JoulukuusiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulukuusi

  • Valmistusaikayli 60 min
Valmista tänä jouluna piparkakkutalon sijaan näyttävä joulukuusi pipareista. Päästä luovuus valloilleen koristelussa.

    Ainekset

    1 pkt (500 g)
     
    valmista piparkakkutaikinaa
    tai

    Koristeluun

     
    sokerikuorrutetta
    tai
     
    koristerakeita
    tai
     
    nonparelleja
    tai
     
    hopeakuulia
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Piirrä seitsemän erikokoista tähteä leivinpaperille. Leikkaa ne irti paperista. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 3–5 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinalevystä tähtiä kaavoja apuna käyttäen. Tee kaikkia muita kokoja 2 kpl, paitsi kahta pienintä tähteä 1 kpl. Tähtiä tarvitaan yhtä puuta varten yhteensä 12 kpl.

    Ota pyöreällä muotilla (Ø noin 3 cm), esimerkiksi pullon korkilla 12 pyöreää tähtien väliin laitettavaa kappaletta. (Tähtiä ja välikappaleita kannattaa tehdä muutama ylimääräinen, koska tarvittava määrä riippuu osien paksuudesta.)

    Paista keskenään samankokoiset osat samalla pellillä. Paista isoja tähtiä 200 asteessa noin 10 minuuttia ja pieniä osia noin 5–8 minuuttia. Anna osien jäähtyä.

    Koristelua varten kaada nonparelleja matalille lautasille. Pursota sokerikuorrutteella koristeita tähtien sakaroihin. Kasta tähti välittömästi nonparelleihin, jolloin koristeet tarttuvat sokerikuorrutteeseen. Kiinnitä suuremmat koristeet yksitellen sokerikuorrutteen avulla. Anna tähtien kuivua ennen kokoamista.

    Kokoa kuusi suurimmasta tähdestä alkaen. Kiinnitä alimmaisen tähden päälle sokerikuorrutteen avulla kolme pyöreää välikappaletta. Kiinnitä loput tähdet kokojärjestyksessä vuorotellen yhden välikappaleen kanssa. Kiinnitä latvatähti sakaroistaan. Anna kuivua. Liikuttele kuusta kokoamisen jälkeen hyvin varovasti.

    Vinkki: Jos haluat kuusesta tukevamman, tarvitset puusta tehdyn kuusenrungon ja jalan (kts.ohje). Tee tähtien ja välikappaleiden keskelle ennen paistamista pienellä korkilla hieman rungon paksuutta suurempi reikä. Näin osat saadaan pujotettua kuusenrunkoon. Kokoa kuusi pujottamalla suurin tähti alimmaksi runkoon. Pujota välikappale. Pane seuraavan tähden sakarat lomittain edellisen tähden kanssa. Jatka kokoamista tähtien koon mukaan, kunnes runko tulee täyteen. Latvatähtien väliin ei tarvitse laittaa välikappaletta. Antaessasi piparikuusen lahjaksi, paketoi se sellofaaniin. Kuusenrunko ja -jalka: Jalkaa varten tarvitaan noin 6 cm X 6 cm palan lautaa, jonka voit muotoilla haluamasi malliseksi. Runkoa varten tarvitaan noin 15 cm Ø 8 mm pyörörimaa. Jalan keskelle porataan rungon paksuuden mukaan reikä ja runko liimataan jalkaan kiinni. Kuusenjalka ja -runko on hyvä öljytä esimerkiksi parafiiniöljyllä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Sunnuntai piparitaikina 500g
      Hinta 2,79/kpl
      5,58/kg
    • Dr. Oetker Sokerikuorrute Valkoinen 125g
      Hinta 2,39/kpl
      19,12/kg
    • Pirkka Nonparelli 100g värikäs
      Hinta 2,19/kpl
      21,90/kg
    • Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina 500 g pakastetaikina
      Hinta 2,29/kpl
      4,58/kg
    • Pirkka Amppari Mansikka-sitrus strösseli 50g
      Hinta 1,49/kpl
      29,80/kg
    • Pirkka hedelmänmakuinen strösseli 80g
      Hinta 2,19/kpl
      27,38/kg
    • Dr. Oetker Nonpareille 135g
      Hinta 2,49/kpl
      18,44/kg
    • Meira Purppura nonparelli 60g leivontakoriste pussi
      Hinta 1,35/kpl
      22,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (8 arviota)