Piparirasia, suorakaide Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparirasia, suorakaide

  • Annosmäärä2 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Piilota joulun makeat herkut piparkakuista tehtyyn rasiaan. Piparirasian koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

    Ainekset

    2 annosta
    1 pkt (500 g)
     
    piparkakkutaikinaa
    tai

    Koristeeksi

     
    valkoista ja vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
    tai
     
    esim. nonparelleja, hopearakeita
    tai

    Osien kiinnittämiseen

     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 753 kJ / 419 kcal
    Rasva
    15,5 g
    josta tyydyttynyttä
    6,6 g
    Hiilihydraatit
    63,9 g
    josta sokereita
    36,8 g
    Proteiini
    4,6 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Piirrä rasioiden kaavat leivinpaperille tai leikkaa osat suoraan kaaviloidusta taikinasta annettujen mittojen mukaan. Suorakaiteen muotoinen rasia: 2 kpl 11 cm x 16 cm (pohja ja kansi). 2 kpl 5 cm x 15 cm (pitkät seinämät). 2 kpl 5 cm x 10 cm (lyhyet seinämät). 1 kpl tähtimuotilla otettu pipari (= kannen kahva).

    Kauli taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä rasian osat mittojen mukaan. Paista 175 asteessa noin 8–10 minuuttia osien paksuudesta riippuen.

    Elleivät osat säily suorina, leikkaa ne suoriksi heti uunista ottamisen jälkeen. (Osien jo jäähdyttyä seinämiä voi tarvittaessa varovasti rapsuttaa terävällä veitsellä.) Leikkaa tähtipipari varovasti sahaten kahteen yhtä suureen osaan.

    Koristele osat tomusokerikuorrutuksella, nonparelleilla ja hopeakuulilla ennen piparirasian kokoamista.

    Sulata sokeria valurautaisella paistinpannulla. Varo ettei sokeri pääse tummumaan. Kasta rasian liitoskohdat sulaneeseen sokeriin ja kokoa rasia pohjan päälle. Kiinnitä tähden puolikkaat nurjat puolet vastakkain ja kiinnitä se sitten kannen keskelle kahvaksi.

    Vinkki! Tee rasioiden pohjista ja kansista mielummin vähän liian suuria kuin liian pieniä. Silloin rasioiden seinämät on helpompi koota pohjien päälle. Pienten lieriön mallisten rasioiden seinämät saa muotoiltua kaareviksi esimerkiksi kaulimen päällä.

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 2,6 (7 arviota)