiva8 vuotta sittenLoistava resepti.Itse korvasin Pippurikerman rahka &kerma ruokakermalla; ja siihen sitten pippuria ja mitä mieleen juolahtaa! Tätä reseptiä käyttänyt pohjana ja välillä lisäillyt jalopenoa pieneksi silputtuna- oliivejakin on tullut käytettyä -tällä kertaa täytteeksi brie valkohome juustoa.... 😃Eikä ole lainkaan vaikea; tein näillä ohjeilla ensimmäistä kertaa ja siksi tätä käyttänyt aina uudestaan