Lihapullataikina Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lihapullataikina

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Lihapullataikinassa on käytetty nesteenä pippurilla maustettua ruokakermaa, joka antaa lihapyöryköille pehmeän ja kevyen pippurisen maun.

    Ainekset

    4 annosta
    400 g
     
    HK naudan jauhelihaa 17 %
    tai
    1 dl
     
    korppujauhoja
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1
     
    sipuli
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    967 kJ / 232 kcal
    Rasva
    15,7 g
    josta tyydyttynyttä
    7,7 g
    Hiilihydraatit
    8 g
    josta sokereita
    2,2 g
    Proteiini
    14,4 g
    Suola
    1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Sekoita korppujauhot ruokakermaan ja anna turvota noin 5 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa pannulla.

    Lisää korppujauhoseokseen muna, kuullotettu sipuli, suola ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.

    Muotoile taikinasta 40 pyörykkää vedellä kostutetuin käsin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.

    Vinkki! Jos korvaat ruokakerman vedellä, lisää massaan 1 tl mustapippuria.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,19/kpl
      3,72/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Atria naudan jauheliha 1000g 17%
      Etuhinta 8,99/kpl
      8,99/kg
      norm. 12,65/kpl
    • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
      Hinta 1,69/kpl
      1,69/kg
    • Sipuli
      Hinta n. 0,10/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      3,68/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,69/kpl
    • Plussa-etu −7 %
      Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,19/kpl
      3,97/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,29/kpl
    • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
      Hinta 3,89/kpl
      11,11/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Valio ruokakerma 2,5 dl Pippuri Pekka pippurijuusto laktoositon UHT
      Hinta 1,99/kpl
      7,96/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (94 arviota)

    • KPe
      4 kuukautta sitten
      Taitaa olla ihan peruspohja joka ei tosiaan niin miltään maistu ilman varsin huomattavaa tuunaamista mielen mukaan. Suolan määrä on kohdillaan jauhelihassa kun sitä on n. p-2%. Ja nesteen määrästä suhteessa korppujauhoihin... taikina ei saa olla valuvan löysää, muttei tönkköäkään. Pannulla paistaen paras, mutta mieto 160 °C x 20 min keskiosassa + 220°C x 5 min ihan grillivastuksen alla (varottava ettei leivinpaperi osu vastukseen tai seiniin) ei niinkään valuttele sitä rasvan ja valkuaisen seosta pitkin pellin leivinpaperia. Ajat ovat n. aikoja, itse voi katsoa milloin lihapullat ovat saaneet sopivasti väriä pintaan. niin uuniversiossa kuin pannulla tasaisesti vuoronsa mukaan pyöräytettäessäkin jotta jokainen lihapulla saisi varsin saman määrän lämpökäsittelyä.
    • Eira
      2 vuotta sitten
      Todella mauton lopputulos tällä ohjeella ja nestettä reseptissä liikaa, taikina on löysä eikä kiinteä. En tod.suosittele tätä
    • jokko
      5 vuotta sitten
      hyvää
    • neljäkymmentäkö
      6 vuotta sitten
      En tiedä menikö jokin pieleen, mutten koskaan ole tehnyt näin huonoa lihapullataikinaa. Lopputulos on mössöä ja höttöä. En suosittele..
    • Pikku Leipuri-Hiiva
      6 vuotta sitten
      Loistava resepti.Itse korvasin Pippurikerman rahka &kerma ruokakermalla; ja siihen sitten pippuria ja mitä mieleen juolahtaa! Tätä reseptiä käyttänyt pohjana ja välillä lisäillyt jalopenoa pieneksi silputtuna- oliivejakin on tullut käytettyä -tällä kertaa täytteeksi brie valkohome juustoa.... 😃Eikä ole lainkaan vaikea; tein näillä ohjeilla ensimmäistä kertaa ja siksi tätä käyttänyt aina uudestaan