• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Piparirasia, suorakaide

Piilota joulun makeat herkut piparkakuista tehtyyn rasiaan. Piparirasian koristelussa vain mielikuvitus on rajana.
Piparirasia, suorakaide
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • yli 60 min
  • 488 kcal / 100 g

Ainekset

2 annosta
    • 1pkt(500 g)piparkakkutaikinaa

Koristeeksi

    • valkoista ja vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
    • esim. nonparelleja, hopearakeita

Osien kiinnittämiseen

    • sokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Piirrä rasioiden kaavat leivinpaperille tai leikkaa osat suoraan kaaviloidusta taikinasta annettujen mittojen mukaan. Suorakaiteen muotoinen rasia: 2 kpl 11 cm x 16 cm (pohja ja kansi). 2 kpl 5 cm x 15 cm (pitkät seinämät). 2 kpl 5 cm x 10 cm (lyhyet seinämät). 1 kpl tähtimuotilla otettu pipari (= kannen kahva).
  2. Kauli taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä rasian osat mittojen mukaan. Paista 175 asteessa noin 8-10 minuuttia osien paksuudesta riippuen.
  3. Elleivät osat säily suorina, leikkaa ne suoriksi heti uunista ottamisen jälkeen. (Osien jo jäähdyttyä seinämiä voi tarvittaessa varovasti rapsuttaa terävällä veitsellä.) Leikkaa tähtipipari varovasti sahaten kahteen yhtä suureen osaan.
  4. Koristele osat tomusokerikuorrutuksella, nonparelleilla ja hopeakuulilla ennen piparirasian kokoamista.
  5. Sulata sokeria valurautaisella paistinpannulla. Varo ettei sokeri pääse tummumaan. Kasta rasian liitoskohdat sulaneeseen sokeriin ja kokoa rasia pohjan päälle. Kiinnitä tähden puolikkaat nurjat puolet vastakkain ja kiinnitä se sitten kannen keskelle kahvaksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tee rasioiden pohjista ja kansista mielummin vähän liian suuria kuin liian pieniä. Silloin rasioiden seinämät on helpompi koota pohjien päälle. Pienten lieriön mallisten rasioiden seinämät saa muotoiltua kaareviksi esimerkiksi kaulimen päällä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 488 kcal2 040 kJ
  • Proteiinia7,5 g
  • Hiilihydraatteja75 g
  • Rasvaa17,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3