• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulun hedelmäkompotti

Joulun hedelmäkompotissa maistuvat mausteet ja kuivatut hedelmät. Tarjoa kompotti jälkiruoaksi jäätelön tai vaahdotetun kerman kanssa.
Joulun hedelmäkompotti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 237 kcal / annos (150g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Pane puolitetut viikunat ja aprikoosit laakeaan kattilaan. Mittaa niiden päälle valkoviini, sitruunan mehu, mausteet ja sokeri. Keitä hedelmiä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes ne ovat melko pehmeitä.
  2. Kuori päärynät ja leikkaa ne lohkoiksi. Lisää päärynät kattilaan ja jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia, kunnes päärynät hieman pehmenevät. Kaada kompotti tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa jälkiruoaksi.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 237 kcal992 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja47 g
  • Rasvaa0,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille