• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Joulukuusi

Valmista tänä jouluna piparkakkutalon sijaan näyttävä joulukuusi pipareista. Päästä luovuus valloilleen koristelussa.
Joulukuusi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 390 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1pkt(500 g)valmista piparkakkutaikinaa

Koristeluun

    • sokerikuorrutetta
    • koristerakeita
    • nonparelleja
    • hopeakuulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Piirrä seitsemän erikokoista tähteä leivinpaperille. Leikkaa ne irti paperista. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 3-5 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinalevystä tähtiä kaavoja apuna käyttäen. Tee kaikkia muita kokoja 2 kpl, paitsi kahta pienintä tähteä 1 kpl. Tähtiä tarvitaan yhtä puuta varten yhteensä 12 kpl.
  2. Ota pyöreällä muotilla (Ø noin 3 cm), esimerkiksi pullon korkilla 12 pyöreää tähtien väliin laitettavaa kappaletta. (Tähtiä ja välikappaleita kannattaa tehdä muutama ylimääräinen, koska tarvittava määrä riippuu osien paksuudesta.)
  3. Paista keskenään samankokoiset osat samalla pellillä. Paista isoja tähtiä 200 asteessa noin 10 minuuttia ja pieniä osia noin 5-8 minuuttia. Anna osien jäähtyä.
  4. Koristelua varten kaada nonparelleja matalille lautasille. Pursota sokerikuorrutteella koristeita tähtien sakaroihin. Kasta tähti välittömästi nonparelleihin, jolloin koristeet tarttuvat sokerikuorrutteeseen. Kiinnitä suuremmat koristeet yksitellen sokerikuorrutteen avulla. Anna tähtien kuivua ennen kokoamista.
  5. Kokoa kuusi suurimmasta tähdestä alkaen. Kiinnitä alimmaisen tähden päälle sokerikuorrutteen avulla kolme pyöreää välikappaletta. Kiinnitä loput tähdet kokojärjestyksessä vuorotellen yhden välikappaleen kanssa. Kiinnitä latvatähti sakaroistaan. Anna kuivua. Liikuttele kuusta kokoamisen jälkeen hyvin varovasti.

Tiesitkö että...

Vinkki: Jos haluat kuusesta tukevamman, tarvitset puusta tehdyn kuusenrungon ja jalan (kts.ohje). Tee tähtien ja välikappaleiden keskelle ennen paistamista pienellä korkilla hieman rungon paksuutta suurempi reikä. Näin osat saadaan pujotettua kuusenrunkoon. Kokoa kuusi pujottamalla suurin tähti alimmaksi runkoon. Pujota välikappale. Pane seuraavan tähden sakarat lomittain edellisen tähden kanssa. Jatka kokoamista tähtien koon mukaan, kunnes runko tulee täyteen. Latvatähtien väliin ei tarvitse laittaa välikappaletta. Antaessasi piparikuusen lahjaksi, paketoi se sellofaaniin. Kuusenrunko ja -jalka: Jalkaa varten tarvitaan noin 6 cm X 6 cm palan lautaa, jonka voit muotoilla haluamasi malliseksi. Runkoa varten tarvitaan noin 15 cm Ø 8 mm pyörörimaa. Jalan keskelle porataan rungon paksuuden mukaan reikä ja runko liimataan jalkaan kiinni. Kuusenjalka ja -runko on hyvä öljytä esimerkiksi parafiiniöljyllä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 390 kcal1 630 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja60 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua